Message |
|
|
 |
|
koala wrote:- Am ramas cu 6 baboiasi. Inca mai am sanse sa prind o pereche! 
Nu-i nimic, actualizez lista aia cu "banatii".
- Gabi C
- Artur
- georgemonda
- Cristi
- Dan P

|
 |
|
Pai, e simplu:
- tre' sa testezi apa proaspata... daca e curata, atunci nitritii sunt rezultatul faptului ca ciclarea nu functioneaza cum trebuie.
- explicatiile sunt relativ usor de gasit:
a) Bazinul nu este ciclat inca (desi e greu de crezut, dupa atata vreme).
b) Incarcatura biologica e prea mare, vis-a-vis de capacitatea de filtrare biologica a acvariului... adica, ai prea multi pesti pentru filtrarea existenta.
Asta se poate testa dupa un schimb masiva de apa... cand pleci cu apa curata (fara nitriti),
- o lasi mai moale cu hranirea, pentru 2-3 zile... te asigur ca pestii n-au nici pe reaku'.
- dupa 3 zile "de foame", repeti testele de apa si vezi cum stai.
- daca apa e in regula, atunci inseamna ca filtrarea ta nu face fata... ori hranesti pestii mai putin, ori suplimentezi materialul filtrant.
|
 |
|
dan-iulian wrote:  Am iar pui la oscari... de data asta par mai multi, au vreo 2 zile inca nu inoata.
Ca sa zic ashea,
|
 |
|
- In pozele de mai sus se vedea un peste care avea o rana pe corp... s-a lovit / s-au batut / cine stie si acolo a prins o ciuperca care i-a mancat carnea pana la coaste.
- La ultimul schimb de apa l-am prins si i-am aplicat niste tetraciclina unguent pe locul respectiv... din pacate, tratamentul a fost tardiv (pestele a murit aseara).
- Am ramas cu 6 baboiasi. Inca mai am sanse sa prind o pereche! 
|
 |
|
adriancean wrote:Cred ca am inteles bine..pentru nitrificare ( eliminarea nitritilor), nu trebuie un debit mic!!
Eu zic sa nu te stresezi si sa-ti vezi in continuare de schimburile regulate de apa... 30-40%, la fiecare 2-3 zile, e in regula!
- Nitrificarea = procesul prin care bacteriile halesc nitritii si => nitratii ... e proces aerob, se intampla natural si nu depinde decat de cantitatea de material de filtrare biologica. Nu are legatura cu schimbul de apa!
- Denitrificarea = procesul prin care alte bacterii halesc nitratii... e proces anaerob si se produce in "interiorul" mediilor de filtrare, la debit de apa foarte mic.... nu e usor de realizat, asa ca solutia uzuala de eliminare a nitratilor este prin schimb de apa!
Uita-te la topicul meu, ca o sa intelegi despre ce vorbesc cand zic de "eliminarea nitratilor".
|
 |
|
LiviuG wrote:Pfff ... a?a este!
E clar, s-a pus praful pe el de cub.
Dac? ar face cineva cur?tenie pe forum, jumatate din topicuri erau pe faras. Inclusiv asta.
Rugaminte mare de tot... te rog sa nu mai scrii cu diacritice, pentru ca formatul software folosit pe forum nu le recunoaste corect.
Nu putem sa facem curatenia aia de care pomeneai, pentru ca oamenii nu au nici o obligatie sa scrie pe forum... fiecare scrie cand vrea / daca vrea / cand poate, etc.
|
 |
|
dan-iulian wrote:AU DEPUS!  acum sa vedem ce iese din oua!
Ce sa iasa? Niste pui.
- o sa ai, probabil, trei sferturi de pui "normali"... restu' o sa fie "electrici".
- va trebui sa-i separi, pentru ca aia "electrici" cresc mult mai greu si n-o sa apuce mancare.
|
 |
|
Lista cu viitorii colegi banati:
- Gabi C
- Artur
- georgemonda
- Cristi
|
 |
|
Reducerea de nitrati.
- am aspirat sumpul, am aspirat tonele de cacat facute de ancistrusi... am schimbat 80% din apa.
- l-am prins si l-am eutanasiat pe "strambu' ala handicapat".
- nu prea am timp de povesti, ca sunt invitat la un gratar prin Buftea... maine, repet povestea cu gratarul undeva in Izvorani. Luni ma odihnesc, ca sa-mi revin.
|
 |
|
@andreibeni: Bun venit pe forum!
- bazin de 100x50x50... scanzand nisipul si bolovanii, probabil ca vor ramane ~ 200 litri apa.
- as recomanda un filtru extern (o "canistra")... dupa buget, ia-o pe aia care are "galeata" cea mai mare.
- in bazinele cu "africani", decorul este relativ simplu... o plaja de nisip si niste bolovani.
- ca pesti, eu as recomanda: Labidochromis caeruleus si Pseudotropheus elongatus... cate 6-7 bucati.
NU te grabi cu achizitiile, NU te lua dupa vanzatorii de la petshop!... intreaba aici, inainte sa dai banii pe ceva!
PS: Completeaza orasul de resedinta - My Profile - Location.
|
 |
|
Navarchus-ul meu manca de rupea, n-am avut probleme de acomodare cu el...

|
 |
|
|
 |
|
Andrei Panainte wrote:A?a se pare, cei de la tinypic par s? aibe o problema cu treab? asta. Voi reveni mâine cu poza înc?rcata de pe calculator.
Andrei, NU mai scrie cu diacritice.
|
 |
|
Pomacanthus navarchus, misto baboiu'!... am avut si eu, pe vremuri.
|
 |
|
Colegul nostru hadul si-a schimbat nickname-ul... acum este Dan Hincea.
|
 |
|
+1!
Si asta e adevarat, depinzand de tipul de lumina (lungimea de unda) folosita.
|
 |
|
Nisipul ramane alb, dupa ce trece perioada de diatomee... totusi, cu timpul, particulele din el se mai "coloreaza" de la alge si mizerie.
Nu trebuie sa te gandesti ca se face verde, dar nici nu va mai fi asa de "stralucitor"... insa ramane alb, mai mult sau mai putin curat.
|
 |
|
Faye wrote:Koala, il facem si gay, daca e necesar.  Te bagi?
Acu' e tarziu, pentru ca am dat ciortanii... am luat-o de la inceput, cu niste pui.
@restu' de bagabonti:

|
 |
|
- Diatomeele (maroneala) sunt inerente aproape oricarui bazin proaspat... ele vor disparea cu timpul.
- "scarpineala" aia poate fi de la pH-ul apei si nu este problematica (daca fenomenul e sporadic).
- Daca pestii se scarpina in mod constant, atunci studiaza-i cu atentie... sa nu aiba grish (Ichthyophthirius multifiliis).
- aici s-a discutat ultima oara despre tratarea grisului: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39720.page#p360000
|
 |
|