[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iuliugbbc
Forum Index » Profile for Iuliugbbc » Messages posted by Iuliugbbc

Am niste nelamuriri cu privire la aditia de Co2 in acvariu. De curand am inceput ciclarea acestuia ( 3 zile) si am optat pentru utilizarea de plante naturale. Cele plantate sunt plante din categoria celor ,, usoare'' ( echinodorus, anubias barteri
, lilaeopsis si microsorum) desi am citit ca pentru mentinerea acestora in acvariu nu este nevoie de aditie de Co2, de asemenea am inteles ca utilizand plantele o sa se dezvolte si mentina mai bine. Fiind primul meu acvariu ma gandeam la utilizarea unei butelii de tip rezervor (spray) stiu ca nu este cea mai buna solutie dar pentru un acvariu de 60 l si plantele enumerate mai sus ma gandeam ca ar putea sa ajunga. De asemenea am inteles ca prin bulele de aer produse de pompa de aer sau de filtrul cu sistem venturi o sa pierd Co2 ul pe care il injectez. In acest caz nu inteleg foarte bine cum ar trebui sa procedez pentru a nu pierde foarte repede Co2 ul injectat. Ar trebui sa renunt la furtunul de la filtrul intern care pompeaza aer in acvariu? In acest caz cum se produce oxigenarea in acvariu?
Imi pare rau daca intrebarea este banala dar sunt la inceput pe acest drum si vreau sa invat de la cei mai experimentati.
Va multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for Iuliugbbc » Messages posted by Iuliugbbc
Go to: