Asa am achizitionat-o si eu de proserpinaca,dar nu eram sigur cand am studiat-o mai bine acasa,pentru ca este diferita ca frunza de varianta submersa.Iti multumesc, se vede ca ai ochi.
|
Salut.
Cum am spus si la introducere in trecut am cochetat cativa ani buni cu acvaristica in ce priveste cresterea pestilor si chiar a unor plante existente la acea vreme in Romania ceausista dar acum lucrurile stau un pic "mai mult"altfel din punct de vedere al ofertei care este incomparabil mai bogata inclusiv accesoriile:iluminat,filtrare etc.deci intr-un cuvant ma declar depasit cel putin intr-o problema:iluminatul unui bazin de 900 L pe care visez de ani multi sa-l fac si pe care il astept saptamana viitoare.Nelamurirea este urmatoarea:OareT8-urile nu fac fata la o coloana de apa de 60 cm? Intreb asta pentru ca am introdus intr-un bazin atipic d.p.d.v. al dimensiunilor:
(40L,40l,60h}cateva plante cu o crestere de la easy la dificila : Valisneria,Elodeea,Tonina,Proserpinaca,Didiplis,Alternathera,Blyxa,P Helferi,am urcat coloana de apa la 55 cm cu fertilizare,aditie de co2 iar deasupra un T8 de 36 w Osram 865.Dupa 12 zile toate plantele aratau ok unele aveau lastari plus cresterea de rigoare in inaltime cu noi radacini, intr-un cuvant nu am vazut nici un semn ca ceva este in neregula.Si atunci revin cu intrebarea:Oare nu se poate face iluminatul bazinului de 900 L (250 L,60 l,60 h) cu T8-uri ,cu refledtoare atasate (,bineinteles pastrand proportiile ) ? As dori cateva sfaturi daca se poate de la cei care s-au lovit direct de problema asta sau au experimentat asa ceva.Va multumesc anticipat.
|
ma numesc Victor Zaharia ,si dupa vreo 11 ani de pauza m-a lovit iar" microbul "asta al acvaristicii.din 1985 pana in 2005 am crescut aproape 80% din speciile de pesti existente la acea vreme, nu pentru a le valorifica ci de placere.Acum mi-am facut un bazin de 300 L unde am adunat cam 40 de tipuri de plante din care vreau sa mut o parte intr-un bazin putin mai mare "900 L" si care este in lucru.Cam atat despre mine.
|