[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Astronotus ocellatus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

Sarbatori Fericite si sa va creasca oscarii mari si frumosi !! :-) :-) :-)

Dancing with the wolves...
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

La multi ani tuturor forumistilor! :-) :-)
Am o mica intrebare:
avand in vedere ca este prima iarna in care am "oscari" rog pe binevoitori si cunoscatori sa-mi spuna cu ce hrana vie putem substitui ramele care le dam pestilor restul anului... am propus eu mai demult, dar nu am primit nici un raspuns, o larva (trichoptera) care se gaseste relativ usor in magazinele cu articole de pescuit. Pe langa trichoptera mai sunt larve de libelula...
Am observat ca pestii nu sunt asa receptivi la hrana uscata si in plus de asta a scazut si ritmul de crestere.
Exista alternative?

fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

larvele la mine nu le mananca... sunt prea mici pentru ei.. iarna ii trec pe inima de vita, fulgi de koi, granule de sera discus, creveti decorticati .. o masa cat mai variata.

le dau si cand am rame, dar mai putin.

image
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@ciprian_sb :
... La Multi Ani si tie ! ...
... in anii trecuti, eu ii tineam pe creveti decorticati [ aia rozalii, care se gasesc congelati prin Metro ] ... ii decongelam in apa fierbinte si ii taiam in bucatele mai mici ... am mai scris asta, pe la inceputul topicului ...
... le-am dat si "graunte" pentru crapii de gradina [ koi ] dar nu au fost incantati de ele ... si nici eu ! ...
... pana acum eu am gasit rame fara probleme, iarna a fost "moale" ...
... de larva aceea nu stiu nimic, am sa ma interesez ...

@fr0ggy : ... cum e femela aia, se impaca cu ai tai ? ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

e cam timida inca.. nu s-a adaptat, desi e mai mare ca ai mei. dar nici nu se bat. sta in spatele cracii si studiaza.

ai mei masculi ii dau ocol, asa.. contemplativ.

image
[Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

@koala
wellcome back, Koala! Sper ca posturile pe aceasta sectiune a forumului isi vor recapata cadenta!

@froggy
si nu ne arati si noua o poza, mister?

am sa incerc sa le dau niste larve de libelula; d-alea rosii ; sper sa nu fac vreo prostie.

fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

aparatul photo e la nevasta.. cum fac rost de el, o sa pun niste poze.

image
[Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

fr0ggy wrote:aparatul photo e la nevasta.. cum fac rost de el, o sa pun niste poze.

Cred ca ti-a fugit nevasta... :-) Macar ti-a lasat aparatul foto?

Koala, astept o resuscitare a topicului de la tine sau ai plecat iarasi!

Le-am dat alor mei niste mancare ptr crapi Koi si nu le prea place; au inceput sa se bata si unii arata cam jerpeliti. Voi ce le mai dati in perioada asta? Ati gasit ceva nou?

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... din pacate iarna nu prea poti sa le diversifici hrana foarte mult ... si eu le dau alor mei granule [ tot din acelea pentru crapii koi ] atunci cand nu am altceva la indemana ... mananca, dar fara mare tragere de inima ... acum pestii mei mananca creveti congelati [ luati din supermarket ] ...
... bataile alea prefigureaza viitoarele ierarhii in cadrul grupului, cat de mari sunt pestii acum ? ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

Pesti au crescut foarte mult; chiar azi ma uitam la ei si ma minunam ce mari sunt. Au ajuns aproape de-o palma! Ce e mai interesant e ca oscarii clasici care erau juma', au ajuns aproape la fel de mari ca albino, chiar depasindu-i pe vreo doi dintre ei. Mananca extraordinar de mult. Granulele ptr crapi nu le plac de loc :p . Asta e! Am observat ca le place foarte mult sera ptr discus rosu, insa granulatia e cam mica si mancarea se duce prea repede la fund. Si inca ceva, in Sibiu nu se prea gaseste mancare pentru pesti mari...
De ex. in Bucuresti, acolo de unde am luat oscarii aveau mancare speciala ptr ei pe diferite granulatii .

@Koala: Asteptam cu nerabdare un raspun (pozitiv ) de la tine legat de trichoptera si larve de libelula ca alternativa de iarna a ramelor...

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... genul Trichoptera cuprinde o gramada mare de insecte, zburatoare, ale caror larve au un stadiu de dezvoltare acvatic ... nu stiu care este valoarea lor nutritiva, insa le poti folosi fara probleme in hranirea pestilor [ cu conditia ca acestia sa le accepte ] ...

... cat despre larvele de Chironomus [ Diptera ], am mai spus si altadata care e parerea mea, sunt doar o punga de piele plina de sange si fara vreo mare valoare nutritiva [ hemoglobina continuta in sangele lor intensifica oarecum culorile pestilor, da' cam atat ] ...

fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

hrana
uitasem..
timp de 2-3 zile la 2 saptamanai ii servesc cu melcii negrii colectati digital de la un prieten la care se inultesc in veselie. le plac la nebunie.

image
[Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

Le-am dat scorobeti ! Nu s-au gandit foarte mult daca le plac sau nu... Cei care nu mai aveau loc in burta le tineau in gura si nicicum nu le dadeau drumul...

@koala: pot sa-ti spun ca sunt cam suparat pe tine? la inceput ma gandeam cum sa fac sa pastrez ritmul cu posturile pe forum iar acum a murit de tot...

ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere faptul ca acvariul meu a devenit neincapator pentru 10 oscari (albino si clasic), invit pe cine doreste sa-si exprime dorinta de a achizitiona dintre ei 3-4 exemplare. Mocca bineneteles!! Sau hai pe-o bere ca m-am chinuit sa-i cresc. Pestii au intre 10 si 15 centimetri, masurati ochiometric.
Froggy esti online? :-)

fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

is online, dar am zis ca nu ma mai risc doar daca ai avea vreo metoda de a fi sigur ca prin o pereche

image
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

damn, nu pot sa fac un edit. uite daca vrei o sa vin pe la sibiu dupa 5, macar sa bem o bere si sa tii vad si eu. te anunt exact cand.

image
[Yahoo!]
ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

au inceput certurile insa destul de slabut; am incercat sa le fac poze acolo sub coada ,dar nu a iesit nici una ptr ca erau uzi si se reflecta blitzu'

@froggy: esti binevenit, numai sa ma anunti din timp ptr ca prin natura serviciului sunt mai tot timpul plecat.

ciprian_sb
Member
[Avatar]

IP:

Stie careva o metoda mai buna(de fotografiat)? Ptr ca nu-mi place sa-i enervez sau sa-i stresez prea des cu sedinte foto.... si sunt greu de tinut...

tave
Member
[Avatar]

IP:

Incearca sa faci poze fara sa folosesti blitz-ul.... doar cu lumina din acvariu ... si la expunere mai mare !

Problema este ca tre sa tragi multe cadre , in asa fel incat sa-i prinzi cand stau nemiscati , pt ca altfel ies neclare ... Insa daca ai prins momentul in care nu se misca , vei fi fericit pt ca ca pozele ies mult mai bine asa...

Bafta !
[Yahoo!]
tave
Member
[Avatar]

IP:

Am si io o curiozitate ..... de ceva timp pestii mei sant foarte vioi , inoata mult mai repede prin acvariu , sant foarte activi ... si nu ca m-ar deranja asta ...dar mi se pare curios pt niciodata nu i-am vazut asa vioi....

Care sa fie explicatia ?
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: