Message |
|
Nu voiam sa fac un nou topic pentru asta dar pe celalalt topic cand incercam sa dau un reply imi spunea ceva de o eroare html si sa contactez administratorul.
Acum ce aveam de spus: 3 noi casute nuci de cocos. Taierea lor a fost destul de grea ,le-am slefuit ,le-am fiert in cateva ape pana cand nu mai era aproape deloc maro apa si apoi in acvariu. Cleo le descopera si navigheaza dintr-una intr-alta . De asemenea aceea este bila de moss/alge/marimo/nu stiu.
|
 |
|
Am sfarsit prin a lua o gigantica bila de claphodora sau ceva de genu',am uitat numele exact. Arata ok si Cleo sta pe ea asa ca e bine.
Ideea e ca arata mai bine decat planta de plastic(mai natural),nu zgarie pestisorul,mai da si niste oxigen acolo deci e bine.
|
 |
|
Peste vreo ora merg la zoocenter sa iau niste moss din acela ca am inteles ca daca are apa si niste lumina e ok si il poti face asa covor pe substrat si il poti lasa si asa sa pluteasca,nu stiu daca mai iau altceva ,momentan atat,vedem la fata locului  . Pun o poza cu acvariul cand e gata
De asemenea planta aceea de plastic e la gunoi de cateva zile
|
 |
|
Plantele artificiale le pot inlocui cu ceva pietre sau altceva dar plante in substrat nu mai pun,de acelea de suprafata cand pot sa ajung pe la Zoocenter o sa iau.
Deci nu ma asteptam ca incalzitorul si filtrul sa ii schimbe comportamentul asa de tare. Chiar e mult mai activ,il vad mereu ca se duce la filtru(caruia i-am pus si acea teava cu niste gauri prin care sa iasa apa in jeturi mai mici si l-am indreptat spre partea cu filtrul cat sa nu deranjeze toata apa din acvariu) si inoata impotriva curentului si ma distreaza joaca lui. In restul acvariului am observat ca poate sta nemiscat linistit fara sa il impinga curentul sau ceva. I-am mai pus si niste picaturele de-alea cu bacterii mancatoare de amoniac ca na ,rau nu pot face. In rest totul bine
|
 |
|
Asa arata acum
|
 |
|
Dintr-o simpla postare despre un bec  am ajuns sa echipez complet casuta lui Cleo. Am fost de dimineata si am luat un incalzitor (cel mai mic pe care l-am gasit) si un filtru diversa claro tot cel mai mic. Am pus incalzitorul pe 26 de grade si Cleo deja parca este ceva mai activ. Multumesc pentru indrumari si sfaturi .
|
 |
|
Si plicul din plic care are un zip
|
 |
|
A ajuns mancarica noua. Miroase "bine" ,Cleo a mancat cu pofta
|
 |
|
Scuzati-ma de deranj din nou dar fiind weekend am mai mult timp de gandire  Am mai citit niste chestii pe net despre Betta si peste tot spune ca temperatura trebuie sa fie cam la 26 de grade. Nu cred ca e asa cald in casa. Chiar este asa necesar un incalzitor?I-ar lua o gramada de spatiu din acvariu chiar si cel mai mic pe care l-am gasit.
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsul foarte(foarte) rapid. Este foarte bine atunci ,a fost sub 20 de lei,nu ma asteptam sa fie "cam cea mai buna" dar daca este e bine.
|
 |
|
Salutare! Nu mai fac alt topic pentru o intrebare. Am comandat o noua mancare pentru Betta (Cleo)pentru ca merita
Vreau sa stiu daca a mai folosit-o cineva(pentru peste zic  ) si daca pestisorul a acceptat-o. Trebuia sa intreb inainte de a cumpara-o dar asta e.
In caz ca va intereseaza nu mai am problema "veche" cu iluminatul,acum acvariul este jumatate umbrit si jumatate luminos.
|
 |
|
Multumesc tuturor pentru sfaturi si raspunsuri rapide dar momentan sunt multumit cu acvariul asa cum este, am vrut sa stiu decat partea cu iluminarea. Va urez pesti fericiti si acvarii "luminate"  !
|
 |
|
Poza
|
 |
|
Pentru mine nu este un stres schimbul de apa,adica:furtun,lighean,bidon de apa,solutia de apa si in 10 minute e gata,chiar imi face placere sa o schimb. Pun o poza si astept critici ,sincer o pun mai mult ca sa ramana in istorie
Multumesc pentru timpul dedicat acestui topic
|
 |
|
Este un bec fluorescent de 1450 lumeni 6500k de 23w dar nu este deasupra acvariului,sunt vreo 20 de cm intre bec si acvariu,lumina nu este intensa in acvariu dar durata de iluminare este mare.
As pune poza dar din ce am mai citit pe aici voi fi aspru criticat pentru folosirea ornamentelor artificiale.Sincer am avut plante naturale si cu radacina in pietris si plutitoare dar parca imi stricau "rutina",in sensul ca eu schimb zilnic 5l de apa cu apa de la robinet in care pun cateva picaturi de betta aqua safe sau cum se numea,am un furtun de gradina care in 20 de secunde scoate 5l de apa si trage toate mizeriile existente pe substrat.Cand erau plante naturale ba ieseau din substrat,ba atarnau ca nu mai era apa si se miscau de la locul lor,parca ma chinuiam mai mult cu ele decat cu pestisorul care chiar este intelegator si rutina este simpla cu el. Substratul este pietris 100% natural(desi este luat de la petshop) in sensul ca sunt pietricele destul de maricele de mai multe forme si culori(nu culori artificiale).
Nu ma asteptam sa vorbesc asa mult despre acvariu dar se pare ca este destul de interesanta discutia pe un forum
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsuri! Partea cu algele e destul de simpla pentru mine ,adica acvariul este mic si cu un burete in 10 minute n-am ce face pe peretii acvariului.Voiam sa stiu daca il afecteaza pe pestisor in mod direct,nu stiam ca poate dormi si pe lumina dar e bine de stiut.
|
 |
|
Salutare. Am un acvariu de 12 litri cu un peste betta,nu asta e important dar ca idee. Acvariul este amplasat pe o piesa de mobilier pe care am niste cactusi deasupra carora este o lampa cu un bec fluorescent destul de puternic care este aprins de la ora 7 dimineata pana la ora 23 . Pestisorul nu are nimic,este la fel de colorat,activ,mananca bine ,vine dupa deget ,insa as vrea sa ma asigur ca nu ii dauneaza totusi lumina pe un interval mai mare de timp,noaptea de la 23 pana la 7 este intuneric total in camera deci cu siguranta poate dormi atunci dar vreau sa fiu sigur. Deci intrebarea evidenta: Dauneaza cu ceva cele 16 ore de lumina?
|
 |
|