sefer jesirah wrote: Sa le luam pe rand:
- Poti sa ii combin intre ei sau trebuie sa iau un singur fel? - deci, vei avea un acvariu crud, neciclat, in care vrei deja sa bagi pesti...multi pesti... nu uita ca una din principalele calitati ale unui acvarist bun, este rabdarea!
Da, momentan nu am nici macar acvariul. Sunt la faza in care construiesc dulapul pe care va sta. M-am documentat despre ciclare si cred ca am inteles. Inainde de a pune pestii sigur voi avea cel putin o luna in care filtrul sa functioneze fara ei. Cat despe multi am auzit de regula generala 1L/cm peste adult. Am cerut sfaturi despre ei ca sa am timp de documentare. Din moment ce pestii pe care i-am ales nu sunt o varianta buna probabil ma voi reprofila. Daca as fi aflat asta cu o zi inainte sa cumpar pestii cu siguranta nu as mai fi avut rabdarea necesara sa schimb ceva. De aceea cred ca documentarea in prealabil e sfanta.
sefer jesirah wrote:Un sfat, masoara parametrii apei de la reteaua ta si vezi ce poti tine in ea (plante si pesti), iti vei simplifica viata. Ulterior, cand mai adaugi co2, controler, osmozor...si experienta...poti incerca sa te complici.
Am masurat parametrii apei si mi-a dat asa:
Cl2 1.5 mg/l
Kh 10
pH 7.6
No3 25
No2 0
Gh 14.
Ce pesti pot sa tin in apa asta? Caror pesti le place apa mai alcalina?
Multumesc pentru sfaturile de pana acum! Incerc sa le iau pe toate in considerare!