| Message |
|
|
Deci trebuie sa citesti ciclul azotului : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati/
In primul rand ai prea multi pesti si o diversitate prea mare.As sugera urmatoarea combinatie : [daca zici ca are 100 de litri] o pereche de scalari,4-5 corydoras,si ceva pesti de banc [10 neoni ori 10-15 rasbora].Ca sa intelegi de ce asa putini,ca sa aibe loc sa inoate si o data ce suprapopulezi acvariul o sa ai mai multe toxine de la fecalele pestilor.As sugera sa scapi de plantele de plastic si sa cumperi ceva naturale,scoate decorul ala gen "ruine" si pune o buturuga de lemn,in rest aranjamentul e chiar frumos,nu ma pricep dar am dubii in privinta nisipului.Poate o sa vine cineva cu un sfat in privinta lui,daca e bun sau nu.
Schimburile de apa trebuie sa fie saptamanale,20-30%,sa nu schimbi toata apa.Normal acum ar trebui sa dai toti pestii,sa ii donezi/vinzi sau sa ii dai sa tii gazduiasca cineva cu un acvariu ciclat pana il ciclezi pe al tau.Dupa ce ai scapat de ei,bagi un schimb de 50% si il lasi asa.In 3-4 saptamani ar trebui sa fie "calibrat" totul,dar daca dispui de bani poti cumpara niste teste de apa sa vezi in ce conditii este apa din punct de vedere chimic.Filtrul trebuie sa stea non stop deschis.Sper sa nu fi uitat nimic,ooricum v-or veni colegi cu alte sfaturi daca e nevoie.Daca o sa urmezi sfaturile de mai sus totul o sa fie ok!
Ah si am uitat,normal ar trebuie sa te prezinti la rubrica "Despre noi",spui si tu acolo ceva despre tine,de unde esti.Sa iti treci locatia la profil,sa stim unde te trimitem in caz de ceva probleme.
|
 |
|
|
|
vinde tot in materie de pesti,cumpara plante,nisip de quartz daca nu ai,filtru daca nu ai,pune acvariul la ciclat si abia dupa 3-4 saptamani cumpara si tu niste pesti calumea.Nu carasi,nu betta[in perechi].
|
 |
|
|
|
In cartea cu betta care ceea ce descrii tu zice ca este Ich.Ii poti face o poza?Eventual un video sa ii vedem comportamentul?
|
 |
|
|
Este foarte bine ca vei sa vinzi,vinde toti pestii si nu cumpara momentan altii.Cumpara un filtru calumea,cumpara niste nisip de quartz si ceva plante easy.Pentru plante daca e cineva din zona ta sa te ajute ar fi bine,daca nu,dute in piata de pestisori si vezi si tu ce iti place.Apoi dai drumu la acvariu cu,filtru[avand materialele filtrante inauntru,nu tip burete sorbitor cum ai tu],nisip[stratul undeva la 1 cm in fata si 2-3 cm in spate astfel sa creezi o panta] si plantele.Dupa ce ai dat drumul la acvariu astepti 3 maxim 4 saptamani sa se termine ciclarea [citeste ciclul azotului aici : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati/ ].Despre Colisa Lalia nu stiu ce pot spune decat ca e cam micut acvariul tau pentru ei,nomal se tin intr-un grup de 3 exemplare [2 femele si 1 mascul] in 35 de litri.Daca o sa doreasca cineva care are acesti pesti sa te ajute cu niste sfaturi ar fi bine,sa stii la ce te bagi.
Iti doresc ape limpezi si sper sa urmezi sfaturile noastre pentru a te bucura de frumusetea acvaristicii.
|
 |
|
|
|
Buna.
In primul rand ori dai betta,ori il pui intr-un acvariu singur.
In al 2-lea rand,sunt exagerat de multi pesti.Ar fi bine sa iti iei acvariul de 50 si sa ii pui acolo.Acel kuhli loach nu isi are rostul,este greu de intretinut si prefera acvariile plantate masiv,cu substrat fin[mai intra ocazional si pe sub nisip],acele danio/zebre se tin in numar mare = doneaza.Apa miroase deoarece nu este ciclata si din cauza suprapopularii.Banuiesc ca acolo ai un concentrat de amoniac nu apa.Sa nu faci schimburi totale de apa.Cumpara mai repejor acel acvariu de 50 de litri,pune pestii acolo,lasa betta singur in acvariul de 10 litri,si doneaza acel Clarias Batrachus pentru ca o sa creasca mare,nici 50 de litri nu o sa fie suficienti.
In rest schimburi zilnice de ala,20-30%,filtru lasa-l non-stop.Pana vine acvariul mare sa vedem cum facem sa ii tinem in viata.Cumpara niste plante naturale,si punele in acvariu,ajuta.
|
 |
|
|
In principiu Laura,tu ai trebui sa faci ceea ce a spus stefan despre filtre,sa adaugi in ambele acvarii plantute naturale si sa mai scazi din populatia acvariului comunitar.Daca o sa le creezi niste conditii bune,cat mai naturale sa fie ca un biotop,ca asta este rolul acvariului,sa reproduca niste conditii naturale,o sa te bucuri de frumusetea acvariului,o sa bucuri pestisorii si o sa vezi spectacolul la cel mai mare potential.In rest te asteptam cu un topic jurnal la coltul incepatorului unde poti prii mai multe sfaturi si sa ne tii la curent cu evolutia acvariilor pentru ca noi suntem mai curiosi asa  .
In rest nu vreau sa intru in polemici legate de cresterea unui peste intr-un bol,adevarul este ca e o forma scarboasa de a tine o vietate in astfel de conditii.Alexandru,eu iti spun sincer,ai noroc ca inca il mai ai.Dar fiecare isi creste animalutul cum vrea,eu i-am oferit bettanului meu conditii bune dar tot a murit,si tin sa te contrazic in privinta faptului ca e rezistent.Nu,betta e un peste sensibil,bolnavicios si se streseaza usor.
Laura te asteptam la coltul incepatorului si totul cu rabdare,doar stii vorba,rabdarea este mama acvaristicii.
O zi buna!
|
 |
|
|
|
Bine ai venit,un numar considerabil de acvarii,trebuie sa fie raiul pe pamant!
|
 |
|
|
|
Incearca sa inlocuiesti plantele artificiale cu cateva naturale,ceva plante easy si niste moss ar merge numai perfect in acvariul bettanului.
|
 |
|
|
Bine a-ti venit!Sunt extrem de curios cum arata niste guppy clasa I.O sa avem nevoie de sfaturi si ne bucuram sa va avem printre noi. 
|
 |
|
|
Bine ai venit.Pe langa ca ai cam multi pesti,iti trebuie un filtru calumea.Si incearca sa pui un filtru cu debit mic si in cel cu betta.Asteptam ceva poze  .
|
 |
|
|
Arata bine marsilea,si restul plantelor.Intr-adevar este inestetic reactorul.In rest totul este sanatos.Ape limpezi 
|
 |
|
|
Suna bine viitorul,ceva poze noi sa vedem evolutia? 
|
 |
|
|
Are numai dimensiuni mari  .Multumesc oricum.
|
 |
|
|
|
O sa ma gandesc,acum sa ma vad cu bacu luat si apoi cu un aquascape mai reusit,sa il ciclez si apoi vietati.Ai dreptate si se pare ca mitul cu "betta cel mai usor peste de intretinut" e cam bulls**t,sa imi scuzati limbajul.Daca as gasi un halfmoon nu rezist si il iau,dar alt tip nu.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Super proiect,asteptam evolutia!
|
 |
|
|
Stiu ca se mai intampla,imi pare foarte rau dupa el  .Acum nu stiu ce se va intampla cu topicul.Dupa bac o sa fac un setup nou in nano,eventual un alt betta.Daca e caz de inchis topicul nu e nimic,daca nu rog un moderator sa modifice titlul in "Jurnal nano"
Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi si in special multumesc lui stefanp pentru suportul suplimentar ca mi l-a dat.Raman dator pentru asta.
|
 |
|
|
morakimou wrote:apropo...din cate am inteles pestisorii mei au o luna...cand incep sa se coloreze?si cand incepsa imidau seama care e mascul si care femele?acumtoti arata cam lafelpentru mine,doar ca sunt unii mai mari si unii mai micuti..
Eu am in momentul acesta pui de o saptamana.Iti dai seama cam de pe acum care este mascul si care este femela.Masculilor le iese 1-2 puncte negre mici pe coada.Femelele raman cu coada incolora ceva timp,nu stiu exact cat,acum depinde si de "model" ca sunt femele care au coada colorata.Asa iti dai seama  .Sa ii ai sanatosi.
|
 |
|
|
|
Oficial jimbo a murit.
|
 |
|
|
|
Din pacate azi cand am ajuns acasa de la proba de bac l-am gasit pe jimbo plutind,l-am atins a fugit si fupa iar a inceput sa pluteasca...am ramas in impas,l-am pus la tratament..s-a vedea..
|
 |
|
|