[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ttonyy
Forum Index » Profile for Ttonyy » Messages posted by Ttonyy
- Poti sa ii combin intre ei sau trebuie sa iau un singur fel? - deci, vei avea un acvariu crud, neciclat, in care vrei deja sa bagi pesti...multi pesti... nu uita ca una din principalele calitati ale unui acvarist bun, este rabdarea!

Da, momentan nu am nici macar acvariul. Sunt la faza in care construiesc dulapul pe care va sta. M-am documentat despre ciclare si cred ca am inteles. Inainde de a pune pestii sigur voi avea cel putin o luna in care filtrul sa functioneze fara ei. Cat despe multi am auzit de regula generala 1L/cm peste adult. Am cerut sfaturi despre ei ca sa am timp de documentare. Din moment ce pestii pe care i-am ales nu sunt o varianta buna probabil ma voi reprofila. Daca as fi aflat asta cu o zi inainte sa cumpar pestii cu siguranta nu as mai fi avut rabdarea necesara sa schimb ceva. De aceea cred ca documentarea in prealabil e sfanta.
sefer jesirah wrote:Un sfat, masoara parametrii apei de la reteaua ta si vezi ce poti tine in ea (plante si pesti), iti vei simplifica viata. Ulterior, cand mai adaugi co2, controler, osmozor...si experienta...poti incerca sa te complici.

Am masurat parametrii apei si mi-a dat asa:
Cl2 1.5 mg/l
Kh 10
pH 7.6
No3 25
No2 0
Gh 14.
Ce pesti pot sa tin in apa asta? Caror pesti le place apa mai alcalina?
Multumesc pentru sfaturile de pana acum! Incerc sa le iau pe toate in considerare!
Multumesc pentru sfaturi! Ma voi uita si pe apisto. Par f interesanti. Poti sa ii combin intre ei sau trebuie sa iau un singur fel? Lemnele le-am luat in considarare pentru scaderea pH-ului. Cat despre hrana vie nu este problema, nu ma deranjeaza sa cresc diverse feluri de viermi. Am folosit whiteworms si bananaworms pentru a creste puii de guppy. Am incercat si artemia pe care ulterior i-am congelat. Asa ca din punct de vedere al hranei nu-mi fac griji, incerc sa le ofer hrana cat mai variata, ma voi folosi si de fulgi bineinteles.
Asa cum am spus si mai sus vreau sa incerc sa fac si un hardscape cu plante, nu foarte complicat. Daca folosesc substrat inert nu vor creste plantele mai greu? Momentan nu-mi permit un sistem de CO2, dar probabil acesta va fi in capul listei de upgrade.
Ce inseamna ca nu imi trebuie lumina puternica?
E prea mult ce am luat? Sa mai reduc din neoane? Gasesc alt ceva mai bun in aceeasi bani?
Atunci cum sa fac? Pun o singura pereche de scalari, in rest? Ce pesti ar mai fi compatibili? Sa nu se ajunga la lupte.
Si luptele astea sunt garantate, toti scalarii sunt agresivi, sau a fost doar un caz izolat? Eu am vazut la cineva un acvariu cu mai multi scalari si chiar pareau sa se inteleaga bine.

App. M-am mai uitat de substrat si am mai gasit doua variante, care am vazut ca sunt mai des folosite:
- JBL Manado.
-Dennerle Depoint
Credeti ca sunt bune, in ce priveste pretul par mai accesibile, dar isi si fac treaba?
Bun, daci imi scot din cap gourami si SAE.
In ce priveste filtrul ma voi orienta pt un jbl

Pentru a prinde ledurile vreau sa-i fac un capac, am vazut aici pe forum cateva variante, din pal lacuit. Mai stiti sa alte variante, din materiale cu o rezistenta si mai sporita la apa?

Pot gasii si alte variante de substrat? Poate ceva mai ieftinde decat Tropica sau ADA? Sau nu-si vor face treaba si le iau degeaba?
Dupa ce am infiintat cu succes un acvariu comunitar de 50 l (asa cred eu, am avut si probleme cu el, pestii s-au mai imbolnavit dar cred ca per total am facut o treaba buna), acum vreau sa trec la unul de 200l, inca nu am cumparat nimic si nici nu mi-am facut un buget, deoarece vreau sa-l fac ca la carte m-am gandit ca e mai bine sa ma uit cam cat m-ar costa iar apoi cat este necesar sa strang.
Planul meu suna cam asa:
Acvariu 80x50x50
filtru extern JBL cristal profi e902
3l de Tropica Aquarium soil, peste care sa pun pietris granulatie 1-2mm
(Aici ma puteti ajuta putin, nu inteleg care ar fii diferenta dintre substrat activ si substrat fertil, nici nu stiu exact cum se folosesc. E bine cum vreau sa fac? sa schimb ceva)
Incalzitor Aquel platinum 300W
4 neoane osram gro-lux 25W
La pompa de aer inca nu m-am gandit, credeti ca sunt diferente mari intre ele? Sa iau ceva anume?
La capitolul plante inca nu ma pricep prea bine. la pesti am inteles ce insemna supraaglomerarea, dar si in cazul plantelor se poate? cam cat de multe sa pun? eu m- am gandit asa:
Moss pus pe o radacina de reed moor
in rest as mai vrea:
1 Egeria densa
1 Echinodorus red cameleon
1 Aponogeton boivinianus
1 Bucephalandra Browniw Gost
Asta am gasit pe Nevertebrate si mi-a atras atentia. Credeti ca e suficient? Ar trebui sa mai pun? Ce mi-ati indica?

Si la capitolul pesti sunt putin in impas.
As vrea sa pun
2 Ramirezi
2 Scalari
2 Gurami
2 Sae
2 Cory
si neoni
Credeti ca sunt prea multi?
Se vor intelege? Pe net parerile sunt impartite, unii spun ca s-ar intelege altii ca ar face acvariul front de razboi.
Am inteles ca ramirezii ar fi cei mai agresivi, sunt dispus daca nu se poate sa renunt la ei.

Cam asta e planul meu? E unul bun? Ce as putea sa imbunatatesc?
Dupa ce am facut si lista cu cele necesare am ajuns la concluzia ca mi-ar cam trebuii 2500 lei, e putin? Sa mai cresc suma?
Sunt deschis la orice parere. Multumesc!

Forum Index » Profile for Ttonyy » Messages posted by Ttonyy
Go to: