Message |
|
...2 intrebari off topic daca se poate...
1.cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba un acvariu pentru a tine o pereche de oscari...??
2.stie cineva in Brasov de unde pot lua sticla de 10mm....???ca astia de la termopane sunt varza si ei....nu au adus inca sticla...
multumesc anticipat.. 
|
 |
|
....pai am luat 2 sa am unul de rezerva...vroiam sa pun 1 philips aquarelle de 30w si un tl-d 765 de 30w.....sa raman numai cu aquarelle...????
multumesc anticipat!
|
 |
|
...dap....si saracul baiat care e patron la termopane...zicea ca a ramas in urma rau cu comenzile din cauza alora....ca nu i-au adus sticla...oricum asta e alt subiect......mi-ar mai trebui ceva pentru instalatia electrica a capacului..???
|
 |
|
daca tot nu a ajuns sticla nici astazi  m-am enervat ..si daca tot am avut drum in brasov am cumparat pentru instalatia electrica a capacului cam ce am crezut eu de cuviinta...2 neoane philips 765 de 30W si philips aquarelle tot de 30W, (amandoua sa-mi intre in capacul pe care il voi confectiona dupa ce vine sticla), 2 balasturi de 32W, 2 startere + 2 suporturi startere+toate accesorile de care cred ca am nevoie..... http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1067&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=1067&pos=1
sper sa nimeresc cu pozele sa se poata vedea..
intrebari:
1.e de ajuns aceasta lumina avand in vedere ca nu o sa am un acvariu plantat...deh...carasii...
2.cand confectionez capacul sa scot balasturile afara pe spatele capacului?...sau sa le pun inauntru si sa le protejez de umiditate cu sticla??
..multumesc anticipat!!!!
|
 |
|
...stiu ....inteleg ce zici...dar nici chiar asa....."nu mai vine azi...dar maine vine sigur"...mama ei de treaba...
deci 200l e un volum prea mic pentru 2 oscari...k...mersi mult....probabil cand o sa capat experienta mai mare o sa fac si un bazin muuuuult mai mare de 200 l in care sa tin oscari....
mersi mult.. 
|
 |
|
bai fratilor...io disper  ....nu mai vine sticla aia....eu am pregatit tot...pana si sticlele cu apa(ar fi trebuit poate sa fie cu  bere..) sunt pline....mama lor de nesimtiti si de ...deh...e greu de asteptat e mai greu ca in copilarie cand venea mos craciun :o
o intrebare off topic daca se poate...la acvariul meu (100 x 45 x 50 )s-ar preta sa tin doar o pereche de oscari..?
multumesc anticipat!
|
 |
|
|
 |
|
k...am inteles...mersi mult...
daca am noroc  ...deseara o sa incerc sa postez poze cu acvariul.....sper sa il lipesc bine... :bravo:
|
 |
|
acvariul a ramas la 100 L x 45 l x 50 h...din sticla de 10 mm taiata profesional la masina la o firma de termopane, nu e taiata la geamgiu, era vorba despre intaritoare....  daca le pot face din cate 2 buc de sticla de 6 lipita...ca s-ar putea sa nu pot sa mai cumpar doar 2 "fasii" da sticla de 10mm....ca si asa au strambat aia din nas ca nu se prea complica sa taie pentru acvarii....au mult de lucru la geamuri.....si de aia intrabam.....daca nu mai pot lua de 10 mm sa le fac din 2 buc de 6 mm...6+6=12 mm..lipite de mine ...
mersi mult..
|
 |
|
|
 |
|
k...sa vorbesc cu baietii de la termopane..poate au ceva resturi sa imi dea...daca nu trbuie sa dau comanda ...ca la noi in fagaras nu se gaseste altfel sticla de 10 mm ..numai pe comanda...
...daca cumva nu pot aia sa-mi aduca cantitate asa de "mica" as putea sa le fac din cate 2 bucati de sticla de 6mm lipite intre ele..??..multumesc mult... 
|
 |
|
..mersi muuult de tot de sfaturi....cu markerul vroiam sa dau pe dedesubt...adica pe partea cealalta a lipiturii.... :-) ...deci nu sub silicon, ci pe fata cealalta a sticlei...
intariturile sa le fac tot din sticla de 10 mm..sau merge si mai subtire...6 eventual 8mm???
|
 |
|
ar fii o idee interesanta...dar nu stiu cum am putea sa facem acvariul sa stea chiar asa fix pana injectam siliconul peste tot......ca al meu e destul de mare.......deh...asteptam sa vedem ce zic "seniorii" :help: ...sper sa nu ne certe 
|
 |
|
finally....luni imi aduc baietii de la termopamne sticla...ca cei de la geamgerie
mi-au cam tras teapa..adica nu se tin de promisiune...ba ca n-au adus inca sticla, ba ca nu stiu ce....m-am suparat si gata :redcard: ...m-am decis : IL FAC SINGUR...am comandat la o firma de termopane sticla, luni vine....
intrebari la care sper sa ma puteti ajuta:
1. imi ajung 2 tuburi de silicon Bison pt acvariu...(la sfaturile voastre l-am facut de 100Lx45lx50h)..
2. am comandat sticla de 10mm...eu zic sa nu mai pun intarituri....voi ce ziceti trebuie?
3. am comandat sticla neslfuita, si o slefuiesc eu...e vreo problema ?
4. cum e mai bine...??? sa pun silicon pe fundul acvariului la prima lipitura sau pe cantul foii de sticla care ulterior va fii spatele acvariului?.mi-e frica sa nu pozitionez gresit foaia de sticla si astfel sa nu cumva sa nu iasa bine lipitura....ma mai gandeam daca nu sa trasez cu un marker pe unde ar trebui sa pun silicon.....si gata.... :yeee: :yeee: :yeee:
multumesc anticipat....
|
 |
|
|
 |
|
asta e cea mai buna idee...asa o sa fac,... 
|
 |
|
...pai am vazut la cineva facut un astfel de decor...si mi-a placut muult de tot....o sa revin maine sau poimanine cu poze facute acolo...
|
 |
|
|
 |
|
am comandat azi un filtru Tetratec 700, sper sa vina cat mai repede.... :-) da.....nu o sa iau sanitari.....ca si asa va fii "aglomeratie" pe acolo, o sa bag 6 carasi in acvariu...
|
 |
|
am cumparat azi un filtru intern Resun SP 1100L, iar maine o sa caut unul extern ca am drum la Brasov... :-)  o sa revin sa spun ce am gasit.....inca astept sa vina acvariul....sa pot scapa carasii aceia de chin... :-)
|
 |
|