[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: miruna
Forum Index » Profile for miruna » Messages posted by miruna
Am citit pe acest site niste lucruri legate de intariturile la acvarii ... Eu mi-am cumparat acvariul de 60 de litri din comert, gata facut, nu la comanda...Exista vreo posibilitate sa se sparga ? Ca ar fi nenorocire ! Pe margini are doar un fel de guma neagra care uneste laturile, iar baza este incadrata in ceva de plastic. Oare e suficient de sigur ?
ptr. johnny 6600 : filtru mi-am luat, dar nu mi-am luat pompa inca...nu am avut timp...

Problema e ca dupa ce ii tii un numar de zile incepi sa te obisnuiesti cu ei, sa te atasezi de ei, de aceea prefer sa ii dau de la inceput daca stiu ca nu merg, decat mai tarziu cand ma voi implica "sentimental" mai mult. Cert este ca m-am uitat pe destul de multe site-uri si pe toate se scrie acelasi lucru...Sunt prea mari, imi trebuie ceva de 5 - 6 cm maxim. Problema e ca pe unde am cautat eu, nu prea ai de unde alege...e cineva din Timisoara care poate sa-mi spuna unde mai pot gasi pesti de vanzare in afara de piata Iosefin si Zoo center de pe Take Ionescu ?
Aviz timisorenilor : unde as mai putea gasi in vanzare in Timisoara pesti exotici, in afara de piata Iosefin si de Zoo Center de pe Take Ionescu ?
....si imi pare foartte rau, pentru ca mi-a ramas un mascul de molly si incepusem sa ma atasez de el...Asta inseamna ca trebuie sa il dau si pe asta. :aaa: ... Ce sa-i fac eu oare la ala care recomanda molly pe acest site ?
Despre dimensiunea la poecilia sphenops am citit pe fishbase - puteti citi si voi la urmatorul link, sa vedeti ca nu vorbesc aiurea : http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.cfm?genusname=Poecilia&speciesname=sphenops
cat si pe urmatorul link la http://species.fishindex.com/species_3245poecilia_sphenops_sailfin_molly.html unde scrie ca e de 4 inches adica de 10cm.

despre poecilia latipinna la http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.cfm?genusname=Poecilia&speciesname=latipinna

iar despre poecilia velifera la http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.cfm?genusname=Poecilia&speciesname=velifera

Daca molly se reproduc "usor" la lungimea de 3 - 5 cm, inseamna ca se reproduc foarte devreme. La sphenops intr-adevar masculul ajunge numai pana la 6 cm, dar femela ajunge la aceeasi specie la 10 cm si nu ai facut nimic fara femela daca vrei sa-i reproduci...Parerea mea este ca sunt niste pesti FOARTE MARI pentru acvariul unui incepator...adica pentru acvariul meu de 60 de l.
Va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebari.

Ar mai fi o chestiune : nu stiu de ce se tot recomanda pe acest site pentru incepatori molly - am citit ca ajung pana la 10 - 15 cm...Poeicilia latipinna ajunge pana la 10 cm, la poecilia sphenops (sau black molly) femela ajunge pana la 10 cm, iar la poecilia velifera masculul ajunge la 15 cm , iar femela la 18 cm - deci chiar ca nu inteleg de ce se recomanda molly incepatorilor care indeobste au acvarii de 60 de litri sau mai mici...
Nu stiu de ce se tot recomanda pe acest site pentru incepatori molly - am citit ca ajung pana la 10 - 15 cm...Poeicilia latipinna ajunge pana la 10 cm, la poecilia sphenops (sau black molly) femela ajunge pana la 10 cm, iar la poecilia velifera masculul ajunge la 15 cm , iar femela la 18 cm - deci chiar ca nu inteleg de ce se recomanda molly incepatorilor care indeobste au acvarii de 60 de litri sau mai mici...
Johnny, eu cu vanzatorii din petshopuri m-am lamurit. Am avut un accident azi cand am mutat acvariul dintr-o camera in alta cand femela de molly a sarit din bazin si a luat-o cainele in gura, omorand-o. Am mers sa cumpar o alta femela, iar vanzatorul nu stia cum arata niste molly maturi ! Apropo, asta e offtopic, de cand a intrat acvariul in casa cainele si-a schimbat comportamentul si a devine agresiv ori de cate ori ma apropii de acvariu. Il tin de 7 ani si pana acum nu a sarit niciodata sa ma muste. Nu stiu ce sa ma fac cu el.

Unde as putea citi ceva despre cum sa imi aleg pompa de aer ? Depinde de volumul acvariului, cumva, la fel ca si filtrul ? In magazin am vazut azi pe putin 15 tipuri , la cele mai diferite preturi, asa ca am zis sa mai astept putin.

Anuntul cu pestii nu mai e valabil, i-am dus pe toti in piata si i-am dat. Nu mai am decat masculul de beta si masculul de molly.
Dolly, iata ce cred eu ca ar mai trebui luat (si ceea ce am sa si cumpar luni, pentru ca ieri cand am cumparat acvariul nu am mai avut bani cash la mine) :

- un aspirator pentru curatat fundul acvariului
- un filtru (despre care am citit pe xxxxxxxxxxxxxxxx ca trebuie sa aiba debitul pe ora egal cu de 4 ori volumul acvariului) - corect ?
- o pompa cu aer

si mai vad eu.
Pentru johnny 6600

Da, intr-adevar, lumina venea din capac, era colorata in albastru, mov, roz, dar sa nu iti inchipui ca se schimba la fel de repede ca intr-o discoteca. Se schimba cam la intervale de cateva minute. Nu pot sa-mi dau seama ce era inauntru, ca era sub capac si nu puteam sa desfac acvariul in magazin. Magazinul respectiv nu mai exista, pentru ca a dat faliment. Sunt sigura ca acvariul respectiv nu era facut in Romania.
Am citit pe internet ca pentru a asigura sanatatea pestilor molly ar fi necesara o cantitate de sare neiodata adaugata in apa, problema e ca acolo mai am un beta . nu il deranjeaza ? Mai am si o alta problema...Nu m-am uitat de la inceput cand i-am cumparat la beta ce desen aveau, dar acum mi se pare ca le-au aparut 2 pete alungite, paralele in zona capului de culoare roz-portocaliu deschis (am citit undeva ca aparitia unor pete roz-portocalii ar fi o boala). Aceste pete sunt aproximativ simetrice insa, in sensul ca se gasesc si pe partea cealalta a capului. Nu stiu daca acesta este desenul lor, sau ar trebui sa ii indop cu medicamente. La pestii beta mai mici (mai am 3 pui pe care vreau saii dau), exista pete asemmanatoare insa sunt mai asimetrice si unul dintre ei singereaza (bine, asta cred ca s-ar putea datora si atacurilor din partea celui mai mare). Pe cei 3 beta masculi mai micii ii voi da, dar nu as vrea sa ii dau bolnavi.
Si inca o problema - sau mi se pare mie - beta si-a pierdut parca din intensitatea culorii, la cumparare parca era de un albastru mai intens.
Acvariul ala cu orga de lumini sigur nu era facut in Romania si l-am vazut intr-un magazin din Timisoara mai demult. Se vindea cu tot cu acvariu, insa. Unde as putea gasi o orga de lumini pentru acvariu care sa se vanda separat ?
Am sa primesc saptamana viitoare cablul de descarcare a pozelor pe calculator si atunci o sa incerc sa postez poze cu acvariul meu aici. O sa vedeti ca nu e chiar asa de groaznic. am in total 9 pesti mici, din care vreau sa dau 6 GRATUIT. Daca e cineva interesat de 4 gourami albastri pui sau masculi de beta pui si este preferabil din Timisoara, ii rog sa posteze o adresa de e-mail unde sa le pot transmite numarul meu de telefon.
Va multumesc pentru idei.

La petshopul din localitatea mea (Timisoara), nu exista pietris fin pentru acvariu, exista insa nisip special pentru plantele subacvative, pe care nu as vrea sa il cumpar pentru ca vreau sa imi iau si un aspirator pentru acvariu, care sa ma ajute sa curat fundul acvariului mai usor, fara sa schimb apa atat de des. Pana acum am tot carat 60 de litri de apa in fiecare zi. Nu ma deranjeaza sa schimb apa, o fac cu placere si ma relaxeaza, insa ma gandesc ca poate in anumite zile voi fi mai ocupata si nu as vrea sa ramana acvariul murdar. Am observat ca pestii sunt mai veseli daca le schimb apa zilnic. Acvariul meu este din acela din sticla aceea mai speciala care confera o claritate deosebita, am inteles ca contine niste cristale speciale ?? (cel putin asa mi-a spus vanzatorul, care nu cred ca m-ar fi inselat pentru ca il cunosteam). In orice caz, nu e sticla aia verzuie obisnuita si arata feeric cand apa e curata.

Apropo, am vazut in orasul meu, un acvariu cu orga de lumini in interior, incorporata in corpul acvariului, cum as putea sa fac rost de asa ceva separat ?
Am mai spus de multe ori ca nu ma intereseaza numarul pestilor. Ideea ca eu le-as pricinui pestilor suferinte "inumane" i-a venit lui razvan pentru a-si justifica glumele prost plasate si offtopic.

Eu caut un peste cu personalitate. Nu trebuie neaparat sa aiba 10 cm, poate fi si de 5 cm, si de 3 cm. Conteaza coloritul, contrastul, cum am mai zis, cum se comporta (sa nu fie agresiv). Exista multe poze pe internet, insa de multe ori mi s-a intamplat ca pe internet sa existe poze foarte frumoase ale unor pesti, iar ei in realitate sa nu fie chiar asa de frumosi, sau invers ca pozele de pe internet sa fie inferioare realitatii.
Cand m-am referit la niste pesti care sa dea personalitate acvariului ma gandeam la mai multe aspecte (colorit, contrast si multe alte lucruri care fac un acvariu sa-ti atraga literalmente privirea si care sa intre in concurenta cu un televizor). Nu ma intereseaza sa tin un numar mare de pesti. Pentru mine acvariul este in primul rand un obiect de decor si este evident pentru cineva care mai si gandeste ca un peste bolnav nu constitui un decor bun.
Dolly, cati pesti ai tine tu intr-un acvariu de 60/30/30 ? Si ce fel de pesti ?

Ai tine pesti care la maturitate ajung la 10 - 12 cm ?
"As fi vrut niste pesti care sa comfere acvariului meu mai multa personalitate...", nu ma refer in primul rand la decoruri... cam aceasta ar fi tema care ma preocupa. Am gresit cerand sfaturi...Eu nu cer sfaturi, ci pareri, asa ca va rog sa nu va simititi jigniti daca nu voi fi de acord cu unii dintre cei care imi scriu. Daca cei care ar vrea sa-mi scrie cred nu ar putea trece peste acest lucru, ii rog sa ma ignore.
Am hotarat sa postez din nou mesajul acesta pentru ca nu am primit raspunsuri la el.

A auzit cineva de vreo specie de pesti numita popular voalul miresii ? Se pare ca au inotatoare foarte vaporoase si sunt foarte frumosi (mi-a povestit un vanzator de la un petshop despre ei, eu nu i-am vazut niciodata).

As fi vrut niste pesti care sa comfere acvariului meu mai multa personalitate...Ar putea sa-mi dea cineva un sfat in acest sens ? Cei 2 molly negri se cam pierd in fond, iar cei 4 gourami albastri sunt atat de stersi incat nici nu se vad decat daca te uiti cu foarte mare atentie. In afara de beta care mai animeaza un pic atmosfera, acvariul meu arata de parca nu ar mai locui nimeni acolo. Am cautat tetra, rasbora, rainbow fish in Timisoara, dar nu gasesc acesti pesti cu care s-ar potrivi beta.
Domnule carpaci sef, sau razvan, eu pot discuta serios cu o persoana rationala si care are o atitudine corespunzatoare. Avand in vedere atitudinea dumneavoastra trebuie sa va spun, la modul dur ca eu imi castig banii si ii cheltuiesc asa cum doresc EU. Dumneavoastra nu aveti decat sa va cheltuiti banii dumneavoastra asa cum doriti.
In ceea ce priveste sfaturile pe care mi le-ati dat, ma faceti sa inteleg ca posedati o cunoastere superioara cunoasterii mele, deci nu prea avem nimic de discutat, mai ales in domeniul acvaristicii.

Forum Index » Profile for miruna » Messages posted by miruna
Go to: