narcis wrote:Cred ca mai modifici??. La biotopol plus, dozajul este de 8 ml la 128 litrii de apa, deci pentru 200 de litrii iti trebuiesc cam 12 ml de solutie.
Am revenit....mi a trimis Narcis in privat poza cu capacul de dozaj de la JBL Biotopol plus...si asa e, 8ml la 128L apa...12,5ml pt 200L. Am reatasat tabelul corectat.
Vand creve?i acvariu apa dulce Blue Dream high grade (Neocaridina) la pachet de 10 buc - 120 lei / pachet.
Ofer bonus 1 bucata la fiecare pachet complet cumparat plus cateva plante easy.
Trimit si in tara fara nicio problema, dar pentru aceste trimiteri as prefera sa discutam in privat toate detaliile.
Ridicare sau predare personala în Cluj Napoca.
Pentru alte informatii sau poze in privat sau la telefon 0743151945
Ai mei tylomelania orange rabbit ... sunt destul de mari dar înca nu am vazut pui de la ei..am 4 buc...sper ca n am avut ghinionul sa fie toti masculi sau femele Temp 27,5-28, TDS 200ppm si folosesc si minerale sulawesi mineral 7,5. Oare nu sunt inca maturi sau?
Ai mei tylomelania orange rabbit ... sunt destul de mari dar înca nu am vazut pui de la ei..am 4 buc...sper ca n am avut ghinionul sa fie toti masculi sau femele Temp 27,5-28, TDS 200ppm si folosesc si minerale sulawesi mineral 7,5. Oare nu sunt inca maturi sau?
Frumos si felicitari! Chiar arata bine.
O mica recomandare: acel termometru poti sa l muti pe o laterala in spate...nu trebuie sa il vezi toata ziua......il vezi doar tu din cand in cand
Si poti sa pui mai multe poze in acelasi post daca le pui pe plici.ri si alegi BBmediumcodes parca.....iti poate explica Dan Pavelescu cum sa faci
De ceva timp ma gandeam sa fac eu o analiza detaliata pentru conditioneri folositi la schimbul de apa.....avand in vedere ca multa lume ii foloseste. Sunt colegi care nu ii folosesc si nu este nicio problema.
Asa ca, atasez o analiza cu cei mai importanti conditioneri de pe piata, unde am exemplificat dozajul necesar pt 200L de apa cat si pretul aferent pt 1ML de conditioneri cat si pretul aferent pentru dozajul la 200L de apa.
Primele locuri ca si raport pret/calitate/dozaj sunt Seachem Prime, Amtra Care si Aquaforest AF Water Conditioner.
Dintre cele 3 Amtra Care este cel mai ieftin comparand cu dozajul necesar, apoi urmeaza Seachem Prime si apoi Aquaforest, dar la Aquaforest este rentabil doar daca se cumpara solutia la 2000ml.
Eu personal folosesc Seachem Prime de destul de mult timp si nu am avut probleme.....dar am sa incerc acum si Amtra Care. Daca are cumva cineva pareri despre Amtra Care ar fi util sa le adauge aici la aceasta postare (pe site ul oficial Amtra nu am gasit informatii).
Astept pareri si sugestii de imbunatatire.
Tetra AquaSafe , mai era cv de la JBL unde sunt?
Acolo sunt toate, pe ultimele locuri....de la JBL am pus Biotopol Plus
Teros01 wrote:Multumesc pentru incurajari!
@alinutz multumesc de intampinare.de cand am postat pe forum sunt si in cautare de un filtru mai bun. Intelesesem de la inceput ca filtrul cu care vine acvariul nu e suficient. Nu cred ca ar arata bine cu 2 filtre si ma gandesc sa il schimb pe actualul cu unu mai bun.Legat de GH nu m-am documentat despre asta inca. La un search rapid am gasit cateva informatii, o sa citesc si o sa incerc sa remediez problema.
Multumesc de sfaturi
Cu mare placere! Eu am in 3 acvarii Aquael Leddy 60 (54L brut) cate 2 filtre interne si e tot ok.
Cat despre parametrii apei documenteaza te pentru fiecare specie de vietate si planta in parte si vezi ce interval de parametrii suport, si asa o sa ajungi sa fie ok pentru toti pestii si pt plante. Molly intradevar suport un Gh mai mare, dar ceilalti pesti nu
De ceva timp ma gandeam sa fac eu o analiza detaliata pentru conditioneri folositi la schimbul de apa.....avand in vedere ca multa lume ii foloseste. Sunt colegi care nu ii folosesc si nu este nicio problema.
Asa ca, atasez o analiza cu cei mai importanti conditioneri de pe piata, unde am exemplificat dozajul necesar pt 200L de apa cat si pretul aferent pt 1ML de conditioneri cat si pretul aferent pentru dozajul la 200L de apa.
Primele locuri ca si raport pret/calitate/dozaj sunt Seachem Prime, Amtra Care si Aquaforest AF Water Conditioner.
Dintre cele 3 Amtra Care este cel mai ieftin comparand cu dozajul necesar, apoi urmeaza Seachem Prime si apoi Aquaforest, dar la Aquaforest este rentabil doar daca se cumpara solutia la 2000ml.
Eu personal folosesc Seachem Prime de destul de mult timp si nu am avut probleme.....dar am sa incerc acum si Amtra Care. Daca are cumva cineva pareri despre Amtra Care ar fi util sa le adauge aici la aceasta postare (pe site ul oficial Amtra nu am gasit informatii).
Salutari si bine ai venit!
Acvariul arata bine si parametrii par ok in afara de GH si NO3.....
Mie Gh ul mi se pare foarte mare....adica cred ca ai acolo ceva pietre calcaroase/sau substratul este calcaros sau apa ta de la robinet e calcaroasa.
NO3 ul este putin mare, dar nu f mare...era ideal pe la 15.....poate daca faci schimburi mai dese de apa va scadea si NO3 ul dar ai nevoie si de o filtrare mai buna. Ori un filtru extern ori inca un filtru intern plin cu material filtrant bio
Scrie intr o singura postare toate intrebarile pe cat posibil nu face 100 de postari ......
E posibil sa fie lipsa de oxigen daca pestii stau mult la suprafata....poti pune iesirea filtrului extern sa bata la suprafata apei sa o valureasca si asa o oxigeneaza....sau pui o pompa de aer cu piatra.....sau pui filtru intern sa bata mai la suprafata
Bina ai venit pe acest forum! Si in lumea acestui hobby frumos.
Pestele luptator cred ca este Betta...... daca nu ma insel.
Este compatibil cu panda si neoni...cu toate ca si pe acestia ii poate ciupi, dar cu tetra glow eu nu l-as tine Totusi acei tetra glow eu i-as elimina din acvariu......
Da mai multe detalii despre acvariu, filtrare, iluminare, subastra, plante etc. Cateva poze sau filmare ne ajuta!
David Andrei wrote:cat despre celalalt filtru, pot sa l scot, sau in timpul acestei perioade de 2 sapt. pana se acumuleaza bacterii mai trb lasat? Ma gandesc ca trb sa l las , luand-o logic...
Lasa filtrul celalalt acolo 3-4 saptamani. 2 saptamani nu e de ajuns...ti au mai explicat odata colegii mai sus.
David Andrei wrote:ma poti ajuta Alin cu mentenanta? ce fac?
Ce sa te ajut cu mentenanta ? Am explicat mai sus......pana peste 3-4 luni ai timp dar te ajut daca mai ai nevoie de ceva.
Debitul prea mare il poti reduce cu un burete pe IN ul filtrului extern sau cu robineti pe furtunele de la filtru.
Ok, ca vor parintii sa l mutam pe partea cealalta a comodei, sa taiem putin din furtun ca vreau sa pun spray bar-ul din cauza debit ului, sa nu mai stropeasca si sa se auda cum curge apa asa tare daca intelegi... si d asta, pot incerca sa l bag in priza fara amorsare, dar e posibil sa se strice filtrul? Gen daca nu trece chiar timpul ala sau cum sa fac...
Nu se strica nimic daca l manuiesti cu grija, muta l linistit in partea cealalata si pune spraybar-ul. Oricum si de la spraybar se va auzi putin apa Era fain daca l puteai pune in comoda pe care e pus acvariul si atunci nu se auzea nici filtrul asa.....