[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
ete vin si cu niste teste ...multumesc val pt ca mi`ai imprumutat trusa

kh - 1
gh - 14
fe - 0.1-0.2ppm (test jbl) - culoarea destul de ciudata , ceva spre portocaliu oarecum
fe - 0.5ppm (test sera)
no3 - 20ppm
po4 -0.25ppm (unpic spre 0.5)
nh4 - 0.1ppm
(si cam atat ca asta am avut la indemana)

De azi dim am inceput si schimburile de apa zilnice 10/20% din volum.

OBSERVATII de 3 zile de cand bag easy carbo

BBA-u da semne ca nu ii mai place despre bazinul meu este gri/alba (in locurile unde NU am pus easy carbo) unde am pus este mov/roz/rosie
utricularia pe ici pe colo...din frunze, ii da alte frunze chiar a inceput sa miste in bazin deci nu numai emers ....
apoi dintr-un petic de fissidens(o alta surpriza), am vazut ceva varfuri noi, petic care credeam ca s-a uscat.
Barclaya de la faraonu, care i se rupsesera toate frunzele, are 2 frunze mici mici
Cuba, are varfuri noi
Erio cinereum creste in veselie
Rotala Rotundifolia a inceput sa i se inroseasca varfurile
Rotala Macranda nu stiu daca e pe duca sau pe vine, arata destul de uratel, varfurile par sa isi revina totusi.
Si cam atat

De ieri am marit unpic si debitul la co2, si vad ca sae stau ascunsi printre plante la fel ca si microrazborele.

Maine dimineata inca un schimb de 10-20% din apa + adaos de easy carbo pe pietre ....

Acum ...am si eu nevoie de la voi de:
Interpretarea testelor :d cei care stiu cam ce valori ar trebui sa se invarta lucrurile, ca inca sunt novice la capitolul asta
Cum sa scot bba-u de pe pietre? o periuta de dinti si cu furtunul in spate? sau daca este moarta pot sa schimb apa si dupa? fara sa trag direct de pe piatra?
Vand pestii din titlu , 10 bucati .... I`am luat saptamana trecuta, ii vand pentru ca imi scot tot gazonu din substrat ...si inca este in perioada de crestere si nu este bine sa fie mereu deranjat iar pe langa asta inseamna sa sttau sa plantez in fiecare dimineata

pestii sunt inca mici si sunt cei din poza :
image

sunt sanatosi foarte harnicuti si mancaciosi. Pret 7ron / buc 60ron toti
sangeee!!!! vreau sa vad sangeee!!!

Andrei cred ca se referea la cinereum, iar radu , acvariul tau oricum e ciudat...rau daca te joci prea mult cu valorile ...ce sa iti fac? posibil ca erio si toninele sa isi fa facut un "sistem imunitar" sau fac efectiv pe nesimtitele
Val wrote:
nu merge, la mine s`a topit in proportie de 90% la andrei am inteles ca merge asa si asa

La mine nu merge asa-si-asa. Merge foarte bine. In sensul ca inca traieste... Doar e Utricularia, ce altceva ai vrea sa faca dupa doar nici o saptamana?

Sunt online ca astept meciu'...

sa nu se topeasca?
Val wrote:Da' ce culoare frumoasa s-a facut alga aia...

Toninele si eriocaulonii nu se impaca bine cu glutaraldehida. Eu nu as da cu EasyCarbo direct asupra unui Erio...

waaaa esti alive, cum de pe net la ora asta? )
Chiar acum ma uitam prin bazin si am vazut ca varfurile de pe celalate pietre sunt unpic albicioase.....sunt curios efectul pe viitor
aveam si pe pietrele din setupl vechi care sa zicem ca se uscase (le scosesem cu vro 2 zile inainte din bazin) dar oricum aveam pe plante , cel putin erio avea destul. Si daca a avut conditii s`a inmultit....bione plantele dinbazin nu sunt afectatefoarte tare, mai mult pietrele. Oricum eu am oarece retineri ca ar fi bba dar ...daca asa zice lumea care cunoste .... asa e. Adica din pozele de pe net nu seamana cu ce am eu
dap e alga care se ...topeste / usuca / infloreste?
Din catecogira "DIIIIIIIEEEE BBA DIIIEEEE!!!!!! " vine urmatoarea poza:

image

De mentionat faptul ca nu s-a folosit photoshop

Adaos de easy carbo, direct pe pietre partea cea mai rosiatica a primit tratamentul ieri seara, partea dreapta a pietrei din dreapta a primit tratamentul azi dimineata. 10ml respectiv 8ml cu seringa direct pe pietre. De maine incep adaosul pe un singur erio care are cateva frunze atacate de bba si vreau sa vad cum rezista planta.

Acum asteptam efectele pozitive si asupra plantelor

onur99 wrote:Ciprian eu am avut 10 SAE si mai am doar 3 , restul i-am gasit uscati pe linga acvariu.

Deci cresc procentele e
gengiskhan wrote:Statisticile se aplica pe numere mari si foarte mari.
Gata cu off topic-ul: cum merge Utricularia aia?

nu merge, la mine s`a topit in proportie de 90% la andrei am inteles ca merge asa si asa , astept sa imi trimita radu ceva de la el sa vedem poate reusesc sa ma pricposesc si eu intr`un final de plantuta asta :-<
imi cer scuze pt offtopic, humbert ... ai avut experiente ramirezi vs creveti? as fi interesat si eu in achizitionarea de o pereche pt bazinul meu, dar ... am creveti ...multi , la care chiar tin
dap, doar unii sae, adica din aproape 20 buc doar 2 mi`au sarit deci sa zicem 10% din ei se cred delfini ))
un short update: am inceput dozajul cu easy carbo de aseara ...am pus pe o piatra imbracata in BBA(asa cred ca e bba dupa cum arata) iar azi dimineata era albastra/rosiatica (la varfuri) . 10ml am pus aseara iar de azi voi pune cate 8 constant pana imi mai creste cantitatea de plante din bazin.

in rest ca si fertilizare - 2ml de E.I. si 12ml ferropol zilnic si 10 picaturi ferropol 24

Atentie cei care aveti acvarii open top, am descoperit ca sae se considera delfini, am avut 2 care mi`au sarit din bazin pana acum (dupa ce se stinge lumina) unul l`am salvat, iar al 2`lea este defapt din generatia trecuta, si l`am gasit dupa acvariu uscat. La fel si Prionobrama filigera, dar aia sunt mai rau, din 10 buc, 5 mi`au sarit in o singura zi
Buna Roxana , bine ai venit printre noi, spor la treaba cu planurile tale

Haideti baieti nu avem nici un timisorean in zona sa o ajute si pe ea la un bazin mai mare si la pret mai decent?
alber wrote:M-ati omorat fratilor, mai potoliti-va. Si cu pozele da' si cu datele alea tehnice (m-a luat capu' deja). Suntem cumva forum foto ?

Nu suntem forum foto dar ne place sa te ofticam pe tine ca nu stii ce inseamna

Glumesc evident, in alta ordine de idei, din datele tehnice de mai sus se pot observa setarile unor camere foto pentru a scoate anumite poze (luminozitate / claritate / profunzime/ etc) Asta pentru cei care intreaba "how to?"

Si ca sa fiu ontopic too, imi plac de mor, foarte foarte frumoase, daca as avea bani cu siguranta mi`as transforma gradina verde in marin iar jewelu` l`as face din nou plantat sau poate renunt la discusi ca si asa nu mai am momentan si fac marin
si focusu unde l`ai facut? ia incearca sa il faci in mijloc cum iti spuneam exact in zona aia cea mai aprinsa, da`i pe auto si fa poza :d s`ar putea sa ai surprize. Eu zic ca cu aproape orice camera digitala poti scoate poze cat de cat decente , pentru un album. Nu vorbim de concursuri, expozitii, cataloage, reviste etc

.......mai simplu, stii ca in mom in care faci poza(la majoritatea camerelor foto, respectiv cele mai noi) ...pe butonu pe care apesi ai ...2 "clickuri": apesi usor, si el isi regleaza lentila in asa fel incat sa iasa subiectul clar in prim plan(asta inseamna focus) si cand apesi mai tare (la al 2`lea click) face poza. daca este pe modul auto, aparatul se seteaza in functie de luminozitatea a ceea ce ai pus tu in primplan (subiectul pe care ai facut focus) , in cazul lui Radek subiectul este backgroundul, si atunci automat camera si`a facut setarile pt intensitatea respectiva a luminii, cat sa scoata backgroundu luminat calumea, dar pe noi in cazu de fata ne intereseaza sa iasa substratu in primplan...

Cu respect
Ciprian

Marti wrote:@ alber: http://www.foto-magazin.ro/termen.php?n=185
se pare ca am postat simultan cu ciprian....sper sa iti foloseasca informatia din link
Erio vad ca merge foarte bine cu apa de la robinet, nu folosesc osmoza, desi il am , dar mi`e lene sa ii fac adaptare pt robinet Ca si valori am GH`u undeva la 13 iar kh`u undeva la 1-2 (cel mai probabil din cauza la ada) . Cert este ca erio mergea si cand aveam florapol si pps-pro (in setup-ul vechi).
Cat despre sae, stiu, sunt constient de treaba asta, am mai avut 3 sae inainte care se dadeau la creveti, iar inainte de ei am mai avut unii care nu se dadeau dar au crescut si i`am scos. Am 3 acvarii in casa deci am unde sa ii impart(celalate 2 sunt fara creveti )
@ porcu , a se observa bineinteles faptul ca nu este o singura planta in "smocul" respectiv, ci fro` 2 sau 3

image

Acum vorbind serios, ai incercat in momentu in care ti`a facut bulbi sa ii faci provoci plantei stres? scoate`o si replanteaz`o , taie-i din bulbi cat sa ramai cu 1 sau 2 , si vezi ce se va intampla. Eu inca sunt in teste, habar nu am ce a declansat bulbul respectiv sa imi faca plantuta. Dar nu este imposibil, pt ca am mai gasit pe undeva cateva poze de genul asta, dar cu tija mai mare (lunga)

Noii locatari care se bat cu BBA`ul
image

si o planta care habar nu am ce este si de unde a aparut, bine poa` sa fie ceva seminte din plantutele care au tot venit in bazin. A mai vazut`o careva? Aveti idee? se ramifica din fiecare coltisor posibil
image
ultima poza, cu crevetii:

Orientation of image: 1
File change date and time: 2009:11:22 11:50:41
Image input equipment manufacturer: Canon
Image input equipment model: Canon EOS 5D
Exposure time: 0.005
F number: 4.5
Exposure program: 3
ISO speed rating: 1600
Shutter speed: 7.625
Aperture: 4.375
Exposure bias: -0.333333
Metering mode: 5
Flash: 9
Lens focal length: 105
Focal plane X resolution: 2238.87
Focal plane Y resolution: 2242.04
Focal plane resolution unit: 2
Custom rendered: 0
Exposure mode: 0
White balance: 0
Scene capture type: 0

una din pozele cu acvariile:

Orientation of image: 1
File change date and time: 2009:11:22 14:20:09
Image input equipment manufacturer: Canon
Image input equipment model: Canon EOS 5D
Exposure time: 0.005
F number: 4.5
Exposure program: 3
ISO speed rating: 1600
Shutter speed: 7.625
Aperture: 4.375
Exposure bias: -0.333333
Metering mode: 5
Flash: 9
Lens focal length: 53
Focal plane X resolution: 2238.87
Focal plane Y resolution: 2242.04
Focal plane resolution unit: 2
Custom rendered: 0
Exposure mode: 0
White balance: 0
Scene capture type: 0
cred ca o sa mai ai un motiv sa ma banezi pun poza cu erio si pui din tija cand ajung la birou ca nu am usb`u acasa
sustin ceea ce spune alber, sunt foarte deosebite si ma innebuneste didiplisu ala rosu ca racu dar lasa ca imi iau si eu ada step2 cat de curand, bine bine

@mosu, nu mai folosi blitz , si pe aceasta cale fac o promisiune oficiala ca atunci cand ajung in iar in bucuresti trag niste poze la acvarii

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: