[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: John
Forum Index » Profile for John » Messages posted by John
Message
Din pacate dupa ce am pus intrebarea cineva mi-a ciordit cablu de pe bloc..si 2 zile nu am avut net..).
Deci nu am putut citii raspunsul.Oricum am lasat lipitura 1 zi.Nu am putut mai mult..ganditi-va ca stateau 15 pesti + plante engros intr-un bazin de 40. A fost destul de neasteptata problema si a trebuit sa iau niste decizii rapide.
Am pus apa in acvariu..si de 2 zile..nu au aparut probleme.Lipitura pare ca am facut-o bine.Doamne ajuta...sa nu apara nici o problema nici in viitor.
Azi mi-a cedat fundul acvariului..s-a crapat. .
Am luat alt geam..am pus silicon si l-am lasat la intarit.Intrebarea mea este ..dupa cat timp este bine sa pun apa...deci cam cand se usuca bine siliconu..si e safe ? .AM folosit silicon der breven...aqua..nush cum..
E important sa stiu fiindca saracii i-am pus gramada cu ceilalti pesti in cel de 40 ..pana scap de belea.
Acum cum o vrea dumnezeu...oricum nu ma asteptam la asa ceva nici mort.Am evitat sa iau vivipari tocmai daia ..sa nu se inmulteasca.Pana nu acumulez mai multe cunostinte nu vreau sa o dau in "pruncucidere premeditata" :-) .Va multumesc inca o data pt sfaturi great team.
Deja am mutat jandarmii..thx pentru sfaturi.
Intr-adevar cam nasol ca au depus pe filtru...desi am plante destul de multe in acvariu.
Ma gandesc sa opresc filtru asta (resun 1200) ..si sa folosesc un filtru cu piatra de aer.Ma gandesc chiar sa cumpar alt filtru si sa il pun in parte opusa sa nu traga icrele sau alevinii daca vor iesi.
Acum am observat ca pe filtru au aparut niste bobite.Destul de multee...ciorchini...si in jurul loc perechea de scalari nu lasa nimic sa se apropie..deci banuiesc ca sunt icrele lor.
Va rog sa imi ziceti ce trebuie sa fac in acest moment.?
Pana miine dimineata nu pot cumpara un alt bazin.
In acvariu mai am 2 gourami si 2 jandarmi.Ce fac? Ii separ? mai las vreun peste in acvariu? Ii scot pe toti?
Ce sanse am ca din bilutele astea sa iasa pestisori? chiar nu stiu ..asa ca va rog sa imi dati niste sfaturi.
va rog sa imi ziceti care stiti denumirea stiintifica la niste sanitari care ii am eu: sunt negrii..si inoata pe spate.. ..adika stau invers..pls.sunt curios cum se fac cand vor fi mari.multumiri anticipate
FLORI AN wrote:Cuburi de gheata ?
cand aveam acvariu de 30L era mai usor... dar acu la 100L...


Lol..le-am bagat eu o folie intreaga cu 25 de cuburi..(cu folie cu tot.)..si nici macar 1 grad nu a dat inapoi..in cel de 40..iti dai seama ca in ala de 100 chiar nimic .
Singura care a dat rezultat a fost sticla inghetata sa pluteasca deasupra.
In 5 min iti scade 3-4 grade..
lukaboy wrote:ramasesem dator un link...

aici este un model destul de interesant de Chiller.

cine nu are rude in america, sa isi cumpere!


Da ..e super..
Radem..radem..glumim..glumim..insa apa mea a ajuns la alarmanta cota de 29 grade.In apartament sunt 31 de grade ziua..cand nu pornesc AC.
Deci..e cam nasol.Singura metoda care o pot folosi..este sticla de 0,5 cu apa inghetata ..bagata in bazin.Temperatura scade la 25...insa peste o zi e iar la 28-29.Poate ca daca nu as avea caraseii nu ar fi o problema cu restul..ar rezista la aceasta temperatura...da asa...Si cred ca nici schimbarile astea bruste de temperatura nu sunt bune.25-29-25-29 si tot asa.Ce recomandati?
Nu mai oprii instalatia de aerare..optional pe timpul noptii o poti aseza mai jos in acvariu.Nu va mai face zgomot.
Chiar daca sunt offtopic..sper sa imi dea si mie acceptu pentru montreal.
Deabea am completat formularele si le-am trimis la viena. :blabla:
Am o intrebare ca tot a venit vorba...tot aud ..lasat apa la decantat 7 zile..15 zile..etc..tetra aqua-safe care e 85.000 lei sticluta si care cica asta face..scoate clorul si alte minerale din apa..nu poate tine loc de aceasta decantare?
Eu la schimburi de apa..las apa cu solutia circa 1-2 ore apoi o introduc in acvariu.E ok?
Ciudat.
Jandarmii mei sunt cei mai cuminti pesti.Nu au treaba cu nimeni.Si au fost in acelasi acvariu cu betta si s-au inteles de minune..insa..stiu si io..
Myky din cate s-a spus vara asta va fi una dintre cele mai calduroase. :o
Stii vorba ca odata vede nasu ..aia finii ...greselile facute nu se mai repeta .Iar daca as fi dat de forum si de pagina asta inainte sa ma apuc de acvaristica era probabil totul ok.
Nu m-am gandit ca pestii sunt asa de pretentiosi..mi-am zis ca imi iau acvariu de parca mi-as fi luat un hamster sau un caine.
Asta a fost greseala.Iar sfaturile primite prin piata s-au dovedit a fi mult insuficiente.Adica eram cu bazinu in brate ..se vedea clar sa imi fac bazin nou..iar vanzatorul mi-a vandut scalarul fara nici o problema..ca deabea apoi a 2-a zi cand i-am zis ca as murit sa imi zica ca daca stia ca imi fac acvariu nou nu il vindea.Gargara
Ca tot a venit vorba de greseli si inceputuri sa va zic si povestea mea.

Mi-am luat la inceput in acvariu de 40 L ... 55Lx25Lx25I..cu toate cele..filtru cu tot cu pompa de aer,pietris destul de maricel..cam de marimea bobului de cireasa,aqua-safe de la tetra..si neon albastru normal.
Trebuie sa precizez ca nu stiam absolut nimic din acvaristica..cum m-as fi apucat de crescut struti.
Am venit acasa .. am spalat pietrisul normal,desi mi se spusese ca e spalat.Am pus apa..solutiile se scos clorul si restul problemelor din apa .. nu am pus sare fiindca nu mi-a zis nimeni din piata de sare.DEZASTRU..dupa 1 zi apa era GRI.Am schimbat putin din apa..nimic...apa tot GRI.Mi-am dat seama ca pietrisul a fost dezastru de murdar.In timpul asta mi-a murit un scalar mare.
Solutia ..am schimbat toata apa..am fiert pietrisul sa iasa mizeria din el bine..si am pus din nou pestii in acvariu.Dupa 3 zile..alge la greu.La fel deabea mai puteai vedea in acvariu.Vinovatul..neonul albastru.Schimba iar toata apa..si pune si pietris nou..mai mic...deoarece 2 sanitari mai maricei se julisera varza de la pietrisul vechi.Nu era si el ales..erau si pietre coltoase..etc.
vanzatorii banii sa ii scoata..ca de restul spera sa se ocupe oamenii.
Odata cu pietrisul nou mi-a sosit in acvariu si bobul de gris.Probabil ca pietrisul a fost folosit si in alte acvarii.
Fugi in obor si cumpara verde de malachit..era singurul care scria ca e pentru boala asta.
din lipsa de niste indicatii de folosire adecvate unde se specifica doar nr de picaturi insa cel mai important ..sa fie picaturi prin scuturare nu prin apasare.Prin apasare cred ca iesea cel putin dublu de solutie.
Le-am facut o baie de lunga durata ..nimic.caraselul a murit ..cel care era cel mai afectat.Insa se imbolnavise si altul.Din pacate era favoritul meu o slendoare de carasel..avea capul alb si buzele rosii jurai ca s-a dat cu ruj.
Cand am vazut ca si acesta s-a imbolnavit l-am pus in carantina impreuna cu un sanitar care dadea sa ii apara si lui boala,si le-am facut o baie mai concentrata..se numeste de scurta durata..20 mim.Instant sanitarul a murit imediat..iar caraselul desi s-a vindecat de bobul de gris a murit a doua zi,probabil sufocat de la malachit.
Schimba iar toata apa..vezi doamne sa scap de microbul care banuiam ca a pus stapanire pe apa din acvariu.
In acest moment am dat de acest forum,si trebuie sa va multumesc ca mi-ati dat niste sfaturi care in sfarsit m-au mai luminat.
In concluzie..am facut in 1-2 saptamani vreo 2-3 schimburi partiale de apa..si vreo 4 totale de apa.
Chiar daca am folosit toate solutiile..aqua-balance,aqua-safe..si mai e o pastila pentru schimbari de mediu pentru pesti..am facut genocid.
generatia de sacrificiu a fost formata din 3 carasei ,1 scalar,vreo 3 sanitari mari,2 xipho si 1 betta.Acestia au murit pentru nestiinta mea.
Odata cu invatarea de lucruri noi mi-am mai achizitionat un bazin de 100L
65X35X45.
Apa este cristal de 2 saptamani in ambele bazine.
Eroii care au scapat din toate catastrofele pe care le-am produs la inceput:
2 gurami , 2 scalari mari,1 carasel,2 molly.Astia au suferit imens scapand din tot ce am povestit mai sus.Acum sunt super ok.Iar scalarii sunt super..cand ma ridic din fotoliu si ma apropii de acvariu vin imediat sus si se uita la mine..pot sa ii si ating.E incredibil fiindca stiu ca sunt sperieciosi.
Cam astea ar fi intamplarile cu care nu ma laud insa au avut loc.
Am 25 de ani stau pe langa Bucur-Obor ..si ma cheama Ionut.De 1 luna in acvaristica.
Dark4ce wrote:intr-adevar,eu m-am gandit la capacul meu,in care am becuri economice si lateralele capacului sunt deschise(am capacul din tabla,in forma de trapez daca te uiti din lateral) si este posibil la mine sa nu aiba iluminatul asa mare impact asupra temp apei,cu atat mai mult cu cat nu pun nici termostatul si nu am acvariul nici in lumina directa a soarelui.


Nush cum de se impaca betta cu scalarii.Probabil nu sunt asa mai maricei scalarii ca la mine am observat sa le mancau din cozi.I-am separat imediat.Statea beta infipt in coada scalarului mama-mama..fugea saracu scalar cu betta infipt in coada lui :-) .parerea mea e ca sunt incompatibili.
De cand mi-am cumparat un neon Aqua-Glo problema algelor s-a imbunatatit.Nu mai am cum aveam odata.Am dat 270 mii pe un neon da face banii + ca e mai linistitor pentru ochi noaptea si acvariul se vede superb..are o tenta de mov.
Ca orice noob cand mi-am luat acvariul mi-am cumparat un neon albastru..si algele se simteau ca la ele acasa.Acum s-a schimbat treaba.
Zic ca merita investitia.
Crinum natans e SUPERB.Sper sa se gaseasca..sigur imi iau.
Iulian99 wrote:Cautam si io cat tot omu' incepator diferite accesorii (incalzitor cu termostat, d'ala de curatat fundu acavriului, solutie de scos clorul din apa, etc). Apropo: io am cumparat un filtru resun 1200L... stie cineva care sunt limitele lui?(adica cati litri ar avea acvariul max in care el si-ar face treaba normal) duce pana la 200L? M-ar mai interesa cum se poate vedea care este duritatea apei-am o banuiala- cam lasa calcar pe vas... (e apa de Dunare).

Inca o problema: stie cineva care apa este mai buna pentru pesti cea de Dunare sau de Vrancea?

Pai in legatura cu pestii... sa facem o filtrare... sa fie activi (vioi). Am o atractie pentru bala, pangasius, labeo bicolor... daca s-ar putea ceva asemanator?

Mersic pentru info si scuze pentru intrebarile stupide... :p


Mda..ti-ai luat acelasi filtru care il am si eu.Pana nu i-am pus robinet imi era ca jetul de apa sa nu imi sparga geamul.E mult prea puternic pentru 100L ai mei..si pentru cei 200L ai tai.Deci in concluzie iti recomand un robinet..costa 7.500 lei.Ieftin si te scapa de dureri de cap.
 
Forum Index » Profile for John » Messages posted by John
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com