| Message |
|
|
stefanp wrote:Felicitari !
O diferenta destul de notabila. Asta e buna si de exemplu pentru cei care spun ca gieseman sau alte neoane produse de firme specializate sunt tot aia cu osram...
Reflectoarele sa le iei tot de la o firma serioasa
Multumesc, asta e doar inceputul :-)
plantuta se inroseste mai tare pe zi ce trece. peste 1-2 luni sper sa o fac rosie sau chiar mov (cum am vazut la altii )
Reflectoare am comandat tot gieseman, sunt mai convenabile la pret ca JBL si vin echipate deja cu clipsuri de prindere.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Ne bucura descoperirea cauzei si asteptam pozele  .
Inainte de Giesemann , program de iluminare 9 ore/zi
La 5 zile dupa montarea tuburilor Giesemann, program de iluminare 10 ore /zi
|
 |
|
|
|
Caut urmatorul pachet de plante :
Ludwigia Rubin
Ludwiga Cuba
Ludwigia Arcuata
eriocaulon setaceum
eriocaulon cinereum
Proserpinaca Palustris
pogostemon stellatus
Eusteralis stelata, pogostemon stellatus
Staurogyne repens
Anubias barteri var nana
daca nu-l gasesc complet, cumpar si plantutele separate.
|
 |
|
|
gavrila wrote:.......
Sunt interesata de un racitor pt acvariu.
Poti sa-mi spui un pret pentru Climapro 350 si Resun Chiller CL600
Multumesc,
Edited by Administratori
|
 |
|
|
|
Problema este rezolvata din punctual meu de vedere, vinovata era lumina.
In 3 zile de cand am pus tuburile giesemann, toate frunzele noi de Aromatica sunt rosiatice , frunzele noi de didiplis sunt galben spre portocaliu si s-au dublat ca dimensiune.
865 si 830 nu faceau fata la inaltime acvariului care este de 70. Din cauza asta nu crestea calumea nici gazonul. De cand am pus tuburile noi, HC-ul s-a dublat :-)
Acum pun bani deoparte si pentru reflectoare.
O sa pun maine si niste poze, acum am uitat cardul acasa :-(
|
 |
|
|
|
Au venit si neoanele de la acvamax , 2 gisemann midday si 2 aquaflora pe care le-am montat aseara.
Poate e si un effect gen placebo ... dar , dupa 9 ore de luminat, aseara parca parca varfurile aromaticei bateau spre roz :-) . Diandra tot verde crud.
|
 |
|
|
|
Multumesc, Dragos.
Eu fertilizez macro Easy Life NPK . Am vazut ca PPS-Pro contine la macro si Magneziu, Mg .
Eu nu fertilizez deloc cu Mg . Sa fie si asta o cauza !?
|
 |
|
|
tyna wrote:GSA nu am deloc , intr-un timp scapasem si de GDA cand am scazut lumina la 0,6 W/L cu program de iluminare 8h/z . Puteam sa curat geamurile si la 2 sapt dar plantele nu se bucurau.
Acum am 0,9 W/l 9h/zi si curat geamurile saptamanal .. e ok.
Daca cresc la 11 - 12 ore, o sa fie un chin cu GDA .
Exact pe ideea asta merg si eu acum, schimb 2 osram 830 cu 2 buc Neon Giesemann Power Chrome Aquaflora plant grow .
Din pacate nu am cu ce sa masor PAR si nici nu am gasit informatii despre PAR nici la neoanele gisemann nici la Osram ....
replay-ul era pt Dragos dar am tastat gresit :-(
|
 |
|
|
|
GSA nu am deloc , intr-un timp scapasem si de GDA cand am scazut lumina la 0,6 W/L cu program de iluminare 8h/z . Puteam sa curat geamurile si la 2 sapt dar plantele nu se bucurau.
Acum am 0,9 W/l 9h/zi si curat geamurile saptamanal .. e ok.
Daca cresc la 11 - 12 ore, o sa fie un chin cu GDA .
|
 |
|
|
Humbert wrote:lumina!
uite ce zice aici
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=41
"Lighting should be direct and relatively intense in order to prevent the lower portions of the plant from turning black and rotting away"
"When D. diandra is in good health, it will blush differing shades of orange and red under intense lighting. Under moderate to low lighting, this plant will stay green."
deci trebuie mai multa lumina ca sa nu putrezeasca tulpina si sa se inroseasca.
acum, trebuie avut grija cu lumina mai multa, ca va creste consumul de nutrienti.
dupa cum zicea cineva mai sus, nu strica sa dai un google.
Multumesc,
Inainte sa postez aici, am citit si eu pe aqaticplantcentral :-) . Mai voiam si alte pareri avand in vedere ca am 480W la 550L de apa net si lumina nu era principalul suspect.
O sa incerc cu o lumina de calitate mai buna si in cantitate mai mare ... problema o sa fie cu stersul geamurilor.
Cum sar de 9 ore cu iluminarea, cum trebuie sa sterg geamurile de 2 ori pe saptamana :-(
si la altii o fi la fel !?
|
 |
|
|
stefanp wrote:De obicei pentru plantele colorate, fierul e un element important. Insa la capitolul asta stai bine.
Fosfatul e alt element, da' si aici esti ok.
Incearca sa scazi no3-ul. (insa depinde si ce alte plante mai ai in bazin, daca ai iubitoare de nitrati...e cam nasol).
Nici limnophila nici diandra nu reactioneaza la Fe , in schimb din ammania garcilis "curge sange" ...
|
 |
|
|
stefanp wrote:De obicei pentru plantele colorate, fierul e un element important. Insa la capitolul asta stai bine.
Fosfatul e alt element, da' si aici esti ok.
Incearca sa scazi no3-ul. (insa depinde si ce alte plante mai ai in bazin, daca ai iubitoare de nitrati...e cam nasol).
Am incercat cu no3 5 , po4 2 pentru 2 saptamani. Efecte, limnophila s-a umplut de pui, diandra a putrezit pe la jumatate . Restul plantelor nu au parut sa reactioneze nici pozitiv nici negativ ... blyxa s-a facut putin mai bruna.
O sa incerc sa umblu la lumina si la programul de iluminat. Am inteles ca aici ar fi misterul.
Momentan am 9 ore de iluminat full. O sa cresc treptat cu 1 ora/sapt pana la 12h/zi .
Am 2 osramuri 830 , o sa le inlocuiesc si pe astea cu Giesemann Power Chrome Aquaflora plant grow .
|
 |
|
|
Denis90 wrote:eu asi zice sa pui si un substrat fertil de la jbl....(parerea mea) si mai documenteazate pe net despre ele...cauta pe google si vezi acolo parametri apei, lumina, etc.
Cred ca ai vrut sa scrii 'documnteaza-te' ..greu cu bacu'
|
 |
|
|
|
Mda... alte opinii ?
|
 |
|
|
|
Am in acvariu doua tufe destul de consistente de Limnophila Aromatica si Didiplis Diandra .
Am luat plantutele astea pt ca am vazut pe net niste poze superbe cu ele colorate in nuante de roshu/ roz ...
La mine in acvariu sunt verzi de cand le-am luat.
Am incercat suprafertilizare , am incercat Fe mai mare de 1 , excess de lumina etc ... nimic nu a mers.
Mai rau decat atat, la un momentdat diandra a putrezit pe la jumatate si varfurile s-au desprins de planta mama ... le-am replantat si acum totul este ok dar raman verzi.
Care este secretul inrosirii acestor plante !?
parametrii din acvariu sunt:
Gh 7
Kh 4
PH - 6,7 CO2 presurizat cu controller
NO3 - 10
PO4 -1,2
Fe - 1
Lumina T5, neoane JBL 0.9 W/l
Temperature 28 -29 C ( nu am chiller, asta e temperature din camera )
Fertilizez cu JBL - ferrotabs , ferropol 24 , ferropol . Si macro de la EasyLife
unde ar trebui sa umblu ?
|
 |
|
|
danut7294 wrote:Bun , eu am folosit produsele de la easy si nu am avut probleme cu nici unul si au dat rezultate bune, daca EC nu e bun , cum suplimentam aditia de C pe langa Bomba sau butelie
Nu am un raspuns ... C-ul poate fi introdus din butelie si nu cred ca daca ai CO2 presurizat mai ai nevoie de alte suplimente.
Nu toate plantele sunt sensibile la EC , eu am patit cu rotallele - toate , blyxa , HC ,eriocaulonii , toninele ..
Cum nu exista 2 acvarii la fel , sunt cazuri in care EC nu afecteaza negative plantele , de asemenea sunt cazuri in care EC distruge plantele . Eu am fost in ultimul caz, de aici reticenta mea fata de EC.
|
 |
|
|
danut7294 wrote:Nu erau gauri in frunzulite, frunzulitele pareau ca mucegaiesc, in fine am oprit aditia de EC si frunzulitele noi par sa creasca sanatoase si in ritm mai alert parca, dar am alta problema , odata cu aditia de Ec gazonul de HC pare sa fi intrat in sevraj , a inceput sa se ingalbeneasca , acuma cum impac si capra si varza.
Mai ai rabdare si cu HC-ul . Acelasi lucru l-am patit si eu dupa stoparea aditiei de EC , HC-ul si Blyxa au pierdut ceva frunze pt ca se adaptasera la EC .Mai mult chiar, multi pui de Blyxa au iesit cu totul din substrat dar nu au murit. I-am erplantat si o duc binemerci. In lipsa EC frunzele respective cad dar apar altele noi si sanatoase . Ajuta daca ridici si Fe cu 0,1 macar.
Faza cu pierdutul frunzelor dureaza cam 1 luna, nu te alarma prea tare, o sa-si revina !
Multumesc ca ai incercat metoda propusa de mine si ma bucur ca a dat rezultate si in cazul tau. Poate asa vor intelege si altii ca EC nu este un panaceu ci mai mult o otrava.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Iti sugerez sa lipesti niste colant negru pe spatele acvariului sa nu se vada furtunele canistrei  .
Daca reusesc sa gasesc lily pipe de 9mm .. nu o sa se mai vada. :-)
|
 |
|
|
|
Scopul lui este de veioza , mie mi-a placut forma rotunda cu toate ca distorsioneaza imaginea dar , nu dau sansa crevetilor sa se barfeasca pe la colturi :-)
Pana acum betta nu a aratat nici un interes pt creveti , o sa vad cand vor aparea puii daca o sa-i vaneze.
O sa mai pun poze pe masura ce vor mai creste plantele.
Mai vreau sa fac cateva schimbari, sa inlocuiesc bio-co2 de la JBL cu co2 presurizat , sa iau un incalzitor hydor inline 12/16 si 2 lilly pipe de 9/12 in-out.
daca are cineva de vanzare astept oferte.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|