[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: denis.stelian
Forum Index » Profile for denis.stelian » Messages posted by denis.stelian
Am vazut ca unii sunt interesati sa afle mai multe depre TetraMinWeekend, mancare speciala pentru concediu conceputa de cei de la Tetra.
Mancarea are forma unor cubulete mici rosii, extrem de dure ce se dizolva foarte lent in apa.Sa vedem cam ce spune producatorul despre ea:
-continut sporit de minerale si substante hranitoare
-usor de administrat
-stabil timp indelungat

• Administrare

Marimea acvariului(l) Nr pesti Zile de concediu Dozare

40-70 8-18 3-5 1-2buc
    6-9 2-3buc
    70-110 19-25 3-5 1-2buc
    6-9 5-8buc
    >110 >25 3-5 2-3buc
    6-9 8-10buc

• Din pacate tabelul facut de mine nu apare, asa ca am incercat sa il explic cu ajutorul culorilor. Pare super complicat, dar e super simplu:
    Ex: la un acvariu de 40-70l, cu un numar de pesti intre 8-18 , pentru o perioada de concediu de 3-5 zile se vor adauga in apa 1-2 bucati de TetraMinWeekend.Pentru un concediu de 6-9 zile, se vor adauga 2-3 bucati.
    Experientele mele cu acest fel de mancare sunt pozitive.Apa nu se murdareste si nu capata nici un fel de miros. Pestii iubesc mancarea asta si o imping dintr-un colt in celalalt al acvariului. Pretul undeva la 4,50 euro.
    Cred ca e o varianta mult mai ieftina decat cea a unei hranitori automate.
    Intre timp si alte firme prezinta produse asemanatoare, poate la preturi chiar mai ieftine.
    Uite linkurile
    http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11794&pos=-1666
    http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11794&pos=-1665
    Am reusit sa pun pozele in galeria utilizatorilor. Spor la privit!
    Cum sa fac sa pun pozele direct aici in forum asa cum ai facut tu, Val?
    Ieri am pus o noua sticla cu drojdie, astazi deja se vedea ca am prea mult Co2. Va trebui sa trec din nou la sticla cu gelatina...
    Imi cer scuze pt calitatea pozelor, important zic eu ca este calitatea lor informativa.
    Poza1
    Poza2
    Voi traduce cate ceva din prospectul de la Dennerle

Asa fuctioneaza testul de lunga durata Co2
    Co2 din apa acvariului patrunde in camera de reactie printr-un orificiu aflat in partea de jos a bilei de sticla . Aici se dizolva in gelul albastru.Dupa scurt timp se ajunge la o stare de echilibru intre cantitatea de Co2 din bila si cea din acvariu.
    In functie de cantitatea de Co2 din apa gelul din interiorul bilei isi schimba culoarea: este albastru pt prea putin Co2, verde pt suficient si galben pentru prea mult. Cantitatea de Co2 din apa acvariului se poate astfel determina cu ajutorul scarii de culoare.

O alta calitate a acestui test este ca daca ai valorea kh-ului poti determina ph, cu o eroare de 0,2 (cel putin asa a fost la mine pana acum).

Concluzii

Sistemul nu este foarte diferit de cel de la alte firme, dar colorantul din bila de sticla nu intra in contact cu apa acvariului.
    Dupa parerea mea functioneaza si isi merita banii, chiar daca treaba asta cu culorile e relativa uneori, asa ca cel putin pentru inceput ar fi bine sa aveti un test de ph in preajma, ca sa fiti siguri.
    Pretul de 20 de euro e relativ, avand in vedere ca l-am cumparat de la petshopul din cartier care e scump ca o farmacie...si daca imparti 20 de euro la 5 luni cat tine testul ies 4 euro pe luna...Si ce nu facem noi pentru pestisorii nostri
    Revin cu amanunte despre testul de lunga durata de la Dennerle.
    L-am cumparat ieri pe seara, si cand am ajuns aseara si l-am pus in acvariu am descoperit ca drojdia mea isi daduse obstescul sfarsit si ca Co2 de la mine din acvariu era ca si inexistent. Deci, apuca-te si pune alta drojdie..
    A costat 21 de euro. In cutie era bila din sticla in care se pune reactantul +suportul ce mentine bila fixa in acvariu si 5 recipiente de plastic cu un gel albastru. Acest gel devine verde in momentul in care in apa se afla suficient Co2 (20mg/l) si galben cand este prea mult Co2. In functie de culoarea solutiei si de KH se poate determina si Ph-ul apei.
    Testul a inceput deja sa isi schimbe culoarea din albastrul inchis intr-un verde turcoaz. Conform lui ar trebui sa am in acvariu 7,4 Ph si 10 mg CO2 pe litru. Sa vedem ce zice testerul de la Tetra in privinta ph-ului. 7,6...sa zicem o diferenta acceptabila.
    Va tin la curent in legatura cu evolutia testului. In curand o sa pun si poze sa vedeti despre ce vorbesc.
    Uite un link care te poate ajuta
    Da click AICI
    M-am dus astazi la magazin si m-am uitat la preturi:
    Sera 17,90 EUr
    Dennerle 20,5 EUR

Avand in vedere ca un test normal de Co2 de la Tetra costa vreo 13EUR, cred ca se merita mai bine sa imi cumpar unul din asta de lunga durata.

Cum de aveti preturi asa mici in Romania? Sau pun astia un adaos comercial de 100%?

Mi-a venit o ideie Mosule :-) . Fiecare dintre noi foloseste diferite testere, are experiente fericite sau nefericite in domeniul asta. Ce ar fi sa ne apucam sa scriem niste articole pe tema asta?
    Hai mai nu ne mai face curiosi . Spune daca ai inceput ce si cum...
    Cand am zis starterkitt, ma refeream la testul de Co2 de lunga durata.
    Ca sa vezi despre ce vorbesc intra te rog la www.dennerle.de, apoi la Wasser, Co2 Düngung. Banuiesc ca e foarte asemanator cu ce ai tu de la Sera.
    Multumim mult pt topicul asta. Voi sti la ce sa ma uit inainte sa cumpar un test de Co2 de lunga durata
    Multumesc Domnului ca mai sunt si altii ca mine! Incepusem sa imi fac probleme ca am ceva cu ochii, daltonism sau asa ceva.
    Lasand gluma la o parte, de asa ceva m-am izbit eu la primul meu tester de la Dupla. Si de atunci am renuntat sa mai cumpar de la ei, cel putin pt ph.
    Ma gandeam si eu sa imi cumpar un test din ala de lunga durata de Co2, dar de la alta firma, de la Dennerle. La astia un starter kitt costa cam 50 de euro. Ce crezi, se merita? Si eu am vazut in poze ca in clopotul acela de sticla in care pui solutia culoarea nu e uniforma, si m-am intrebat care nuanta de verde trebuie folosita, cea din varf, cea de la mijloc sau cea de la baza.
    Am niste poze cu testerul meu de la tetra. Se cheama TetraTest 5 in 1. Valorile pt ph sunt date la o diferenta de 0,4 dar culorile , zic eu cel putin, se pot distinge relativ bine.Costa in jur de 15 euro.
    Poza aici
    Si daca vrei sa vezi cum arata florile da click aici
    http://www.aquariumforum.de/galerie/showphoto.php/photo/9559/sort/1/cat/522/page/1
    Poza nu imi apartine din pacate
    O poza cu alga da ar fi binevenita.
    Pot sa iti dau un link cu o pagina unde ai putea incerca sa o identifici
    http://www.aquamax.de/Algenseiten/algenarten.htm.
    Un prim pas ar fi schimburi de apa mai dese, in general algele apar cand ai prea multi nitrati sau fosfati. Deci niste teste de apa ar fi necesare.
    Apoi intensitatea luminii si durata iluminarii sunt din nou foarte importante. Se recomanda o pauza de cateva ore la pranz, in care insa in acvariu sa nu fie completa bezna.
    Ai multe plante? Folosesti ingrasaminte? Ai CO2 Pe langa plantele preferate in acvariu, pt a combate algele sunt necesare plante cu o dezvoltare rapida.
    Eu am pierdut odata aproape toate plantele din acvariu din cauza algelor, dar am invatat multe din experienta aceea si nu cred ca se va mai repeta.Si totusi,desi am un acvariu f bine plantat si Co2 din cand in cand mai apar si la mine alge, pe plantele ce cresc prea aproape de suprafata apei si deci primesc prea multa lumina.
    Fara amanunte mai multe, sfaturile nu pot fi mai precise.
    Bafta!
    Dupa cate vad eu in poza aia planta asta e o specie de echinodorus, dar nu stiu de care
    Uite un link cu cateva poze cu echinodorusi, poate reusesti sa o identifici http://www.aquariumforum.de/galerie/showgallery.php?si=echinodorus&perpage=12&sort=1&cat=522&ppuser=[url]
    Ai Co2 in acvariu? Ce alte specii de plante mai ai? Celorlalte cum le merge? Eu as zice ca e o lipsa de Fe. Ar fi bine sa faci un test.
    Sa vedem ce zic si ceilalti...
    Salutare
    Iti scriu din Germania, deci dintr-o tara cel putin atat de "priceputa" in ale acvaristicii ca si Canada. Am un acvariu de 60 de litri cumparat de la firma germana Vitakraft.M-a costat 60 de euro(capac si filtru incluse). Dupa calcule si socoteli am ajuns la concluzia ca cel putin pe aici nu se renteaza sa iti faci singur un acvariu, una la mana ca alergi de iti vine rau dupa tot ce iti trebuie, alta ca nu esti sigur ca intr-adevar va iesi ceva si "minunea" nu va curge.
    Acvariul are un neon de 18 w, pus cam naspa Neonul e cam scurt si cam 5 cm pe lateral sunt mai slab luminati.Ma gandesc sa imi iau un reflector. Dar asa e in viata nu le poti avea pe toate.
    Bafta multa cu acvariul de la hagen. Si trimite-ne in curand poze cu el.
    Pun sera aqutan in apa la fiecare schimbare. Peste ziua nu bag aer pt ca am f multe plante si banuiesc ca nu este nevoie de asa ceva. Plus ca filtrul intern misca destul de mult suprafata apei.
    Nu folosesc fishtamin, in schimb S7 de la Dennerle contine minerale si vitamine atat pt plante cat si pt pesti.
    Apa prea acida la 7, 2? Schimburi de apa prea rare la 1 saptamana? De ce as face schimburi de apa mai dese din moment ce cantitatea de nitrati e nepericuloasa?
    Mda, si eu m-am gandit la paraziti intestinali. Si m-am mai gandit si ca sera baktopur direct ajuta (cel putin asa scria in prospect)
    Nu e gris. E numai un peste afectat, pestii nu se freaca de plante si nu au pete albe pe ei.
    25 grade. Stiam eu ca am uitat ceva
    Buna seara.Va deranjez cu o mica problema careia nu ii dau de cap si cu ajutorul vostru sper sa o rezolv.
    Acvariu Vitakraft 60 de litri cu toate necesare. Ph 7,2 Kh 6, Gh 6-10. Nitrati nitriti ok
    14 pesti: guppy, 4plattybalon (1 matur si 3 "adolescenti) , 1 molly.
    Plante: 2 specii echinodorus, bacopia, nymphaea lotus, cabomba caroliana.
    Bio Co2 (drojdie adica), ingrasaminte sistem Dennerle.Peste noapte aerare. Schimb de apa la saptamana, rar 10 zile.
    Poze cu el la linkul http://community.webshots.com/user/denisstelian
    Povestea incepe acum mai bine de o luna cand un platty "adolescent" a inceput sa isi tina coada si aripioara dorsala stransa si sa slabeasca. Am facut un schimb de apa, si-a revenit. Dupa catva timp, din nou aceeasi problema. Am pus in acvariul comun eSHa2000, si-a revenit, dar a slabit si a ramas mai mic decat ceilalti. De vreo saptamana boala s-a agravat, devine tot mai slab si intre timp i-a aparut si ceva la ochi ca o cataracta.
    De mancat mananca cu pofta dar asta nu ii ajuta prea mult.
    Ceilalti pesti sunt relativ ok.Guppy au cozile cam zdrentuite, dar ce mi se pare curios e ca numai unii dintre ei (cei cu cozi voalate), deci nu cred ca e de la ph, ci de la alti guppy, (rosii) care ii cam ciupesc.
    Inca ceva demn de semnalat.Molly a avut acum cateva saptamani, poate o luna, un punct alb destul de mare in zona anala. Vad ca s-a tras.M-am gandit ca e o ciuperca si ca o sa o pierd, dar si-a revenit dupa portia aia de EsHa2000.
    Intrebari: stie cineva ce fel de microbi bantuie pe la mine prin acvariu?
    Sa revin la eSHa2000, sau sa incerc cu sera bactopur?
    Nu folosesc sare pt tratamente din cauza plantelor.
    P.S In acvariu nu au mai fost introdusi pesti noi de 9 luni.Ultimele plante sunt introduse acum 2 luni.

Va multumesc pentru atentie, Denis

Forum Index » Profile for denis.stelian » Messages posted by denis.stelian
    Go to: