| Message |
|
|
Am avut pleco si s-a facut urias rau +20cm ....plus ca acestia prind obiceiul de a sapa în nisip si e naspa deoarece scoate plantele si fac multa mizerie....acum daca îti place specia pleco nu te condamn.  Ancistrusi cresc undeva pe la 15 cm parca,mai putin ca pleco oricum si tot aceeasi treaba fac(curata acvariul de alge)  ...când nu mai avea ce sa manace pleco al meu urca sus si mânca fulgi pe lânga carasi.
Pentru mine era un chin ca trebuia sa pun plantele în nisip mereu si facea multe dealuri ale lui în acvariu.
|
 |
|
|
Printre rasbora vad intr-un colt xipho  superb acvariul
|
 |
|
|
|
Totul decurge bine ,toti puii au fost mutati iar acum au mancat si urmeaza culcarea..
|
 |
|
|
Foarte frumosi!  Eleganti,botosi,frumosi ce sa mai.....  .Sa-ti traiasca....sunt minunati.
|
 |
|
|
|
Doi scalari minimum 120 litri+ ceilalti pesti duce la un bazin de 200litri aprox..
|
 |
|
|
Bun venit!cateva sfaturi:
-încearca sa scapi de scalari cât mai repede(cresc prea mari nu de alta si acvariul e prea mic,nu mic)
-,gourami si restul sunt ok în 60 litrii
Încearca ceva pesti ca neoni , zebre,colisa,xipho, dar uita-te cati litri le trebuie la maturitate......
Adrian
|
 |
|
|
Azi e ziua a-6-a pui o sa înoate mâine,problema e ca doi pui sunt activi dar au burta umflata în forma patratoasa....e o boala care se raspandeste la toti?
Sau asa au iesit ei cu malformatie?
Dupa ce incep sa înoate ii mut/separ pe toti....în alt acvariu desigur
|
 |
|
|
A treia tura....a treia zi....  parinti au mutat icrele bune acum o jumatate de ora de cele stricate  ...când încep sa înoate ii mut intr-un acvariu de 15 litri pentru câteva saptamani dupa într-un acvariu de 60 litri  ...sper sa mearga de data asta,a treia oara-i cu noroc!
Atasez si o poza unde le-au mutat...
|
 |
|
|
Îmi place acvariul
|
 |
|
|
Guppy fiind activ ,poate alergând dupa femela s-a taiat în decor..singura explicatie logica.
Neoni nu fac asta...  ...Am avut si stiu cum sunt...mai ales ca au stat cu betta,guppy si alte specii mai voalate
|
 |
|
|
Foarte tare!si bazinul si peisajul surprins...
|
 |
|
|
Bun venit!eu tot 16 ani am....
Poti pune poze cu pestisori(sa-i putem identifica) si cu acvariul daca vrei
Cateva întrebari:
Cati litri are acvariul?
ce filtrare?
Pe forum scrie foarte multe despre ciclarea acvariului....cati litri sunt necesari pentru dimensiunea pestilor sau despre speciile perfecte pentru anumite conditii...
Succes!
|
 |
|
|
|
Vezi daca mai încap în gura adultilor,daca nu ,da-le drumu în acvariu comunitar
|
 |
|
|
E larva de libelula.....din câte stiu sunt periculoase,din unele discuti de pe forum..
|
 |
|
|
|
Nu o sa ai pui de creveti.......creveti o sa fie stresati de apistograma ca aia sunt teritoriali din câte stiu,trebuie sa ai multe plante(evident moss printre ele)....
Cati litri are acvariul?
"Apistogramma borellii obisnuieste sa manance hrana vie, cum ar fi CRUSTACEE, insecte, larve de insecte, fulgi, pelete, dar poate fi hranit si cu comprimate si carne tocata marunt" - un search pe google...
|
 |
|
|
Nu... din pacate...
Mersi @geani pentru link
|
 |
|
|
Pentru un acvariu de 59Lx39lx60h atât îmi permite locul....trebuie sticla de 8mm si mai ce?(am vazut chestii cu întaritoare,dar nu stiu ce mai trebuie facut sa nu îmi cedeze)??Acvariul va avea 108litri brut...pentru niste pui de scalari îmi trebuie
Multumesc!
|
 |
|
|
Într-o luna se stabilizeaza,pesti în schimb sufera în urma deciclari....  Bafta!
|
 |
|
|
|
Acvariul sa deciclat de când ai pus albastru de metil ,carasi se vor imbolnavi continuu deoarece este prea cald pentru ei...."e ca si cum ai pune un eschimos cu haine pe el într-un loc cu 26-30grade".
Puful alb sa nu fie de la radacini...ceva de genu...
De obicei stiu ca se freaca când au ceva bacterii/infectii pe ei pesti...
|
 |
|
|
|
Filtrul e bine acoperit cu o plasa unde trage....Am un neon albastru mic cu suport care l-am pus în partea unde erau icrele care lumineaza jumatate de acvariu dar nu puternic...Am zis ca mut pui in urmatoarea tura,cand încep sa înoate
Mizez ca a fost multa miscare lânga acvariu iar acestia de" protectie"au mancat puii.
Data trecuta am pierdut 50 de pui din cauza filtrului,acum 24....data viitoare ii mut in alt acvariu doar cu bolbolositor....
|
 |
|
|