[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vlad Dan
Forum Index » Profile for Vlad Dan » Messages posted by Vlad Dan
Nu reusesc sa pun poze,poate pentru ca folosesc o tableta veche,Samsung, foarte lenta.Si,cinstit vorbind,nici nu stiu cum sa fac!
Buna ziua.De curand(2saptamani), am schimbat programul de lumina,de la 12 la 20.Dar programul de hranire a ramas acelasi,08.30 si20.30.Deci ambele hraniri in afara programului de lumina.Il las asa sau schimb?
Cumva,din greseala,am plantat prea mult si cam din aceeasi gen de plante.Daca mai scot din ele,se inmultesc algele?
Cu ceva timp in urma,am avut o adevarata invazie de melci comunitari.Ulterior,am cumparat 6 Pomaceea.dar in scurt timp comunitarii au disparut si se vedea ca la Pomaceea nu le mergea bine,cochiliile s-au albit...Am incercat cu os de sepie,calciu pastile,nimic! Unul cate unul,au murit si astia.Am apa prea acida? Sau? Multumesc
Ce p?rere ave?i despre zeolit în filtru? Este util? Filtru JBL E1502 plin doar cu Matrix, acvariu 150 l net.
Acara blue agresivi!
Poate exagerez dar cand bag mana in acvariu incearca sa ma muste de degete.Este posibil sau am eu halucinatii?
Ce i-mi pute?i spune despre Magic Sponge? Unde gasesc? Cum arata? Pot comanda on line? Multumesc.
alinutz80 wrote:Este in regula, chiar bine daca nu ai discusi.

Asa ca, daca ai acvariu cu pesti comunitari clasici, atunci este bine pt pesti si plante. As merge pe un maxim 25-26 gr.

Mai pu?in de 27 grade nu pot cobora, mai ales pe caldurile astea!
dan.pavelescu wrote:Daca sunt deja mari si acvariul are 150 litri, poate e mai bine sa lasi asa cum e
As vrea sa mai bag 4 scalari, oare se bat?
Vlad Dan wrote:
dan.pavelescu wrote:Akara blue neon (Andinoacara pulcher) sunt ciclide pasnice, dar teritoriale.
Daca vor creste mari si neonii se vor baga in teritoriul lor, s-ar putea sa iasa scantei.
Din punctul meu de vedere da, poti, dar speciile sunt din alt film.
Sunt deja mari! ?i, fiind singuri pana acum presupun ca tot acvariul e considerat teritoriul lor!
dan.pavelescu wrote:Akara blue neon (Andinoacara pulcher) sunt ciclide pasnice, dar teritoriale.
Daca vor creste mari si neonii se vor baga in teritoriul lor, s-ar putea sa iasa scantei.
Din punctul meu de vedere da, poti, dar speciile sunt din alt film.
Sunt deja mari!
Am scapat de aproape to?i Molly, mai am doar 4-5,am si 6 Akara blue ?i ni?te sanitari. Pot introduce ni?te neoni? Acvariu 150 l net, bine llantat.
Bun? ziua. Credeti ca sc?derea de ieri pana azi a temperaturii apei cu 3 grade(30-27) afecteaz? acvariul?
Bun? ziua. I-mi puteti spune dac? temperatura apei din acvariu(30) favorizeaz? apari?ia algelor?
Sper ca am nimerit unde sa postez. Deci:am redus lumina la jumatate (0.5 w/l), program 10 ore non-stop, co2 11 ore non-stop, vad ca acum curat alge doar o data la 2 zile, sper sa tamana asa. Inca nu am reusit sa postez imagini sau video, sorry, 63 ani...
Maab wrote:Programul de lumina este continuu 8 ore?
Co2 este continuu?
Ce instalatie de co2 folosesti?
Butelie, difuzor inline de la co2art lumina continuu de la 13 la 21, co2 continuu de la 12 la 20.
Bun? ziua. Datorita algelor am redus iluminatul de la 10 la 8 ore. Cum fac cu co2 - ul? Nu fluctueaz? concentratia?
Pe furtunul de out am un difuzor co2 de la co2art, iar in acvariu jumatate din spray-bar-ul original dar cu gaurile majorate la 8 mm. Ce am mai observat, butonul de amorsare este blocat iar acum o saptamana functiona.
Nu dar uneori zilnic, alte ori mai rar, in filtru se strange aer. Nu inteleg de unde, m-am gandit ca lasand doar material bio va fi vacuum mai mic in filtru.
Probabil ai dreptate. Multumesc.

Forum Index » Profile for Vlad Dan » Messages posted by Vlad Dan
Go to: