[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: snakefishmike
Forum Index » Profile for snakefishmike » Messages posted by snakefishmike

PS: Chiar nu merita Jebo un review sau aveti ceva cu ele? Foloseste cineva asa ceva de suficient timp ca sa isi faca o parere despre ele?

Da folosesc 838 cit si similarul 828 de ceva vreme si sunt foarte multumit de ele .
Au fost achizitionate insa la niste preturi decente asa cum le place unora sa spuna .
Lorenzo tata daca inca n-ai aflat diferenta intre avertisment si ban , nu ma mira faptul ca nu sti diferenta dintre decenta vinzarii unor filtre aduse direct de la producator si doar atunci cind se cere si decadenta lansarii unor astfel de review-uri antemergatoare unor lansari de comenzi si vinzari pt aceleasi filtre cumparate insa de la intermediari (a se citi magazine din UE ) pe mai multe forumuri . Insa cum activitatea ta primordiala pe forumuri se limiteaza doar la sectiuni gen "Circiuma" sau "Bizz" , nu-i de mirare ca nu faci aceasta deosebire , cum la fel nu-i de mirare ca ii acuzi pe altii care isi vad de acvaristica , de goana dupa posturi .

ender67 wrote:- dupa ce am luat ban am primit pe mail mesaje i

Oare cine i-o fi invatat sa faca asta pe cei carora li se parea atit de complicat sa-ti afle adresa de mail ? As putea sa-ti cer cota parte din eventualele vinzari
Si tine minte un lucru . Pe mai toate forumurile , clonele sunt interzise si de cele mai multe ori se pedepseste chiar si tentativa

Dar ca sa lamurim putin lucrurile :
ender67 wrote:- ca sa nu fiu acuzat pe nedrept ca fac cine stie ce afacere cu volum mare

imi permit sa citez unul din posturile tale din alte parti
ender67 wrote:Aduc la comanda de la un depozit din Belgia echipamente de acvaristica (in principal filtre externe Jebo, Sunsun, Jebao) cu livrare in Bucuresti pe data de 9 noiembrie (fara avans, plata la livrare):
Jebo 835 1000l/h 3 compartimente 240 lei
Jebo 838 1200l/h 4 compartimente 300 lei
Jebo 839 1500l/h 5 compartimente 350 lei
Sunsun HW-303B 1400l/h UV-C 9W 400 lei
Sunsun HW-304B 2000l/h UV-C 9W 450 lei
Jebao J-104 2000 l/h 500 lei
Alte echipamente la preturile de pe www.aquarium.lu calculate la un curs de 4.8 lei/euro (diferenta de curs acopera transportul pina in Bucuresti sau Ploiesti si costurile de retragere cash de la ATM – din pacate la depozit nu se poate plati cu card).
Comenzile le primesc pina vineri 23 octombrie inclusiv, rog doritorii sa ma contacteze pe adresa de mail cu toate datele de contact si echipamentul dorit.

Deci ... la ce nivel e ?

Greu tata , greu . Uni nu vor , alti nu pot ... deh criza
Ce mica-i lumea , nu-i asa ?
Si acolo la fel ai inceput , ulterior impinzind mai multe sectiuni cu asa zisa ta preluare de comenzi . Grav e ca ti-ai gasit "fraieri" (scuze dar un alt sinonim n-am gasit si tocmai d-aia am folosit ghilimelele , pt anu jigni pe nimeni) .
Incepind de astazi produsele ADA sunt pe rafturi la Reef Aquarium . Soluri , nisipuri , teste , fertilizanti ...
kyoshoy wrote:Si in afara de "noroc", ce o face sa explodeze?

Cauze inca imi sunt necunoscute . In mai multe acvarii , ale mele si ale unor prieteni , cu conditii total diferite , inca nu am reusit sa identificam numitorul comun pt explozia bilei .
Neh ! Nu prea e sora ei . E chiar ea . Daca "ai norocul" ca bila sa "explodeze" , arunci cam totul (plante , pietre , buturugi , substrat).
skyje wrote:

Apropo si mai merg in bazinele de africani in special in cele de tanganyika o specie de killiefish ce traieste in lacul cu acelasi nume Lamprichthys tanganicanus .
Bafta multa.

Cu scuzele de rigoare pt off-topic
Ai cumva tanganicanusi ? Daca ai , da-mi un pm te rog
MihaiA09 wrote:Maine cred ca o sa-mi cumpar cateva plante si o sa scot castelul si plantele false. :-). Se pare ca am avut ceva timp si mi-am cumparat 2 CHLADOFLORA

Dintre cite n-spe mii de plante exista , tu ai ales tocmai o alga E drept ca-i singura pe care unii acvaristi o mai folosesc , da' tot alga ramine .
Dat fiind caracterul teritorial al ramirezilor , in cei 100 l ai acvariului tau nu ar avea loc decit 2 perechi , dar numai in cazul in care cel putin 2/3 din suprafata lui ar fi plantata . Insa cum tu intai iei pestii si mai apoi incepi sa pui intrebari , cine-i de vina ?
Da' eu nu mai zic nimic , ca tu te-ai "saturat de aburelile" mele .
Invidiosule
Mos cu ce scrie in partea de jos a articolului dat de tine , cred ca l-ai omorit pe spamerul nostru , bardul neinteles , utilizator de proxiuri
Scuze de off-topic , da' e prea tare
http://en.wikipedia.org/wiki/Ram_cichlid
Cris relax . Eu deja ma amuz copios si abia astept sa vad ce mai urmeaza . Nu-i asa ca pe linga cele 4 perechi de ramirezi , mai merg si vre-o 2-3 de scalari ? Ca doar acvariul are 100 l , iar filtrarea e superbeton . 2 ancistrusi si vre-o 6 cory ar intregi tabloul .
alpha16 wrote:BAH! SNAKEFISH crede-ma ca m-am cam saturat cu chestile tale.... deci de ce crezi ca nu imi bag un filtru mai tare? pentru ca am un preten care tot un filtru de 30l si un filtru cu burete... si lui ii se tine apa curata mai mult de 2sapatamani...deci terog lasa-ma cu aburerile tale...asta daca nu stii atunci mai bine nu te baga.
stiu sa folosesc searchu, dar pe net gasesti toate porcariile de la a...z, deci in ziua de azi nu te mai poti bizui pe informatiile de pe net!
si deaceea am venit pe forumul asta ca m-am gandid ca ma puteti ajuta.. si inca cred asta!!!

Prietene n-am ciocnit valiza in gara amindoi , incit sa iti permiti asa ceva . Bah poate esti cu prietenii tai de maidan , cu familia ta sau cu cine vrei tu , dar nu cu noi cei de aici . Am trecut peste faptul ca limba romana iti este aproape total necunoscuta , dar nu pot trece peste astfel de mirlanii . Cind vei avea ceva cunostinte de acvaristica si ceva ani in spate cu asa ceva , abia atunci poate sa iti permiti asa ceva . Pina atunci , daca nu esti in stare sa inveti acvaristica si sa porti o discutie civilizata , ramai la jmecherii tai de cartier , unde civilizatia nu a patruns inca .
Si inca ceva . Cind spuneam de search , ma refeream la functia cu acelasi nume de pe forum . Daca tu consideri ca in urma folosirii ei , gasesti
toate porcariile de la a...z
, atunci eu ma inclin umil in fata cunostintelor tale in acvaristica , intrucit se pare ca noi toti cei care scriem ceva aici , suntem niste ignoranti si niste nimicuri fata de tine .
Si ca sa revin la acvaristica , mai citeste te rog inca o data ceea ce iti spuneam despre ciclare
alpha16 wrote:Bun...vad ca nu prea m intelegeti....

in legatura cu permarganul de potasiu... nu se poate gasi la farmacie... daca ziceti ca nu e bine sa o folosesc atunci nu
dar atunci spunetimi la ce bun e albastrul de metil?
Apa e incontinuare cetoasa... maine am sa le schimb apa 100%.

va multumesc, alpha16.

Pai ... noi nu te intelegem , sau tu nu sti sa te faci inteles si sa intelegi ceea ce ti se spune ?
Daca iti spun ca permanganatul de potasiu se foloseste doar in bazine goale , la ce bun sa mai intrebi daca se gaseste la farmacie ? Mai ales ca nu il vei gasi in veci . Fiind precursor de droguri , o sa-l iei tu de la farmacie , cind Romania va deveni cel mai mare producator de droguri din lume .
La ce-i bun albastrul de metil ? Sa-l pui pe rana cind te tai . Tu ai citit ceva prin forumul asta ? Sti sa folosesti functia search ?
Despre ciclare ai citit ceva ? Cind ti-am spus si eu si alti ca filtrul ala e aproape inexistent pt acvariul tau , la ce te mai miri ca apa e cetoasa ?
Schimba tu apa 100% , ca uite asa scapa si pestii aia de chinuri si tu scapi de ei si poate atunci te apuci sa te documentezi inainte de a mai face prosti .
well ! Hai sa ne intelegem
Permanganatul de potasiu se foloseste ca dezinfectant numai in bazine goale , fara filtre , vietuitoare etc . Este dezinfectant , asa ca omoara tot . Dupa folosire acvariul se limpezeste foarte bine cu jet de apa .
Trecind mai departe , acvariul ala e mic pt niste m'bune , iar filtrarea este practic inexistenta . Asa ca ... de unde apa limpede ?!?
Si mergind si mai departe , tare imi e mie ca in acvariul ala sunt 2 masculi de auratus , nicidecum o pereche . Un mascul isi schimba coloritul catre cel de femela , doar in prezenta unui alt mascul dominant .
Caline , lamureste omul . Ca din primul post reiese ca vroia neaparat africani . d-aia am si "luat foc"
Fratilor , cei care "ati auzit" voi ca cichlidaele sunt usor de crescut si nepretentioase , va repet , familia cichlidae cuprinde n specii , fiecare cu necesitatile ei aparte . Daca ati "auzit" ca africanii sunt usor de intretinut si nu au mari cerinte(lucru fals de altfel) , altfel sta treaba cu amazonienii .
In concluzie , cind vreti o anumita specie , interesativa inainte care ii sunt cerintele . Ca daca voi setati un bazin pt m'bune(de exemplu) nu o sa tineti voi amazonieni in bazinul ala nici macar 2 saptamini .
Renunta te rog la ideea cu bazinul comunitar
Aha ! Deci e un black orchide
Femele negre ceva mai greu . Eu inca mai caut pe la thailandezi .
Pt a obtine exemplare negre , va trebui sa mai ai ceva rabdare si sa il imperechezi cu femela albastru cit mai inchis , sau de ce nu , black orchide , insa abia in F2 sau chiar F3 ai sansa de a obtine exemplare negre . Daca nu te grabesti , in citeva luni (cam 3) ti-as putea trimite o femela black orchide sau chiar black . Ramine de vazut cind vor mai creste puii , ca momentan au abia 9 zile .
Te intrebam daca e negru-negru , pt ca abia mi-am achizitionat de la "fratii" thailandezi , 2 perechi (femela e black orchide , dar masculul e black 100% ) si n-ai vrea sa sti cit am dat pe 4 pesti . Deja ma speriasem cind ai zis ca-i negru si ca l-ai luat din Ro
Momentan clubul nu are un site propriu , ci e gazduit de un alt site . Da' in curind ... cine stie ? Nu-i asa @mos
In cazul in care nu stai in Norvegia(exemplu aleator) , nu cred ca vei avea in casa mai putin de 21-22 grade(asta doar daca nu iti place sa tremuri ) si atunci in cutiile alea vei avea cam 23 grade . Daca totusi vrei incalzitor , pe piata se gasesc niste incalzitoare(tip placa) fara termostat , care in functie de putere ridica temperatura apei cu pina la 4-5 grade .
Intrebare intrebatoare . Rosul il vad rosu , da' ala negru , e negru-negru ?
Si un mic pont . In pet-shop-uri gasesti cutii din plastic , cu capac perforat , destinate rozatoarelor . Sunt o gramada de dimensiuni . In alea stau bettanii excelent . Nu-ti bate joc de ei tinindu-i in fatatoare puse in bazinul comunitar .

Forum Index » Profile for snakefishmike » Messages posted by snakefishmike
Go to: