| Message |
|
|
|
Astazi am mutat cei 5 pui cu dimensiuni de 1.5-1.7 cm in acvariul mare. Se pare ca le place, iar adultii nu s-au luat de iei. Urmeaza sa pun alta pereche in acvariul materninate si sper eu sa obtin a 2 generatie de puiuti.
|
 |
|
|
|
Arata incredibil, cred ca o sa imi pun ultima poza pe post de wallpaper, ca sa imi pot clati ochii de fiecare data cand deschid calculatorul.
|
 |
|
|
Nu tie frica ca te umpli de alge? Acvariul, cum arata el in poze e superb, dar eu cel putin nu m-as putea incumeta sa fac un asemenea proiect, de frica algelor cum ziceam. Sunt tare curios cum o sa evolueze in urmatoarele luni, sa ne ti la curent cu detalii si pe cat posibil sa dai informatii cat mai clare despre tot ce faci. Daca va fi o reusita, ma bate capul si pe mine sa incerc ceva asemanator si o sa apelez la topicul tau pentru a culege si semana la mine semintele dobandite aici
Iti doresc sincer multa bafta!!!
|
 |
|
|
Chiar e superb, o fi cald sau ce naiba respir asa greu?!
|
 |
|
|
|
Eu m-am trezit cu o larva de libelula in acvariu acum ceva timp. Aia macar s-a transformat intr-o libebelula si pe urma s-a inecat ca era acoperit acvariul. Incearca sa identifici specia pe cat posibil sa afli cat creste. La dimensiunile care le au acum, pot fi o sursa de hrana pt pesti, dar daca mai cresc se pot inversa rolurile.
|
 |
|
|
|
Bine ai (re)venit. Urata intamplarea de la prima ta intalnire cu acvaristica, dar tot raul spre bine. Multa bafta cu tot ce iti propui si ape limpezi. Tot ce am sa iti spun acum este sa renunti la plantele artificiale. Sunt destule plante naturale nepretentioase care arata mult mai bine ca plasticurile alea si un mare plus, ajuta si la echilibrul din acvariile tale.
|
 |
|
|
|
Arata bine acvariul colegu! Sa-ti traiasca pestanii si ce mai ai pe acolo mult si bine!
|
 |
|
|
Arata promitator! Sunt convins ca va iesi ceva frumos, inceputul e foarte bun.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca se streseaza el pentru atata, pur si simplu ii arata cinei sefu sau poate e pur si simplu curios si neavand alte preocupari toata ziua se ia la harta cu bietul melc. Sincer nu pentru el imi fac griji, ci pentru melc. Daca il ataca violent il poate chiar omora sau rani grav.
|
 |
|
|
|
Din pacate e incompatibil cu ce specii de pesti ai tu acolo. Betta prefera temperaturi mai ridicate decat majoritatea pestiilor, iar tu ai specii de pesti care prefera temperaturi mai scazute(carasul). Daca iti place asa de mult, poti tine un betta intr-un acvariu nano, pe care il poti face chiar tu sau cumpara, cu costuri minime. E chiar recomandat sa fie tinuti singuri fiindca sunt mai agresivi de felul lor. Personal nu iti recomand sa pui un betta in acvairul comunitar, fiindca va fi tot timpul stresat de ceilalti pesti si mai e si diferenta de temperatura.
|
 |
|
|
Un moment care chiar a meritat sa fie imortalizat. Al meu e curios el de felul lui, dar pastreaza distanta la care considera ca e in siguranta de maniacul ce se holbeaza insistent la el zi de zi. Is mandru ca macar ma tolereaza, cand are chef.
|
 |
|
|
|
Varsta exacta nu ti-o poate zice nimeni, dar pare un mascul adult, in jur de un an zic eu.
|
 |
|
|
|
E prea mare temperatura aia, doar daca nu ai in plan sa il si inmultesti. Eu zic ca 25 de grade e suficient ca pestele sa se simta bine. Coloritul frumos il capata si de la mancarea de calitate, stefan ti-a enumerat cateva marci foarte bune. La 25 de grade traieste mai mult si te poti bucura mai mult timp de el.
|
 |
|
|
Eu ii dau larve rosii congelate. Sunt sub forma de cuburi, pe care le pun in apa la temperatura camerei si le las 10-15 min sa se dezghete apoi hranesc pestele, 2-3 larve pe zi. Ii mai dau si artemia congelata si un fel de creveciori tot congelati. Ultimii sunt destul de mari si primeste doar cate unu la o masa. In rest un pic de spirulina si granule. Am si tubifex uscat, manca si de ala, dar nu prea ii place. Tubifex viu eu nu m-as risca sa ii dau, am citit pe forum ca poti sa introduci tot felul de parazitii sau boli, eu unul prefer sa nu risc.
Ai un bettan de milioane!!! Sa te bucuri cat mai mult de compania lui. Al meu isi are domeniul pe un corp de mobilier cu roti undeva pe la langa patul meu si ma uit in fiecare seara cum isi desfasoara activitatea, dar de la distanta sa nu creada cai dau de mancare. Sunt tare simpatici acesti pesti. Vreo 2-3 ore cand imi ajunge un dram de lumina in camera dimineata, cred ca isi vede propria imagine intr-un colt din acvariu, pentru ca se tot zbureste acolo.
|
 |
|
|
|
Eu te sfatuiec sincer sa nu iti tot bagi degetele prin acvariu numai de dragul de al hrani, poti sa contaminezi apa si la volumul asta poti creea probleme pestelui. Betta nu sunt sfiosi de felul lor si o sa vina ei singuri dupa mancare. Eu folosesc o penseta mica cu care prind larvele si o tin deasupra apei, doar o treime din larva intra in apa. Imi place sa ma joc un pic cu el si sa il fac sa munceasca pentru fiecare larva(cam 2-3 pe zi primeste cand are larve in meniu).
|
 |
|
|
|
Sunt constansi de spatiu, pe langa multe altele. Au pus stapanire pe acvariu si daca s-a intamplat odata, se poate intampla de mai multe ori. Te sfatuiesc sa renunti la ceilalti pesti daca iti plac scalarii si sa ii ti doar pe ei, chiar si dupa ce cumperi acvariul de 100 de litri.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit! Spor la treaba, vad ca esti hotarat, sper sa te tina elanul mult si bine si sa nu uiti sa ne areti si noua ce faci, unii dintre noi "e" tare plictisiti si isi mai omoara din timpul de la lucru pe forum. Multa bafta!
|
 |
|
|
|
Deja ai depasit cu mult numarul de pesti recomandat pt volumul acvariului tau. Un caras are nevoie de 50 de litri de apa. Fa un calcul si o sa vezi. Cu pesti mici nu prea ii poti tine, risti sa ii manance, sa bagi alti pesti mari acolo chiar nu iti recomand avand in vedere ca ai depasit limita. Culoare cred ca ai destula in acvariu, pestanii sunt frumosi din ce vad eu in poza. Eventual sa cauti ceva plante rezistente, care sa nu le pape carasii, gen anubiasi si ele dau culoare acvariului.
|
 |
|
|
Bine ai venit, foarte frumos acvariul cu discusi, nadajduiesc ca si cel cu scalarii e cel putin la fel de "chipes". 
|
 |
|
|
Bine ai venit, 2-3 poze cu ce ai nu ne areti? Asa suntem unii mai curiosi din fire 
|
 |
|
|