| Message |
|
|
|
S-a vandut. Multumesc!
|
 |
|
|
|
Rezervat pana maine
|
 |
|
|
Pretul este 350 lei
Acvariul este facut din sticla de 10mm cu intarituri si are urmatoarele dimensiuni:
L = 100cm, l = 50cm, h = 55cm.
Dimensiunile cu tot cu mobila sunt: lungime 147cm, inaltime 123cm, adancime 52cm
Este in functiune de peste 4 ani deci nu se pune problema rezistentei
Se vinde numai acvariul si mobilierul, fara accesorii si decoruri.
Acvariul se afla in Bucuresti zona LEU - Cotroceni
Vand si urmatorii pesti:
Gibiceps – 3 bucati aprox 25cm - 15 lei/buc
Synodontis – 1 bucata aprox 20 cm - 10 lei
Hoplosternum – 2 bucati 12 cm - 5 lei/buc
Leucasius – 1 bucata 15 cm - 10 lei
Fosilis – 1 bucata 12 cm - 5 lei
Toti pestii sunt maturi si sanatosi.
Daca cel ce cumpara acvariul doreste si pestii, ii primeste bonus.
Mail : florind67@yahoo.com
ID mess: florind67
|
 |
|
|
|
Acvariul este facut din sticla de 10mm cu intarituri si are urmatoarele dimensiuni:
L = 100cm, l = 50cm, h = 55cm.
Mobilierul se compune din masa gen dulap cu doua usi si capac ce imbraca acvariul, din PAL de culoare cires.
Dimensiunile cu tot cu mobila sunt Lungime 147cm, Inaltime 123cm, Adancime 52cm
Este in functiune de peste 4 ani deci nu se pune problema rezistentei
Se vinde numai acvariul si mobilierul, fara accesorii si decoruri.
La cerere asigur transportul in Bucuresti, gratuit.
Nu asigur transportul in afara Bucurestiului.
Acvariul se afla in Bucuresti zona LEU - Cotroceni
Pret 500 lei.
Odata cu acvariul se pot vinde si urmatorii pesti
Gibiceps – 3 bucati mari, aprox 25cm - 40 lei bucata
Synodontis – 2 bucati mari, aprox 15cm - 35 lei bucata
Hoplosternum – 2 bucati - 10 lei bucata
Leucasius – 1 bucata mare, aprox 15cm - 20 lei
Fosilis – 1 bucata 10 lei
Toti pestii sunt maturi si sanatosi.
Pretul cu tot cu pesti este 600 lei.
Contact mess florind67 (instant message de preferinta)
tel. 0723227067
|
 |
|
|
|
Am o problema cu o femela de scalar care s-a umflat.
Am separat o pereche intr-un acvariu de 45 litri cu o piatra de aer si burete bolborositor, cateva plante si ceva pvc pentru a depune, dar femela s-a umflat fara sa aiba alte semne de boala si nu depune, dupa cum arata nici nu cred ca ar mai avea cum sa depuna.
Credeti ca este bolnava, as mai putea sa o salvez ? E asa de vreo 5 zile si devine din ce in ce mai umflata.
Au mai avut acum vreo cateva luni cateva depuneri, insa totul s-a petrecut in acvariul comunitar si pentru ca nu ma priepeam si nu aveam nici conditii nu am reusit sa am nici un pui, seara depuneau, iar pana dimineata nu mai era nici o icra. Cand am reusit eu sa ma documentez si sa imi fac un acvariu pentru reproducere au incetat sa mai depuna.
Acum am vazut ca femela se umflase un pic si am crezut ca o sa reia depunerile, insa i-am separat de vreo saptamana si in afara de a se umfla din ce in ce mai mult, nu se intampla nimic. Imi este frica sa nu moara dupa cum este de umflata.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
|
 |
|
|
|
Sunt tare suparat.
Dupa ce am crescut puii o luna au inceput sa moara pe capete.
In doua zile din vreo 50 mi-au ramas vreo 20.
Ieri i-am vazut stand la suprafata apei cu ventuzele lipite de geam, dar peste nivelul apei, unul chiar mai avea in apa doar coada. Tot ieri am gasit s primii 4 pui morti.
Am facut un tratament cu triplafavin punand 1/2 doza prescrisa pe flacon pentru baie de lunga durata, dar fenomenul a continuat.
I-am mutat in alte doua acvarii, dar au continuat sa moara. Pestisorii morti nu prezinta nimic deosebit: pete, puncte, puf sau alte semne care sa-mi indice un parazit, ciuperca sau alte boli.
Acum mai am vreo 20 pe care i-am pus inapoi in maternitatea de 15 litri dupa ce an dezinfectat acvariul si am schimbat apa cu apa tinuta la aerat 3 zile.
Mentionez ca nu am schimbat nimic in conditiile lor in ultimul timp.
I-am hranit cu frunze de salata oparita, hrana pentru pui, spirulina de uz uman si niste tablete pentru ancistrusi. Am sifonat acvariul zilnic si am adaugat numai apa declorata prin aerare si tratata cu Sera aquatan.
Filtratrea si aerarea acvariului erau asigurate de un burete bolborositor. Temperatura era temperatura camerei (26-27 grade - fara incalzitor)
Nu cred ca o sa pot sa mai salvez ceva, dar daca cineva stie ce s-ar fi putut intampla as fi recunoscator sa stiu ce am gresit pentru ca era singurul lucru bun care mi se intamplase in ultimul timp.
|
 |
|
|
|
Stie cineva pana cand trebuie sa tin masculul cu puii?
|
 |
|
|
|
Revin cu evolutia puilor:
In a sasea zi deja seamana cu parintii, nu prea mai vad sacul vitelin, desi auzisem ca dispare dupa cca 10 zile, se pare ca se simt bine, dar nu stiu de ce unii sunt inca in grota iar unii stau intr-un colt al acvariului. De fapt asa au stat de la inceput.
Cred ca este cazul sa incep sa-i hranesc, nu-i asa?
As vrea sa postez niste poze cu evolutia lor, insa nu stiu cum sa fac.
|
 |
|
|
|
Multumesc mult pentru sfaturi (in special pentru modul de oparire a salatei).
Unde gasesc spirulina si sub ce forma se prezinta? Am auzit (citit) ca s-ar gasi la farmacia umana. Este adevarat?
Deocamdata am gasit la Zoocenter numai ceva hrana pentru ancistrusi care contine spirulina si se prezinta ca niste mici pastilute. Tot aici am vazut niste hrana pentru pui " de vivipari si ovipari", ceva sub forma de praf de la Tetra, fiindca la noi la Ploiesti nu aduc Sera.
Oricum, o sa trec pe la Pet Shop-ul de la podul Grant ca acolo stiu ca au si o sa caut.
|
 |
|
|
|
Joia trecuta am vazut ca au depus, iar luni deja dadeau din codite prin acvariu.
Am facut bine ca am scos femela din acvariu dupa ce au eclozat?
Va rog sa-mi spuneti ce sa le dau de mancare dupa ce raman fara sacul vitelin, dar fara naupli de artemia pe care nu stiu de unde sa ii iau.
De asemenea va rog sa-mi mai dati ceva sfaturi pentru ca ce am gasit pe internet este foarte sumar. Ce precautiuni sunt necesare pentru a asigura supravietuirea cat mai multor pui (acum sunt vreo 50).
Precizari:
Se afla intr-un acvariu de 20 litri pe care il foloseam pentru crescut plante.
Exista substrat (Sera floradepot si pietris) si cateva plante, filtru, aerisitor si incalzitor (26 grade). Dupa ce au eclozat am pus 5 picaturi de albastru de metil pentru ca mi s-a parut ca vad ceva mucegai pe o felie de castravete pe care o lasasem de vreo 2 zile acolo
V-as fi recunoscator pentru ajutor.
|
 |
|
|
|
Am auzit ca este bine ca in apa din acvariu sa adaug putina sare neiodata. Poate cineva sa-mi spuna ce cantitate de sare la 10 litri? Acvariul meu are 100 litri si intentionez sa-l populez cu guppy, neoni, gybiceps si eventual colissa lalia. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Ai un PM de la mine.
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza. Ti-am trimis un PM.
|
 |
|
|
|
Carasii nu-mi plac in mod deosebit, dar asa am "mostenit" acvariul. O sa incerc sa-i donez. Problema este ca nu prea vad pe nimeni dispus sa se incurce cu 4 carasi posibil bolnavi. Daca as putea sa-i fac sa-si revina poate ca as avea mai multe sanse sa le gasesc un stapan mai bun decat mine. Mie imi plac pestii "urati". Cu cat mai urati cu atat mai bine. As creste numai cat-fish (ancistrus, hoplo, pleco, fossilis, sinodontis, leucasius, etc.) . Apropo: care din speciile astea sunt "safe" pentru guppy?
|
 |
|
|
|
Daca le mai ai disponibile si luni cand ma intorc in Bucuresti mi-ar facea placere sa "te scap" eu de ele.
|
 |
|
|
|
Va salut!
Am si eu o problema cu niste carasi aurii (5) care au inotatoarele si voalurile cozilor tocite. Unii au si ceva solzi lipsa, insa alte simptome nu observ cu ochiul liber. Deunazi pe unul l-al gasit decedat. Problema am observat-o de vreo doua luni. De atunci parca cozile si inotatoarele se micsoreaza tot timpul.
Detalii: Acvariu 150L (cumparat cu capac cu neon si suport), vechime 2 ani (in actuala configuratie - nu am introdus pesti sau plante noi) plante artificiale, pompa de aer cu doua furtune pentru perdea de aer, filtru Pluval 204 (extern), substrat din nisip si pietris destinat acvariilor, temparatura apei 25 grade Celsius. Populatie: 2 Leucasius, 2 Hoplosternum, 2 Fossilis, 2 Sinodontis, 1 Scalar, 3 Trichogaster leeri, 1 molly si 5 carasi. Ca hrana le dau (o data pe zi) produse Tetra (fulgi si betigase sau bastonase plutitoare - ca nu stiu cum se numesc). Apa arata destul de bine, este limpede si curata, fara alge.
Alte detalii nu imi mai trec prin minte. Am si niste poze cu ei dar deocamdata nu stiu sa le postez. Daca ma lamuresc o sa o fac.
Daca cineva poate sa ma ajute cu un sfat (banuiesc ca este o boala sau o carenta a apei insa nu am teste) ii voi fi recunoscator.
|
 |
|
|