[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Barabula
Forum Index » Profile for Barabula » Messages posted by Barabula
Message
Salutare
Am de vanzare:
- Philips Aquarelle - 18W - 17 RON
- Philips Aquarelle - 30W - 25 RON
- Philips TL-D 830 - 30W - 10 RON
- Philips TL-D 840 - 30W - 10 RON

PM
In principiu, da, sunt de acord ca introducerea de substante straine intr-un sistem si asa aflat intr-un echilibru precar, fara a avea o cunostiinta solida legata de efectele secundare, este o, sa-i zicem, aventura. Dar m-am bazat pe faptul ca: 1. Produsele Tetra, in general, sunt apreciate printre acvaristi, 2. este totusi o firma (cred, mare) specializata in producerea de "accesorii" pentru acvaristica si poate o mica atentionare si din partea lor ar fi fost, undeva, in instructiuni, prezenta.
De altfel am rasfoit forumul asta, si nu numai, in cautarea de informatii despre utilitatea si eficienta unui tratament cu algicide sau despre modalitatea de aplicare si rezultatul a fost usor ambiguu.....si m-am intors la ce am spus mai sus.
Concluzia: alga nu mai e, in schimb pe 2 din cele 3 tufe de anubias si pe 1 din cele 2 tufe de echinodorus au aparut oarece puncte negre chiar de a doua zi. Restul: Valisneria, Cabomba, Ludwigia si ce mai am eu pe acolo sunt in bun astare de functioanre. Situatia este neschimbata si acum, dupa 5 zile.
scarabeul1984 wrote:Un suport dublu pentru neoane este cam 15 lei

Salut. Ma bag si eu in discutia voastra un pic offtopic. Unde gasesc un suport dublu pentru tuburi de 15W. Am tot cautat pe la Praktiker, Brico, magazinele de pe langa Obor...si nimic. Multam.
Nu stiu de ce depinde timpu' dupa care observi imbunatatirea. Uneori foarte repede, alteori niciodata .


Ce am facut (adica am pus Algumin), ce n-am facut, cert este ca in seara asta....surpriza...pe geam mai erau cateva fire (numarabile as putea spune) din alga aceea f.f. subtire, verde si nu foarte lunga (1-2cm). E adevarat ca ieri am pus si 2 Flyingfox/SAE (mi-au fost vanduti ca Flyingfox - dar dupa poze as putea jura ca sunt SAE - are mai putina importanta in momentul asta). Nu stiu ce au facut intre timp ca aseara erau mult prea stresati sa-si faca meseria, iar azi dimineata am plecat mult prea devreme si in graba ca sa vad ce fac. Pana una alta, sunt multumit.
Am sa incerc sa pun cat de curand si o poza cu SAE sau ce or fi ei....poate ma ajutati sa-i identific.
Salutare
O lamurire, va rog. Cum se face, mai exact tratamentul cu Algumin? In instructiuni scrie ca se pun 5ml/10l apa si se indeparteaza algele moarte.Tratamentul se repeta, daca este nevoie, dupa 3-4 saptamani. Se recomanda o aerare puternica.
Chestia asta ma duce cu gandul ca este o substanta miraculoasa. Pun un pic de zeama si stau pregatit cu furtunu' la-ndemana sa adun algele moarte (?!?). De fapt, va intreb, cum se procedeaza? Ceva schimburi de apa mai dese? In cat timp se poate observa o imbunatatire?....... Aerare puternica!? Cat timp? Eu nu folosesc piatra cu bule. Ok. O bag p-aia si cat o las? Am mai citit pe ici pe colo despre alti nefericiti cu alge in acvariu ca "incep tratamentul cu Algumin". Adica?
Multam
Mai sunt 3 buc. 15RON/buc.
Precum spuneam, vand tuburi Philips Aquarelle 18W. Sunt disponibile 5 buc. 20RON/buc. As prefera sa le dau pe toate odata.
lampispeciale@gmail.com
Dolly wrote:
Ai vrea tu! Stii cum arat puii de pomaceea? In nici un caz ca viermisorii.


Chiar asa! Cum arata puii de pomaceea?
www.sera.de
www.eheim.com
www.resun-china.com
Araldq wrote:Pai cam un an traiesc, acum depinde si de temperatura, dar nu foare mult.

In ce sens depind de temperatura? Cam intre ce temperaturi? Pentru ca acu o saptamina-doua cind era cald afara, iar in acvariu erau 27 de grade si ceva, am gasit cei 2 pomaceea pe jos. Traiesc si acum bine-mersi. Dar au fost 3 zile la rind cind i-am cules dimineata de pe jos. E adevarat ca si mizeria aia de capac pe care il am, le-a permis .
La un automatic feeder m-am gindit si eu......dar....ce am vazut erau spre 1 mil. juma'. Oricum il am plan impreuna cu niscaiva investitii considerabile intr-un acvariu mai mare - asta apropos de ce imi zicea Lucian la primul meu topic - (~ 250 l)....dar mai la toamna, cind, de altfel, am sa ma mut si o sa am unde sa pun un asemenea acvariu. Acum v-a trebui sa sper cei pe care ii las sa-mi hraneasca pestii vor face intocmai cum le voi spune spune/arata.
Treaba cu priza am si rezolvat-o, repede, in pauza de masa. 261k. O chestie ungureasca - ATC - ...sper sa-si faca treaba!
Perfect pentru pestisorii mei. Multam de raspuns!
Ziua buna!
In curind plec in concediu . Vreo 11-12 zile. Deci pestisorii mei or sa stea singuri in timpul asta. Exista oarece pregatiri, amenajari pe care l-as putea face astfel incit astea 12 zile sa le fie cit mai usoare. De mincare....am aranjat cu niste rude sa treaca zilnic (sper) sa ii hraneasca (o data pe zi), cu iluminatul...o priza programabila, filtrarea/aerarea o sa mearga non-stop. Dar totusi, apa n-o sa se strice? Eu schimb 30% saptaminal. Acu o sa treaca aproape dublu. Ce as putea face?
In momentul asta nu sint probleme in acvariu. I-am mai rarit si toata lumea e bine.
PS: cam cit costa o priza programabila?
Multam!
Salutare!
Deci: acvariu 50*35*30 (L*H*l), filtru Aquael minifan, burete bolborositor, mopan, plante - gramada (vreo 5 tipuri - nu stiu cum le cheama ), incalzitorul l-am scos (caldura mare - 27 grade), pesti: 2+2 xifo maturi, 3 xifo pui (aproape 1 luna), 2 synodontis, 2 femele guppy (procurate alaltaieri), 2 generatii de pui de guppy (sau cea mai ramas din ei ) - in total vreo 10, 2 pomaceea, o gramada de melci mici - comuni, substrat pietris+nisip, apa se schimba o data pe sapt., 30% cu apa statuta (1 sapt), nici un fel de tratament sau alte adaosuri, hrana: spirulina&chlorella fulgi de la Dajna dimineata, Troco Grower seara, din cind in cind tubii, iluminat:2 becuri economice de 22W (Philips - lumina galbuie + Isotronic - lumina albastruie), plantele cresc de parca au strontiu la radacina, apa e cristal, nu exista alge.
1. Au disparut (gen Triunghiul Bermudelor) o gramada dintre puii de guppy + parintii lor. I-am cautat de mi-au sarit ochii din orbite (morti sau cum or fi fost - nici urma). Singura explicatie pe care mi-am dat-o ar fi ca, din intimplare, aflindu-ma chiar linga acvariu, filtrul a scos un zgomot ciudat....si am reusit sa vad cum arunca afara o....ceva... materie, ceva ce nu semana a frunza sau altceva....conlcuzia fiind ca era un rest macelarit dintr-un fost peste. Voi ce ziceti? Ati mai auzit/vazut o treaba ca asta.....sau bat eu cimpii si motivul e cu totul altul.
2. Dintre puii ramasi din prima generatie, cei care par a fi masculi, au cozile, aripioarele, masiv zdrentuite/mucegaite. Asta am patit si cu primii masculi guppy pe care i-am avut, dar atunci am dat vina pe lipsa ciclarii. Dupa ce ca nu prea mai sint, mai sint si vai de mama lor . Xifo nu au nici pe dracu', poate doar ceva mai apatici (sau mi se pare).
3. Una din cele 2 femele de xifo, de cind am luat-o avea o mega burta...ziceam: o sa am pui in curind. Ei bine...de 1 luna juma nu se intimpla absolut nimic. Burta e si mai mare....si nimic!
4. Ar mai fi si caldura.....dar am vazut ca nu exista o solutie clara pentru asta.
Cam asta ar fi. Cel putin una din problemele mele s-a mai discutat, dar le-am pus pe toate, asa, pentru "big picture".
Multam.
Eu am un acvariu micut, 50*30*35 (L*l*H) - facut de mine . Pin' s-a uscat am procurat: filtru Aquel Minifan, incalzitor Scuba 50W, pietricele, nisip etc... L-am umplut (apa de la robinet) si desi citesem destule pe forum inainte, am zis....."ce-o avea daca pun si niste guppy - ca stiu ca sint pesti rezistenti si atunci cind am mai avut acvariu (demult rau) puneam apa de la robinet si n-aveau nimic". Zis si facut. 4 bucati pusi in aceeasi zi. Rezultatul: in 3-4 zile.....adio pesti . Asta a fost una. A doua. Nu stiu de ce mi s-a parut mie ca seara trebuie oprit filtrul si pompa. Si ma miram ca apa a fost ba albicioasa, ba plina de tot felul de particule in suspensie si nu-i mai trecea....Si in sfirsit, am primit niste plante, si desi am fost avertizat ca or sa creasca f. mult, le-am pus ca dracu drept pentru care am obtinut in mijlocul acvariului un fel salata prin care pestii nici nu puteau trece. Asa ca acu citeva zile a trebuit sa fac interventii masive pentru a da cit de cit o fata "comerciala" acvariului. Si inca o chestie: odata cu plantele "am primit " si o gramada de melci agatati de respectivele. M-am gindit sa am grija sa-i bag pe toti, cit de mici, sa nu scape vreunul....ca doar, de, sint mici....ce rau poa sa faca. Asa ca dupa 3 saptamini mi-am umplut acvariul cu zeci de mii de, scuzati, cacareze (a se citi melci f.f.f. mici), care au crescut si acu nu mai prididesc sa cumpar salata sa mai scot din ei .
Cam asta cu incepatoru' si greselile lui . In rest numai de bine!
Asa ca, sfatul meu de incepator catre alti incepatori: Urmati sfaturile celor cu experienta care scriu pe forum!
Dalles wrote:
Barabula wrote:...pe furtun (de altfel, din cel de perfuzii...

Whooo, man! Da' stiu ca esti un om rabdator din fire!
Foloseste, frate, un furtun serios, de jumatate de tol. Cu tubul ala de pix, pe care-l ai acum, iti trece si cheful de acvaristica, zau asa!


Chestia cu schimbatul apei cu "furtunelul" si toate celelalte legate de treaba asta.... au devenit un fel ritual, de moment de maxima relaxare pentru mine lunea dupa-amiaza (cu exceptia momentelor in care se prind pietricelele). Se pare ca treaba cu acvaristica m-a prins mai tare decit ma asteptam :-) . Oricum acvariul e mic (~50 l-net) iar furtunelu' e legat de un bat de plastic pe care il plimb prin tot acvariul. Toata operatia nu dureaza mai mult de juma' de ora, hai 3/4 cu totul (schimb cam 25-30% din volum). De altfel, abia astept sa mai treaca ceva timp, sa ma mai deprind cu ale acvaristicii, sa trec la un bazin serios.

Pt. barbq: scula aceea se gaseste pe undeva? in principiu cred ca aduce cu acel capac de sticla taiata.
Oricum, multam inca o data de lamuriri.
Se pare ca am inteles gresit termenul de "sifonare". Practic este vorba de o asiprare a resturilor de pe fundul bazinului. In cazul asta, inseamna ca eu chiar exagerez facind aceasta sifonare (aspiratie) la fiecare schimare de apa. Iar problema (cum am vazut ca si altora li se intimpla) ca pe furtun (de altfel, din cel de perfuzii) se trag si pietricele, care unele trec, iar altele se blocheaza (rezulta chinu' dracu') am s-o rezolv cu acel capac de sticla.
Multam de lamurire.
Am tot citit prin multe topicuri despre sifonarea substratului. Am cautat prin vechiul forum si n-am gasit nimic despre cum se face exact (tehnica, materiale) acest lucru. Poate n-am avut rabdare sa caut temeinic, dar ar fi super daca m-ati putea ajuta cu un link sau chiar cu o explicatie cit de cit amanuntita. Acvariul meu nu e prea vechi (vreo luna si un pic), iar substratul este din nisip si pietris. Cind schimb apa mai curat prin absorbtie cite ceva, dar se mai duc si din pietricele . In rest apa curata, veselie mare si o proaspata generatie de gupisori.
Multam
Am cumparat acu vreo 2 zile 2 pestisori. Iertati-mi ignoranta dar nu am reusit sa retin cum se cheama. Ce e clar e ca fac parte din familia Loricariidae (am reusit sa gasesc poze cu niste exemplare care seamana ). Deci niste mustaciosi mici si negri tarcati cu ceva alb. Nedumerirea! De cind i-am pus in bazin stau numai (dar numai!!!) pe fata nevazuta a buturugii. La un moment dat am crezut ca nu mai sint si am inceput sa-i caut pe jos. Capacul nu este prea etans si am inteles ca pot sari si prinde de capac...dupa care... Aveti idee de ce stau asa? Sau e ceva legat de adaptare? In restul bazinului veselie mare!
Toate bune si Paste fericit!
Nu tin neaparat sa-mi pun....voiam doar sa vad cum arata!! Daca voi ziceti ca nu e cazul/nu arata bine, va cred..... Oricum...multam!
 
Forum Index » Profile for Barabula » Messages posted by Barabula
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com