[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cristiandincluj
Forum Index » Profile for cristiandincluj » Messages posted by cristiandincluj
eu am inteles exact ce ai vrut sa spui , ti-am dat raspunsul. smilie
off topic inchis din partea mea.
si citesc aproape tot ce e scris pe forum.si in plus intreb si pe unul si pe altul ca sa fiu sigur ca iau decizia corecta.ca fiecare are o anumita parere.
le analizez,le pun cap la cap si apoi trag concluziile.
multumesc tuturor celor care ma ajuta cu sfaturi reale si nu cu afirmatii de genul : " Totusi eu cred ca ai gresit forumul "
apropos....mai am 2 guppy-tze.
una sta sus toata ziulica(linga neon) si cealalta se tot freaca cu burta de substrat (pietris) .care ar fii explicatia pt comportamentul celei de-a 2-a ?
nu e gravida ca m-am uitat cu atentie ....
se poate ca genocidul sa se datoreze faptului ca am pus pietris colorat din magazin sau doar faptului ca e prea mare (inca :-) :-) )numarul de pesti in comparatie cu numarul litrilor de apa.
"ar fi mult mai putine intrebari de pus si nu am fi nevoiti sa repetam acelasi lucru in fiecare zi altui incepator"
l-am citat pe colegul johny6600.
pai daca nu ma insel eu de aceea e coltul incepatorului :
ca noi astia mai prostalai in domeniu sa intrebam si cei mai vechi sa ne lamureasca.nu ???
sau se pare ca m-am inselat .
dupa parerea ta care e rostul acestui forum pentru incepatori daca nu e ala pe care-l cred eu ?
oricum m-am lamurit in privinta modului in care vezi tu viata :
"VINA e a noastra ca incercam sa-i ajutam pe cei mai nepriceputi ca noi si incercam sa-i invatam tot ce inseamna acvaristica sau tot ce am invatat noi in luni sau ani de esecuri si realizari in cateva minute pe messenger."
adica daca domnia ta s-a chinuit luni sau ani (de esecuri ),atuncea de ce sa nu se chinuie si restul ???
cu alte cuvinte.... mai da-i mai si-n mama lor de incepatori...las sa se chinuie ca si noi ....frumoasa aptitudine ai,as zice chiar "colegiala".
mii de scuze pentru confuzie.vina i-mi apartine in intregime si mi-o recunosc.ca am confundat pe dolly cu dalles.sper sa fiu iertat.
din ceea ce am postat pina acuma cred ca nu pot fii acuzat de asa ceva.iar in legatura cu raspunsul la acuzatiile "omului" adi_ci23, cred ca oricine are dreptul sa se apere mai ales ca ele se bazeaza pe .....pe...... pe nimic .si mi-am cerut scuze pt faptul ca a trebuit sa postez aici pe forum replica mea.stiu ca nu trebuia si ca prin asta probabil degeneram de la subiect dar era dreptul meu sa ma apar (conform constitutiei ),constitutie pe care le-am dat-o sa o citeasca si pestisorilor mei.
asta a colegului attilio cu preotul a fost cea mai tare poanta pe ziua de azi.e in context cu moda (se referea cred la calugarul ala cu exorcizarile).
si apropos de discutia avuta cu colegul adi_ci23 eu o am salvata si daca intereseaza pe cineva pot ca sa o trimit pe mail cu mare placere.desii nu cred ca ar interesa pe cineva.asta ca sa nu-si faca restul colegilor o imagine gresita despre mine.si am recitit-o si nu e nici vorba despre asa ceva (injuraturii si alte de genul la care te referi ).iar daca nu o afisez pe forum este lesne de inteles pentru ca ,sint convins ,nimeni nu ar vrea ca acest forum sa deraieze intr-atat de la subiect.
ceea ce te-a deranjat pe tine (mare cunoscator .. ) a fost faptul ca la sfirsitul conversatiei avute ti-am spus ca esti pe dinafara cu acest domeniu si ca o sa-ti sterg ym-ul din lista mea.nu poti nega asta pentru ca ai spus ca te depaseste problema identificarii: nu ai stiut cum se cheama a doua rasa neidentificata pe care o aveam in acvariu .de fapt tot domnia voastra ati afirmat :
pune si tu o adresa viabila de yms, sau ia contact cu mine pe yms, ca eu nu am reusit

ceea ce denota intru totul vastele dumneavoastra cunostinte.atit in ale acvaristicii cit si in ale folosirii ym-ului.
i-mi cer scuze fata de colegii care citesc raspunsul meu la atacul tau public pe care l-ai facut fata de persoana mea si sper sa fiu inteles ca a trebuit sa raspund aici acestor insinuari si sa-i anunt ca din punctul meu de vedere consider subtopicul deschis de colegul care m-a blamat inchis .
era mai corect din punctul meu de vedere sa procedezi ca si colegul Dalles :"Banuiesc ca e vorba de Gymnocorymbus ternetzi. Seamana cu cei din poza de mai jos?"..si mi-a trimis un link cu o poza dupa care i-am identificat.
a facut asta fara ca sa-si dea aere de mare cunoscator (asa cum va credeti domnia voastra ) si m-a ajutat la identificarea lor.
oricum sa incepi sa blamezi pe cineva pe un forum public fara a avea cel putin o dovada palpabila i-mi pare de neacceptat si intolerabil.
oricum ma mira raspunsul colegului dalles :"Din pacate se pare ca nu e singurul. Cam multi ciudati in ultima vreme pe aici..."care cred din greseala a luat drept bun ceea ce a spus domnia voastra.si sper ca realizeaza asta acum.
oricum scopul acestui forum (din cite-mi dau eu seama) e nu sa ne blamam unii pe altii ci sa ne ajutam.cred asta.
si ca o ultima noutate referitore la romanul de aventuri pe care o sa-l scriu anunt pe toti colegii ca am mai facut o mutare:
am mutat 2 sanitari alaturi de cei 3 sumatrani.
acuma e suficient loc sau mai trebuie sa continui cu mutatul lor ?
inca ceva:
am pus deja titlu romanului meu :
"VIATA MEA IN ACVARIUL LUI CRISTI"...si e scrisa de catre un pestisor care e nedumerit de ceea ce se intimpla in jurul lui
...asta e colegule dallas !!!
asa ca dupa cca o luna de cind am acvariu am identificat si ultima rasa pe care o am.deci dupa citeva reprize de genocid puternic am facut azi dimineata recensamintul.deci mai am:
1.am 2 Gymnocorymbus ternetzi.
2.am 3 betta
3.am 2 femele de guppy
4.am 3 scalari
5.am 4 neoni
6.am 3 zebre
7.am 1 platti
8.am 4 sanitari ( is de 2 feluri si aia :2 care matura si scormonesc substratul si 2 care ling sticla acvariului ).
deci in total sint 22 de pestisori in acvariul de 43 de litri.
si 3 sumatrani in cel de 15 litri
am citit cu atentie articolul referitor la Volumul acvariului si numarul pestilor si tot nu mi-am dat seama daca sint prea multi .
pai la inceput era agitatie sanatoasa in acvariu:
erau peste 40 (cam 1 litru de pestisor)
acuma sint 22 deci le revine cam 2 litri pe pestisor.
inca un aspect al problemei:
cind le dau de mancare (nu o fac prea des si urmaresc daca papa tot si cu pofta ) neonii nu urca sus la mancare ei papa doar bucatele care coboara inspre fundul acvariului .
e normal comportamentul lor ?
...si mi-e tare greu sa ma decid de care sa tin.
am citit ca guppy nu sint pretentiosi dar din 7-8 citi am avut au mai ramas doar 2 deci nu prea cred ca rezista conditiilor super optime pe care li le ofer:
apa schimbata (cca 15 litri-saptamanal),incalzitor cu termostat(pe 22 de grade),filtru cu aerisitor.
astept sa vad ce se mai intimpla.....
v-a tin la curent..
poate o sa scriu si un roman de actiune pe aceasta tema
pai am citit pe undeva ca la un pestisor i-i ajunge cam 1 litru de apa.cred ca se referea la guppy dar am considerat ca e valabil si pentru ceilalti.cel putin pina cind sint miculuti.
acuma eu am procedat ca la carte in sensul in care l-am intrebat pe cel de la petshop daca pot sa stea impreuna toti pe care i-am cumparat de la el.si cum el a zis ca da ,nu am vazut nici o problema.
mai ales ca nici nu-i cunosc inca pe toti cum i-i cheama.
mai am o specie care inca nu am aflat cum i-i zice.
ca pe astia nastrusnicii pe care i-am izolat ,am aflat deja
specia astalalta se aseamana cu sumatranii in sensul ca au niste linii verticale doar ca au decit 2 linii .linia din spate e putin mai estompata dar totusi e vizibila clar.au o inotatoare caudala ( ca sa vedeti ca am citit deja ,in domeniu ) care este transparenta ,au inotatoarea de deasupra ca si cea de dedesupt adica ambele sint negre insa cea de dedesupt incepe cam din dreptul celei de-a doua linii verticale si se continua pina se intilneste cu inotatoarea caudala.
au un bot de parca ar fii niste buldogi si o burta care seamana cu o gusa.
de fapt mai au o linie verticala peste ochi
inca ceva ce am observat la ei:
cind i-i bag in apa mai rece decit cea din acvariu (cca 24 ) le dispar liniile
oare ce peste o fii ?
sint linistiti si se fugaresc ei intre ei cind i-i apuca .
e pereche cel putin asa mi-a zis vinzatorul
m-ar ajuta pt identificare ceva poze asa cum m-a ajutat colegul si am identificat sumatranii
ca nu stiu unde sa gasesc poze cu pestisori
cine-mi spune ce rasa sint ?
domnilor,am executat operatiunea stramutare smilie .adica i-am mutat pe
nastrusnicii sumatrani in alt acvariu.
stiu ca o sa rideti cind va zic ca i-am pus intr-un acvariu de 15 l dar era ala pt puieti si numai ala l-am avut
deocamdata e liniste acum.
iar la nastrusnica ideea exprimata de colegul dalles m-am gindit si eu...adica sa-i duc inapoi la magazin :p .dar e duminica si e inchis :p
dupa ce am vazut pozele pe care mi le-a trimis colegul acata (multumesc mult pentru ajutor ) am dedus ca aceiia sint sumatrani .apropo sumatrani sau tetrazoni sint acelasi lucru ?
si ca nu-i pot tine impreuna cu guppy,xifo, si cu celilalti ...
asa ca o sa urmeze o perioada de izolare pt ei.
mai am un acvariu vechi ,din perioda copilariei si cred ca o sa-i transfer acolo . smilie
in privinta la ceea ce m-a intrebat colegul adi_ci23 pot sa va spun ca e un acvariu de 43-44 de litri din acestea noi care sint in comert ,cu neon montat gata pe capac cu un incalzitor cu termostat (e reglat pe 22 grade ) si cu un filtru cu aerisitor.
si am luat cite 2 perechi din fiecare specie.
era aglomeratie la inceput dar acum dupa toate aceste crime odioase e destul de gol.
astia criminalii (sumatrani) nu prea au treaba cu neonii dar a observat ca si pe scalarii cei noi adusi i-au luat la fugareala.
e unu negru (scalar) tare simpatic care deja cred ca a prins frica de ei ...
ca tot il muscau de coada...
apropos cine ma mai poate ajuta cu un sfat,orice il rog tare mult sa o faca ,nu de alta dar e pacat de atitia pestisori care sufera din cauza prostiei mele.
pe ym am autososasssistance si sint destul de mult timp on line.
asa ca v-a astept si acolo.
multumesc mult tuturor binevoitorilor
dragi colegi (v-a numesc asa pt.ca de 3-4 saptamini mi-am luat si eu acvariu),am o nelamurire in ceea ce priveste genocidul zilnic de la mine din acvariu.
mi-am luat acvariu,apoi niste plante apoi niste pestisori.
am respectat cu sfiintenie aproape tot ce am citit pe aicea.
problema mea e ca nu cunosc toti pestii pe care i-am luat si nu stiu unde sa vad poze cu ei ca sa-i cunosc pe fiecare cum i-i cheama.
stiu doar ca mi-am luat neoni,guppy,molly,scalari,xifo,platti,zebre,ceva sanitari si inca 2,3 rase care habar nu am ce sint.
acestia din urma ,e vorba de niste pestisori albi si care au niste linii negre verticale pe tot corpul (4 linii ) sint deosebit de activi si cam ei fac legea in acvariu.
pt ca am remarcat ca dupa ce mi-am reimprospatat acvariu cu o alta tura de pesti ,astia din urma i-i cam fugareau pe toti.nu-i vorba ca se fugaresc si ei intre ei toata ziua dar ceva nu e normal ca am observat chiar eu cum il ciocaneau pe un guppy .care cred ca o sa moara.
zilnic gasesc cite un pestisor mort in acvariu.
deci :
1.cum se numesc ?
2.care sint incompatibilitatile dintre specii (adica care cu care nu trebuie tinuti impreuna in acvariu) ?
nu am gasit nimic in acest sens pe aicea
multumesc anticipat

Forum Index » Profile for cristiandincluj » Messages posted by cristiandincluj
Go to: