[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: toni9i2
Forum Index » Profile for toni9i2 » Messages posted by toni9i2
Nu mai pune algicide in apa,sunt toxice si inutile

Parca acum spre seara a mai inceput unul sa inoate usor inclinat. Nu mai pun solutia respectiva.

Daca mai mor 1-2 pe luna n-ar fi asa grav, numai sa nu am ceva "focar"-infectue sa moara toti.
Buna,

Am problema cu unul di pesti, azi dimineata l-am gasit "dormind" cu burta in sus pe pietris, si cascand des. L-am miscat, si a inceput sa inoate, cam instabil, sta agatat printre plante, sau in colturi, dar nu vine la suprafata numai cand le-am dat de mancare, dar nu prea a reusit sa manance.

Acum 8 zile am pus ALGOL de la JBL conform indicatiilor, de atunci nu au mai aparut alge. Ar putea avea efect asupra pestilor?
Ieri am schimbat 25% din apa.

Partea de sub cap e foarte rosie, si parca are si o adancitura/lipsa. Ce e de facut?

image
Din pacate nu am loc momentan de un acvariu mai mare.

Cu mancarea nu exagerez, le dau doar dimineata si numai cat mananca in 5-10 secunde. Sunt in stare sa iasa si din apa cand primesc mancare.

Am mutat acvariul sa nu fie deloc la soare, am redus si periodada de iluminare, am scos si pietrele "neidentificate". Am facut si schimb de apa la fiecare 4 zile.
Parca sunt mai putine alge pe sticla, dar aceste "fire" maro sunt din ce in ce mai lungi. Sa tai frunzele mai afectate? Sau sa incerc sa tai numai acele mustati? Cum sa procedez daca aduc plante noi?

image
Salut

multumesc pentru raspunsuri, am actualizat locatia in profil, e Oradea.

Spatiul unde e acvariul e relativ bine luminata natural, in general fara soare direct, soarele bate direct cam 30-40 de minute, intre 18:00 si 19:00.
Lumina acvariului e aprinsa de la 10 dimineata pana la ora 1:00 noaptea: ~15 ore.
Scot si pietrele sa testez.

Ar trebui sa reduc din pesti?

Buna seara!

Am acvariul de o luna, si cred ca ma confrunt cu alge. Inca nu sunt prea urate, apa e clara. Nu am de gand sa renunt la plantele naturale, eventual schimbat daca-mi recomandati ceva.
Folosesc Tetra AquaSafe si Easy life Easystart.
Nu am substrat, doar pietris. In acest caz CO2-ul ar fi de folos sau nu? CO2 lichid e util?
As dori indicatii pentru intretinerea impotriva algelor si plantarea acvariului, cu sau fara substrat.

Plante: anubias (de 1 saptamana), hemiographis colorata, bacopa monnieri
9x tetra glow
1x Plecostomus
1x corydoras

Acvariul este intentionat in toate culorile, ca sa fie mai atractiv copiilor. Oricum sunt protejat, dupa cum e si descrierea categoriei: "Aici posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei".

Acvariu Aquatlantis Nano Cubic 30L

filtru nano biobox sw
pompa EasyFlux 200
iluminat Led 6W 58 leduri

image
image
image
image
image

Va multumesc,
O seara frumoasa.

Forum Index » Profile for toni9i2 » Messages posted by toni9i2