[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Frunzele alea de catappa, sunt doar un supliment sau pot inlocui hrana - asta in caz ca pleci pentru o perioada de timp.
Da, stiu ce poate Kessil, are acelasi coleg de care ziceam (adivb) de ani de zile. Eu am avut onoarea sa o curat
Visurile sunt frumoase dar cateodata viata si bugetul nu ne permit realizarea lor. Asa ca poti studia piata, exista lampi "clona" facute de Jecod/Jebao. Nu foarte ieftine, dar mai ieftine decat originalul. Daca nu ma insel, seriile AK/AL.

Presupun ca poti afla de pe forumuri cat alb/rosu/albastru/etc foloseste o lampa Kessil. Poti imita apoi asta cu orice lampa care are un controller RGB incorporat, de exemplu cu aceasta chinezarie:
https://www.aliexpress.com/item/1005006754229555.html
Desigur, nu poti imita kessil-ul la perfectie, dar pretul e absolut accesibil..
Exclus artemia congelata, am un nano de 30 de litri, ar insemna sa fac schimburi de apa zilnice.
Am pus in cos deja shirakura ebi dama, nu costa asa de mult incat sa consider ca sunt bani aruncati.
Am gasit si niste melci ciudatei, Clithon sp. Pink Lady
Un prieten care activa pe forum (adivb), avea un acvariu cu becuri de genul asta:
https://www.aliexpress.com/item/33033510702.html
Aquamedic ce-i drept, dar pana la urma aceeasi branza, tot made in china erau.
Coralii crescuti la becuri: o splendoare.
Nu mai stiu cum erau combinate, parca avea doua cu mult albastru si uv, unul cu mai mult alb.

Acum, discutand obiectiv, la ce corali ai acolo nu e cazul de kessil sau alte ozn-uri. La lumina alba pe care o ai, daca o combini cu 2 becuri din astea chinezesti, e mai mult decat suficient.
Eu am avut neoane si am fost mai multumit decat combinatia de 2 x ai hydra si 1 x ai prime.
Foloseam 8 tuburi t5 giesemann de 54w la un bazin de ~600 litri. Nu stiu ce dimensiune are bazinul dumitale ca sa imi dau cu presupusul mai la obiect.
Nu stiu cum sa iti zic, dar poti obtine rezultate spectaculoase (crestere corali si aspect ochiometric) cu tuburi de neon.
Instalatia o poti face singur cap-coada. Cutia pentru neoane o faci din ce doresti, lemn, comatex, etc. Instalatia electrica - banal. Balast electronic, socluri izolate, conductor - astea sunt ieftine si usor de conectat.
Neoanele sunt mai scumpute, dar per total mult mai ieftine ca o lampa led dedicata. Le combini cum doresti, poti pune unul reef white (10000k), unul actinic, unul purple si/sau blue.
Am populat acvariul cu pesti, nu m-a mai rabdat inima sa astept pana in septembrie.
Am pus cum a sugerat Narcis axelrodia riesei si cum am vrut eu, cory pigmy. Foarte simpatici si foarte potriviti pentru nano-uri.
Acum, piticul meu tropaie dupa shrimpi.
Ce hrana recomandati pentru neocaridina? Red sakura, daca are vreo importanta.
Pe piata oferta e extrem de bogata si nu stiu ce sa aleg.
Cand ai bani de spart, iti iei hydra, kessil, etc. Pana una alta, e ca la automobile: cea mai buna masina e aia pe care o ai, fie ea si Dacia 1300.
Pentru ce ar trebui mai multa lumina? Daca merg bine coralii existenti, da-le pace. Nu repara daca nu s-a stricat..
Referitor la aditia pentru explozia coralinei, am folosit si eu, de la diversi producatori. Fix maciuca.
Iar un amic de-al meu, a luat de la cineva niste coralina racaita de pe echipamente si a aruncat-o in bazin. Ce sa vezi, la cateva luni avea hectare de coralina.
Sa ai spor la puiuti
Stiu ca ti-ai rezolvat problema, dar am sa las un link aici, poate ajuta pe cineva: https://exis.ro/accesorii_rulote/Materiale_montaj_rezervor_fix_de_apa-184.html
Superbi, dar parca a inceput sa-i stranga acvariul
Mersi, i-am notat si pe astia
Cu ce ataci bba-ul? Ca am si eu in acvariul de la cabinet 1-2 smocuri. Sau 10000-20000, ca nu ma pricep la cifre prea bine
Ember tetra si niste coridoras pigmy, probabil. Parca vad ca bat 100 de km si nu au ce vreau eu, asa ca cel mai probabil pestii vor fi aia care se nimeresc pe stoc.
E ok, l-am adus pe linia de plutire, mai am niste firicele de alge paroase dar spre sa scap si de ele.
Pana la sfarsitul lui august cand cumpar pestisorii o sa mai fac schimburi de apa 50% saptamanal, ca sa fie bine sa nu fie rau.
Ca sa obtii un raspuns ar trebui intai sa faci o prezentare a acvariului, volum, filtrare, etc
Foarte frumos!
E in plan sa fac si asta, inainte sa adaug pestii. Momentan impusc francul, m-am certat cu ministrul de finante.

Am trantit un saculet cu carbune activ in acvariu si il tot schimb.
Cu apa dura am rezolvat, mi-am cumparat osmozor si remineralizez cu Seachem Equilibrum.
Peste o saptamana sper sa putem discuta despre valori normale.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: