Message |
|
Bucuresti...am completat locatia la profil
|
 |
|
Apa din acvariu este aproape de marginea superioara a carcasei filtrului. Este trecuta de gura de evacuare a filtrului ca sa zic asa. Am observat ca si pe unde iese apa inapoi in acavriu pe marginea orificiului au aparut pe exterior niste depuneri.
|
 |
|
Ok am inteles. Beta au nevoie de apa incalzita? Urmeaza sa upgradez partea de filtrare dupa sfaturile colegilor iar apoi sa ma ocup de decor (ceva low tech) si sa-l las in continuare la ciclat vreo 3 sapt. Ce ziceti daca as adauga o pompa de aer? Intre timp pe peretii acvariului au aparut niste usoare depuneri ca sa zic asa si pe deasupra apei este o pelicula. E firesc in perioada de ciclare? Trebuie sa schimb/adaug ceva? Multumesc pt sfaturi si scuze ca va bombardez cu intrebari
|
 |
|
Pot sa fac rost de apa de la robinet obisnuita
|
 |
|
Dar de beta ce parere aveti? Ar fi mai potrivit?
|
 |
|
La vivipari ma gandeam si eu.
|
 |
|
Mersi mult pt sfaturi! Nu am de gand sa il populez inainte de ciclare si nici pesti mari nu voi pune in acvariu. Am sa scot pietrele si am de gand sa inlocuiesc cu ceva natural gen radacini si niste plante gen annubis nana (sper ss nu gresesc denumirea...am inteles ca sunt niste plante mai potrivite ca nevoi pt incepatori) si pietre de dimensiuni mai potrivite. Multumesc inca o data pt sfaturi si daca voi mai avea nelamuriri voi posta aici.
|
 |
|
Iata-l si pe unicul locatar. Pot sa pastrez pietrele existente?
|
 |
|
Ok. Mersi pt raspuns! Si pe partea de hardware ca sa zic asa in afara de filtru cu modificarile mentionate de colegul Raul de ce altceva ar mai fi nevoie? Am folosit apa plata pt ca apa de la robinet e apa de put si e dura.
|
 |
|
Am facut ieri schimbul de apa. Am sa repet aceasta schimbul de apa cam o data la 3 zile. Am scos 20% din apa. Piatra alba este din cuart. Folosesc apa plata pt acvariu. Multumesc pt sfaturi! Intrebarea mea este daca mai am nevoie de alte echipamente (skimmer, alt filtru poate, pompa de aer) si ce elemente de decor pot sa folosesc pt un acvariu low tech? De asemenea as vrea sa stiu daca mi-ar fi de folos un incalzitor si ce pasi trebuie urmati pt ciclarea corespunzatoare a acvariului (ce bacterii sau alti aditivi ca sa zic asa pot sa folosesc).
|
 |
|
Asa arata acvariul meu. Cred ca se pot desface casetele din interiorul filtrului.
|
 |
|
Da asa arata interiorul filtrului. Am sa fac poze cand ajung acasa.
|
 |
|
Filtrarea este cea cu care vine echipat acvariul. Este incorporata in partea din spate a acvariului. E un filtru cu 3 medii de filtrare casetate 2 cu burete si 1 cu niste bilute. Asa am achzitionat acvariul. Model acariului este Aquatlantis nano cubic 30.
|
 |
|
Salut! Sunt nou in lumea acvariilor si am inceput prin a bifa toate greselile posibile...am achizitionat acvariul Aquatlantis Nano Cube 30L l-am decorat cu pietris si o piatra cuart precum si un trunchi de plastic l-am umplut cu apa am adaugat pestii (3 guppy 1 neon 2 sanitari panda). Am adugat bacterii dar nu l-am ciclat nu am pus nicio planta ba chiar l-am "plastifiat" cu un decor gen trunchi si evident nu a durat mult pana pestii au sucombat. Am ramas cu un singur sanitar am scos plasticul din acvariu si acum nu stiu ce sa fac . Apa e tulbure are o pelicula deasupra si plutesc si niste bazaconii. Intre timp am apucat sa citesc despre filtrare, pompe de aer, skimmer-e dar nu stiu cu ce ar trebui sa incep. Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
|
 |
|