Vand creve?i acvariu apa dulce Blue Dream high grade (Neocaridina) la pachet de 10 buc - 120 lei / pachet.
Ofer bonus 2 bucati la fiecare pachet complet cumparat.
Alte detalii gasiti in poze sau in privat. Sunt crescu?i ?i înmultiti de mine la TDS 260-300 ppm.
Ridicare sau predare personala în Cluj Napoca. Am trimis si in tara, dar pentru aceste trimiteri as prefera sa discutam in privat toate detaliile.
Pentru alte informatii sau poze in privat sau la telefon 0743151945.
Fara creveti atunci, ramai la pesti...eventual daca chiar vrei creveti poti incerca cu amano ....astia sunt mai mari si poate nu i mananca pestii: https://www.nevertebrate.ro/creveti-amano-239 Si amano sunt f buni mancatori de alge.
dan.pavelescu wrote:Hai sa iti raspund eu. Faci cu ce te pricepi mai bine.
Mai demult mi-am cumparat dslr ca sa fac si eu poze cum faceau maestrii. Am facut pe dracu ghem, niste nenorociri de poze si am ramas cu un aparat foto inutil pe inventar.
Am vazut niste poze facute de colegi cu telefonul de mi-a picat falca in veceu..
CORECT! eu nu am luat DSLR tocmai din cauza asta sa nu stau cu el degeaba....bine, e si f scump unu cat de cat bun
Un mic update cu acvariul de la birou....ieri am fost pe acolo si am schimbat apa si curatat filtrul intern
Plantele merg ok, dar tot mai trebuie sa creasca si sa se inmuleasca valisneria si echinodorusii sa acopere partea din spate si colturile. In rest, pestii sunt bine...scalarii cresc pe saptamana ce trece si xipho la fel.
Din scalari am sa dau 3 buc ca sunt prea multi ... si voi ramane cu 7 bucati ceea ce e suficient, plus restul pestilor.
Video aici:
Edited by Lucian: am editat eu optiunile (debifat Disable BB Code in this message si Disable HTML in this message) ca sa vedem aici filmuletul!
Predy_seby wrote:Ok. Got it. O sa ma uit sa vad ce îmi place . ?i înc? o întrebare. Ce incalzitor recomanda?i ca am luat unul de la resun ala RH9000 ?i azi vad ca nu mai merge for some reason....
incepator wrote:Folia aia de la dedeman este autocolanta, este un chin sa o montezi fara bule, apoi dupa ce o lipesti arata urat, parca se vede lipiciul, am lipit eu zilele trecute, mi-a mancat nervii si la final am smulso efectiv de pe acvariu, arata oribil.Sa arate bine ar trebui lipita pe interior .nerecomandat.
Sa stii ca eu am lipit 3 folii de astea negre de la dedeman si sunt ok....intradevar se lipeste mai greu, dar trebuie cu rabdare.....raman ceva bule de aer care le poti sparge cu un ac subtire....dar apoi in timp dupa cateva zile e ok....bulele vor disparea si isi revina. Uita te in semnatura mea la clipurie cu crystal red si cel cu betta si acolo vezi acvariile cu acel autocolant de la dedeman.
Intradevar folia geamuri auto (cu toate ca mie nu mi place lucioasa) sau cele special pt acvaristica sunt mult mai ok. As recomanda cele dedicate acvaristicii totusi.
Acum, sa trecem la detalii - Muta incalzitorul in spate colt in spatele filtrului.
- Pune pe spatele acvariului un autocolant negru sau frosty (negru mat este si la dedeman) si frosty la magazine de acvaristica
https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-frosty-60x30cm-31042 https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-negru-60x30cm-31887 - Plantele care cresc inalte/mari incearca sa le muti spre colturi spate...sa maschezi cu ele echipamentele...si in fata va trebui sa mai pui ceva plante medii si mici....pe lemn poti lega moss (christmass moss) sau anubias nana
Daca ai neclaritati discutam....
Craniul intradevar nu l vad...parca e aia de ceramica acolo...dar daca l ascunzi si nu se vede e ok...totusi recomanda sa l scoti. Acum tu faci cum crezi.
Se va stabiliza acvariul.....lasa l in pace si fa schimbul de apa saptamanal clasi, cu aditie de bacterii (daca vrei)
Eu easy carbo si ferropol nu as adauga...poate doar easy carbo dupa ce se stabilizeaza putin acvariul. La ce plante ai nu cred ca ai nevoie de CO2.
Ca durate de iluminare incepe cum zice colegul cu 5 ore...apoi cresti treptat...eu am undeva intre 8 si 10 ore, dar cu pauza la amiaza. adica de la 7 la 11 si apoi de la 17 la 21
Daca tot vrei ceva fertilizanti ok, incearca Tropica, premium sau specialized. Sau Masterline AIO sau multe altele dar le ce plante ai eu nu as folosi fertilizanti decat Easy Carbo (carbon lichid) eventual.
In rest, arata bine acvariul si bafta cu el Acei echinodorusi vor creste mari si ti vor ocupa tot acvariul si asa mic
Am scapat de tot de prin acvariu mai pu?in acel craniu . Am luat 2 lemne de la pet shop si am schimbat si nisipul cu unul de quart 0.8-2 , recomandat de alinutz80.
Schimbat de apa facut ieri + 3 melci Pomaceea.
Sa vedem ce iese . Continui cu schimbatul la 2-3 zile 30% din apa. O sa mai fac un test duminica si va zic cum a iesit.
Ms mult de ajutor.
Scapa si de craniu nu este din mediul natural......cel mai bine.
Pune o poza sa vedem ce a iesit pana la urma. Sunt curios.
Plantele ce le aveai sunt naturale ? Eu asa am presupus.
Din punct de vedere al ciclarii, te intereseaza strict NO2 si NO3.
Daca la NO3 valoarea mare poate fi scazuta prin schimbul de apa, ceea ce trebuie sa faci, saptamanal sau ori de cate ori ai valori peste 30, la NO2 orice valoare pozitiva inseamana ca inca nu este ciclat inca. Posibil ca periaoda de 2 saptamani sa fi fost prea scurta.
Legat de decoratiuni, nu este cea mai fericita alegere ce ai tu acolo, dar trebuie sa tii cont ca tu te uiti la el, nu noi. Ce trebuie sa scoti neaparat sunt scoicile care cresc duritatea apei. Daca ar fi dupa mine, as schimba si substratul, dar tu faci cum crezi.
Ms mult de tip. Cam câte kg de nisip îmi trebuie la el . Sorry dac? sunt cam pushy cu întreb?rile.
E bine ca macar ai inceput ciclul azotului, dar dupa rezultatul testelor nu prea cred ca e inca ciclat - normal ciclarea dureaza cam 3-4 saptamani sau mai mult. NO2 trebuie sa fie musai 0 (altfel mor vietatile) si NO3 undeva 15-25 mg/L
Gh si Kh sunt mari ca si valori.....inseamna ca e dura apa...adica ai duritate mare.
Pana una alta, fa schimburi de apa mai dese...la 2-3 zile cate 30% din volum total.....Volum total la 54L brut ar fi undeva 45 maxim 50L (trebuie sa scazi substratul si decorurile)
In acelasi timp scoate din acvariu tot ce nu e naturat: 3 scoici, un mini craniu, o mini casuta si 2 meduze de plastic. Daca buturugile sunt din lemn natural lasa le acolo.
Plus, acel substrat albastru arata f urat....va trebui inlocuit cu alt substrat natural granulatie 1-2mm. Recomanda ceva nisip cuart dennerle sau dupla.
Ce e bine ca macar ai ceva plante naturale pe care pastreaza le.