[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Cred ca acel mucus apare in perioada de ciclare si e normal...poate cativa melci pomacea sau cativa ancistrusi te ajuta sa scapi....

Eu as face schimburi de apa mai dese, adica la 2 3 zile si as aspira si acel mucus pe cat posibil.

Nu as folosi Tetra AlgoStop ...... ar fi bine sa vezi cauza aparitiei si sa o rezolvi. Plus as mai folosi bacterii (denitrol daca il ai deja sau seachem stability) la fiecare schimb de apa.

Si totodata lumina as lasa o doar 5-6 ore pentru inceput, apoi as creste treptat.

Nu ne ai spus ce tip de filtrare ai si ce tip de iluminat ai...conteaza mult si aceste detalii.
Bine ai venit si ma bucur ca ai revenit la aceasta pasiune frumoasa!
Samy wrote:Superb

Multumesc
Lucian Jitaru wrote:Salutare,

Daca nu ii scoti separat e greu sa scoti pui. La mine au scos pui, i-au tinut in gura cateva zile, insa nu a scapat nici unul.
Si la mine au scos pui dupa a 4-a sau a 5-a depunere. Dupa ce fac si ei ceva "experienta" or sa iasa pui, dar n-or sa scape de restul din bazin.
Un cub de 50cm e de ajuns cat sa scoata pui si sa si creasca.
Si eu vreau sa ii mut, dar ca si tine nu am unde.
Piatra nu recomand s-o scoti, trebuie ei ca parinti sa se obisnuiasca si sa stie ce-i de facut.
Plus ca foarte probabil icrele n-or sa supravietuiasca fara parinti (aerare, mancat icrele nefezabile)

Da, multumesc Lucian pentru raspuns.
Am un cub de 50 steril dar momentan am acolo 12 pui scalari rio nanay si Luri si ancistrusi....poate dupa ce mut scalarii ma gandesc sa mut o pereche de geophagusi. Ideea e ca trebuie pus si nisip acolo pt ca momentan e steril acvariul.
Un mic update aici....ceva poze cu betta ul care pare se ca ii merge bine.
Am mai adaugat in acvariul acesta cu betta o planta pogostemon erectus...sper sa mearga la mine....lumina putina si temp 27,5
In restul acvariilor unde am creveti am mai adauga ceva bucephalandre brown si ludwigia arcuata.

Aici cateva poze....
image
image
image
image
image
image
image
Salutari tuturor!

Am zis sa deschid aici un topic nou unde putem discuta despre inmultire geophagus red head.

In urma cu cateva zile (mai exact 16 mai) o pereche din ai mei geophagus red head tapajos au depus, dupa cum se vede pe o piatra mai plata.....am vazut increle intr o dimineata si m-am bucurat, bineinteles
Cred ca icrele aveau 1 maxim 2 zile de cand erau depuse....nu stiu exact sa spun.
Dar, in aceea zi spre seara nu am mai vazut pe piatra nicio icra si nici nu am observat ce s-a putut intampla.
Bineinteles ca nu aveam asteptari prea mari ca in acvariul de 450L cu multi pesti gen scalari - 8 buc maturi, neoni - 30 40,1 gibbiceps, cateva Luri si 2-3 ancistrusi, sa reziste acele icre dar totusi aveam o mica speranta sa vad macar cum le iau parintii in gura dupa ce ies iar parintii sunt foarte protectori si ii alunga pe toti care se apropie de zona unde au depus. Cu toate ca, parintii s-ar putea sa fie cam tinerei.....

Acum, oare ce as putea face ca sa reusesc macar sa vad cativa puiutzi ? Ce ma sfatuiti ?
Nu am unde (momentan) sa scot perechea singura si nu am nici unde sa scot piatra cu icrele sa o pun separat.....mi as dori sa fie acolo natural, sau eventual alte solutii.....

Cateva poze cu icrele si parintii:
image
image
image
Bine ai venit si bafta cu acvariul!

Ar fi buna o poza cat mai clara sa vedem ce si cum e pe acolo. O poti incarca pe plici.ro
Faye wrote:Dar stii ceva? Pe vremuri si eu eram la fel, toata ziua calare pe acvariu. Si cu toata grija mea, tot aveam pierderi. Acu' de vreo cativa ani de cand umblu la acvariu o data sau maxim de doua ori pe an, nu mi-au mai murit pestii. Ciudat.

Da te cred...ai filtrare buna si acvariul stabil
Faye wrote:
alinutz80 wrote:Daca ne spui motivele poate te putem ajuta cumva.......macar cu cateva sfaturi.

Mi-e mila de pesti deja. Trag de mine sa le schimb apa o data pe an. M-am lenevit rau, nu mai am tragere de inima.

Aoleooo....o data pe an ? eu daca ratez 1 saptamana imi fac griji deja...
Atunci nu stiu ce sa mai zic.....
Faye wrote:Greu de ascuns mastodontul ala de acvariu pe undeva prin casa. Si daca-l dau sunt sigura ca altul la fel de tapan nu mai gasesc. Inca sunt in dilema, nu stiu ce sa fac.

Solutia este sa nu te lasi, niciodata
Acum mai ca gluma mai in serios...sper sa nu te super pe mine, dar e si pacat sa te lasi de un asa hobby frumos!

Daca ne spui motivele poate te putem ajuta cumva.......macar cu cateva sfaturi.

Eu am in apartament 5 acvarii (450, 100 si 3 de 54) plus 1 juwel rio 180 la birou
Predy_seby wrote:O sa ii izolez pe 2 ca par ca si aia sunt la fel. Am schimbat apa 30% si fac mâine test .

Ii bag in carantina cu sare neprelucrata. Am citit ca ajuta la guppy. Si am citit pe aici ca sa fie 2 sapt .

Da, poti sa ii separi pe cei care sunt bolnavi si sa ii tratezi cu sare neiodata (sare de muraturi).

Sarea in acvariu se foloseste doar pentru tratamente, nu se pune sare in mod uzual.
Hybrid wrote:Stiu ce zici cu simetria, golden ratio si alte alea, dar pietrele sunt mari iar acvariul mic (45cm), nu prea am spatiu sa organizez cum as vrea Poate la urmatoarea reorganizare imi mai bubuie mintea ceva.
Practic e doar filtrul de mascat, dar cam greu, l-am mutat asa ca sa nu-mi mai fluture toate plantele, incalzitor n-am, probabil vezi o prostie din aia de JBL Floaty pentru curatat sticla - bani aruncati daca ma intrebi pe mine

La fundal m-am gandit si eu, te referi pur si simplu la un autocolant negru lipit pe spate nu?

Poti sa spargi pietrele in bucati mai mici si sa le aranjezi...nu e musai sa le pui toate in acvariu....pui doar cate ai nevoie. Eventual iei o cioata mica si faci un aranjament cu cioata si pietrele la baza cioatei...pe net gasesti nenumarate idei (nu trebuie sa iasa exact ca si acolo)

Acel JBL floaty nu e ce trebuie...poti zgaria usor cu el sticla acvariuluid aca prinzi un firicel de nisip/substrat. Eu pt curatarea sticlei acvariului folosesc burete spalat vase nou si/sau card plastic.

Da, m-am referit la autocolant negru pe spate, ceva de genul: https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-negru-60x30cm-31887 sau frosty: https://www.nevertebrate.ro/poster-hobby-autoadeziv-frosty-60x30cm-31042
DraCoNi wrote:Pai am discutat cu o firma care se ocupa de mobila, au zis ca ma rezolva si o sa arate ca si cum ar fi fost facuta asa din start, asta se intampla martea viitoare ca atunci sunt liber sa vina, pana atunci ma ocup de comanda la aquadec, avans, substrat, sa vad cum il fac sa arate ca plante, sunt tare entuziasmat, in acvariu mare e mai usor de asezat, maine ma duc sa iau set dinala de penseta, foarfecta, lopatica dinaia sau cum se numeste, zici ca sunt un copil mic care isi ia jucarii

Super asa! Succes cu noul proiect si sigur va iesi bine
Se mai intampla, pestii mai mor din diferite motive....
Ca sa putem spune cat de cat mai exact ar trebui facut niste teste de apa: NO2, NO3, Amoniac, Ph, Gh, Kh, TDS

La toata lumea ii mai mor pesti......si pot fi multe motive
Hybrid wrote:Inca o ciudatenie, mi-au innebunit crevetii:

Cum fac aia 2-3 care se vad pe filmare faceau cam jumatate dintre ei. M-am apucat sa testez apa, totul ok, absolut nimic in neregula.
Iar astia au inceput sa faca toti deodata, ziceai ca-i invazia din Matrix.
Acum, la vreo jumatate de ora dupa vad ca s-au calmat; n-am mai vazut pana acum comportamentul asta.

Acvariul arata bine si vad ca si merge bine....vietatile par sa se simta in largul lor.

Singura chestie care nu prea imi place sunt acele 3 pietre care le ai asezat prea simetric...prea drept....prea nenatural...eventual incearca sa le pui altfel sa arate mai bine...incearca sa maschezi cu ele echipamentele (filtre, incalzitor etc).

Ar merge si un fundal pe spate, daca nu ai cumva...negru sau frosty

Spor in continuare!
Liv wrote:Exact la fel se comporta masculii de creveti RCS dupa ce o femela napirleste si e gata de reproducere. Femela elimina feromoni in apa care fac masculii sa o caute de parca ar fi nebuni.

Nu stiu daca e valabil si la amano.

Exact asa si este, eu zic ca e valabil pentru toti crevetii. Deci asteapta te sa ai outze.....sa iasa puii mai greu (au nevoie de apa salmastra etc) pt ca e un proces mai complicat care nu multi au reusit sa il duca la capat.
DraCoNi wrote:Bun, masa vine asa https://plici.ro/image/JCi si ma ingrijoreaza coltul din stanga pozei care e asa https://plici.ro/image/JCj eu m am asezat cu 75 de kilograme ale mele si pare ok, insa in timp sigur sufera datorita presiunii

Da, si eu zic ca e riscant. Mai bine faci ceva intarituri etc. Discuta cu cineva care se ocupa cu asa ceva si o sa ti l faca...ideal sa fie aceeasi culoare de pal
DraCoNi wrote:
Bayek wrote:Voi cum gestionati praful la acvariile fara capac? Bucurestiul e mega prafuit, nu ai cum sa scapi de praf in casa. Cum faci sa nu pluteasca in acvariu?

Eu stau in afara orasului, nu am praf in acvariu si nu fac nimic special, si praf e ca se construieste in zona, dar in acvariu nu ajunge, nu stiu de ce

La aquadec m-am gandit si eu, dar acum m-am lovit de alta belea, trebuie sa gasesc niste intaritoare pentru masa pe care va sta, va fac o poza diseara sa intelegeti de ce, in mare ideea e ca doua dintre colturi stau in aer, lemnul nu e foarte gros si la un calcul de greutate pe dimensiunile mele maxime rezulta aproape 200kg care vor sta pe ea si nu as vrea sa cedeze.

ok , sa vedem poze. Dar pune te rog pozele pe plici.ro...e cel mai ok site si le poate vedea toata lumea...pe site ul de mai sus eu nu pot vedea pozele
DraCoNi wrote:Ok, asa fac, am notat si ma apuc de cautat.
Nu tin la capac pentru ca si cel mic pe care il am acum e fara si sincer imi place mult asa, eventual dupa ce rezolv cu partea de acvariu propriu zisa revin pentru lumini xD

Si eu as zice sa l faci la comanda acvariu. Cei de la Aquadec.ro sunt super profi. Discuta cu ei si vezi ce si cum...uite aici poti calcula tot si vezi cam cum stai: https://www.aquadec.ro/calculator-acvariu
Sau, daca il cumperi ia unul ok, gen Eheim. Plus lampa eu zic ca cea de la Twinstar e f ok.

Bafta!
Noh felicitari! Oricum e fain....nu conteaza cate like uri ai primit ci cum te simti tu cand te uiti la el si cat de mult iti place tie.

Oricum, ai evoluat fff mult ceea ce este f bine si ar fi bine sa o tii tot asa

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: