[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: steffyx
Forum Index » Profile for steffyx » Messages posted by steffyx
Am si eu o intrebare legata de aceasta specie. In ultimele 4 zile, am obs ca cei 2 efectueaza un fel de..."dansuri". Se aliniaza unul lanaga altul, la dist de 1 cm cu capul la coada celuilalt. Si se incoardeaza la maxim, tremura. Si apoi se mai fugaresc putin si se iau de gura unul pe altul si onduleaza cozile in directii opuse. Mie imi pare a fi un ritual de imperechere, dar va intreb pe voi: este?
Nu am observat schimbari, adica nu i-a crescut burta la vreo unu, sau ceva. Mentionez ca sunt albi, exact ca la http://www.petpet.ne.jp/zukan/fwfish/71.jpg , doar ca nu au betisoarele alea cu care palpeaza fundul apei.
Multumesc mult! Banuiesc ca se poate inchide.
Tocmai a murit .

Imi vine sincer sa plang. La toata familia ne placea cum se juca, cum clemfanea cand manca, cum inota pe spate.... ...cum facea sport, inotand contra curentului de la filtru..

Asta e...mai cresc eu altii, dar nici unul nu va mai fi la fel :aaa:
Acel topic l-am citit, nu am deschis fara sa ma documentez.
Socuri de temp nu are, apa e la temp camerei, 22C. Mancare numai tetra si sera, si spre rusinea mea, mazare fiarta prea rar.
ii fac schimburi mici de apa.
Pofta de mancare nu prea are, dar mananca totusi. Altadata devora tot . acum ma duc sa ii cumpar sare neiodata, la sfaturile lui Dolly.

Va multumesc si am sa revin.

Sunt in continuare deschis la sugestii.
Am un caras mare (2 ani cca) si are coada plina de firicele de sange si puncte albe. Doar coada, nu si pe corp. 22 grade, 40 litri (stiu, stiu..) si pH nu stiu. Am mai citit de mult articole pe aici despre asa ceva si cica s-ar fi datorat aciditatii excesive a apei. Voi ce ziceti? si cu el mai aveam in acvariu 2 carasei mici dintre care unul am observat ca il tot ciupea de coada, si acum i-am separat. Ce sa-i fac? Tetraciclina? I-am schimbat 40% din apa, si i-am bagat albastru de metilen.
Mentionez ca are filtru puternic, si aerare din abundenta.
Astept rasp. cu nerbadare. Multumesc anticipat
Tocmai mi-am cumparat 5 gourami si vreau sa stiu cateva treburi:

-au in jur de 4-5 cm. Deci ce varsta?
-la ce varsta se imperecheaza si in ce conditii?
-temp. minima a apei.
si ce mai aveti voi de zis in plus, sunt receptiv la sfaturi.

P.S.: E cumva o specie care nu necesita in mod strict aerator?

Forum Index » Profile for steffyx » Messages posted by steffyx
Go to: