Message |
|
Am întrebat, mi s-a raspuns si, mi s-a explicat mult, astfel incat sa ma adaptez noilor cerinte ale pestilor. Acum mai bine de 35de ani,cand am avut acvariu,plantat si plin de guppy , lasam apa de la robinet 2 ore s? iasa clorul ?i apoi puneam pestii.
Se inmulteau mult iar plantele cresteau fara fertilizanti sau substrat fertil.
Acum însa,m-am adaptat noilor vremuri si sunt mandra ca pana acum, nu am avut nici o pierdere de pestiuci.
|
 |
|
Multumesc Liv.! Astazi am cumparat Substrat Pro si roca vulcanica .Acum am acestea doua ca si medii bio.Am toate testele apei foarte bune iar pestii, sunt foarte fericiti.
Iti multumesc pentru sfaturi.
|
 |
|
Buna,
Revin cu poza "noului " acvariu,reamenajat, in care No2 e f.bun .
Doar o intrebare: la cat timp,materialul filtrant trebuie inlocuit? Sau nu?
Multumesc tuturor pentru ajutor,in special tie Adrian.
|
 |
|
Multumesc frumos pentru tot.!
|
 |
|
Am inteles perfect,m-am ghidat si dupa desen,ramane sa cumpar perlon,material filtrant inca.Dar nu mi-ai spus daca pot pune si roca vulcanica si piatra ponce(in spatiul 2 ) ,in strat cu substratul pro?
Ufff ce te mai necajesc ! Dar,vreau sa-mi fac "temele"ca la final sa iau nota mare !
|
 |
|
Am inteles! O sa readaptez buretele existent ,astfel incat sa iasa exact ce mi-ai spus.Am citit insa ca as putea combina mat.filtrant astfel: Substrat Pro+ roca vulcanica+ piatra ponce.Ce zici? Sau pun in ambele spatii doar substrat pro? Iar perlon mai pun?
In alta ordine,as intreba despre fertilizarea plantelor....daca trebuie ssu nu facuta! Am pus pana acum o pastila Co2.Camomba a inceput sa prinda radacini,la fel si Cryptocorine,vad ca e ok,a mai crescut.Deoarece nu am substrat fertil am bagat bilute fertilizante in el si vad ca plantele sunt ok.Am facut un test de Fe, ( de la JBL) dar apa nu are nici o reactie,nu se coloreaza nicicum.In ideea in care nu as vrea alge,le mai fertilizez cu ceva?
Multumesc si scuze ca te deranjez cu atatea intrebari.
Ps.Daca nu e mare deranjul,poti face si desenul...cu siguranta va ajuta si pe altii.
|
 |
|
Ei sunt pestiucii mei+ melci !
|
 |
|
Prima poza e facuta de sus!
|
 |
|
Am facut poza cu spatiul (cele 3 compartimente) : in primul,in care apa intra din acvariu printr-un grilaj,spatiile prin care intra mizeria pe burete sunt la 15 cm fata de partea de jos.Acum am vazut ca s-a adunat ceva mizerie pe fundul compartimentului,in buretele din compartimentul 2 ajungand f putina.Deci,cum fac? Sa scot buretele din mijloc, il tai putin mai sus de nivelul primei "gauri" din dreptul compartimentului 2(cel cu material bio)?
Ufff ce greu este! M-a pus naiba,la 50 de ani sa ma apuc de acvaristica ! Dar,imi place, si -mi iubesc pestiucii f mult.
|
 |
|
O sa incerc sa tai din burete, pentru ca altfel nu intra .De aceea am întrebat daca mai e necesar si buretele si mi s-a raspuns.Buretele e un dreptunghi inalt,(22cm) lat de 10cm ,ce are 2 scobituri(sertare): in cea de jos sunt cilindrii, iar mai sus, am bagat Substrat pro, dar am mai taiat din burete ca sa fac spatiul mai mare.
|
 |
|
Multumesc,dar mai am o intrebare: sa fie corect,cat material filtrant ar trebui sa pun ? Am cumparat 1L si am pus jumatate din el in saculet.E suficient sau trebuie sa-l pun pe tot?
Multumesc
|
 |
|
Mul?umesc "ocean", dar cred c? ?tiu ce s-au intamplat : pe ultimii pe?ti cumparati-adica 8 buc- i-am b?gat pe to?i odat?( dup? aclimatizarea apei) ?i probabil s-au produs un " boom" al NO2., pentru c? pân? atunci valoarea lui era 0. Ast?zi am scos c?rbunele ?i am introdus material filtrant Substrat Pro -Eheim ?i deja, dup? câteva ore NO2 e iar??i normal.O sa schimb apa a?a cum mi-ai spus , ?i sper sa fie ok mai apoi.Vreau îns? s? întreb ceva : buretele in care am b?gat azi materialul filtrant ?i în care am ?i s?cule?ul cu cilindrii, nu-l pot elimina in timp ? Sau m?car sa las doar o parte din el, sa acumuleze mizeria?
Multumesc
|
 |
|
Multumesc frumos, am comandat deja materialul filtrant si am sa-l pun maine in locul carbunelui. Fac si schimbul de apa, desi am mai facut si aseara, 50%.
O zi frumoasa
|
 |
|
Buna ziua,
Solicit iarasi ajutor, problema plantelor fiind rezolvata cu ajutorul acelor bile cu ferilizant( multumesc din suflet , Taz !).Am populat acvariul dupa 2.5 saptamani cu 3 cory si 2 pomacea.
De ieri am luat 3 guppy si 5 neoni mici iar aseara am schimbat pentru prima data 50 % apa pentru ca aveam nivelul NO2 foarte ridicat.
Acum am verificat din nou cu PRO AQuatest de la JBL , iar nivelul e aproape 0,1, adica limita superioara admisa.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, pentru a putea scadea nivelul No2.
Acvariul este plantat in plus fata de topicul anterior si cu Cabomba Aquatica, iar guppy am observat ca stau mai mult la suprafata apei.
Am facut cu ajutorul fitrului sistemul de valuri pentru a oxigena si, acum mai coboara si in acvariu, restul pestilor fiind foarte vioi.
Ca filtru am in burete introdus saculetul cu cilindrii si cel cu carbune activ.
i
Va multumesc
|
 |
|
Iti multumesc pentru ajutor.
|
 |
|
A doua poza !
|
 |
|
Buna ziua tuturor,
Ma numesc Raluca si am intrat de o saptamana in lumea acvaristicii, achizitionand un acvariu Fluval, 57 litri, dotat cu pompa (Fluval Submersibile Pomp , WP1500) si iluminat.Am introdus din prima zi Easy life Easystart, l-am plantat cu plante al caror nume nu-l cunosc iar, de 3 zile am achizitionat si Pogostemon erectus si Cryptocoryne beckettii.
Lumina este cam de 7-8 ore zilnic, temperatura apei 24 grade, iar zilnic pun putina mancare pentru a forma bacteriile.(perioada de ciclare)
Ca si mediu filtrant am cilindrii mici albi si, minisiporax ambii in saculeti mici bagati in burete.
De ieri insa, Cryptocoryne, precum si prima planta achizitionata, au inceput sa aiba frunzele maronii si sa se putrezeasca.
Ce trebuie sa fac ?
Testul de apa (Easy life 6 in 1) a iesit :
NO3 10
NO2 0
PH 7,6
GH >7
>125 (adica in limita buna, conform prezentarii de pe tub).
Atasez pozele cu acvariul, si astept sfaturile voastre.
Multumesc.
|
 |
|