Message |
|
Mi s-a stricat unitatea de iluminat(capacul) de la un RIO 180. Stie cineva de unde pot cumpara asa ceva? Eventual intreg capacul?
Eventual daca poate cineva sa mi-l repare. Nu ma pricep, dar din ce am mai citit pe aici cred ca-s probleme cu balastul. Ca si simptome, cand il bag in priza lumineaza 10 sec. apoi clipeste de cateva ori si se stinge. Daca il scot si-l bag imediat nu se mai aprinde deloc. Daca il scot din priza, il tin 1-2 min. si-l bag la loc face la fel, lumineaza 10 sec. apoi se stinge.
So? ma poate cineva ajuta cu informatii sau cu service?
Multumesc anticipat.
|
 |
|
Supertare background-ul, ceva asemanator as vrea si eu sa realizez.
deja polistirenul l-am lipit(intre ele bucatile) si decupat, cu loc pentru filtere, guri de evacuare, etc. Inca nu mi-am facut timp sa bag ciment.
Multumesc mult de tot de sfaturi... foarte utile. Inca nu stiu unde se gasesc pigmentii aia de care aminteai, am incercat bricostore, practiker, hornbach... dar astia nu au var decat gata preparat ca si culoare.
|
 |
|
Ma apuc sa fac primele incercari pentru un background din polistiren si ciment, asa cum am vazut pe diverse site-uri de prin romania/afara. Know-how-ul zic ca l-am deprins dupa multe zile de studiu si vizualizari de filmulete cu DIY pe youtube.
Am si eu doua intrebari pentru cei cu mai multa experienta in bricolaj:
-ce ciment ati folosit? sa adere pe polistiren si sa nu ma trezesc ca intr-un an incepe sa mi se desprinda.
-unde gasesc pigmenti de colorat cimentul si care ar fi cei mai indicati dpdv calitate si non toxicitate?
|
 |
|
Mai este de actualitate anuntul?
Vreau si eu o pereche
|
 |
|
ce se intampla daca se opreste curentul? se poate pune o baterie de back-up?
|
 |
|
Intr-o vreme avea dl. Oprea, petshop-ul de la Piata Muncii, dar nu l-am mai vizitat de vreo 3 luni.
Oricum poti sa incerci, ca la el gaseai in mod constant apistograme frumoase
|
 |
|
Salut, sunt interesat... ti-am dat si offline mesage pe ym(id: lacep_ro).
Mai e valabil?
|
 |
|
este "Ozelot" toata ziua.
|
 |
|
OK, sa presupunem ca maine s-ar organiza INTERZOO la Bucuresti. Cred ca s-ar perinda cateva mii de vizitatori. Cati ar fi dispusi(sau ar avea disponibil) sa cheltuiasca 2-300E pe nustiuce accesoriu/echipament de acvariu? Aici este problema, cand 300E e salariu mediu pe Romania nu ai cum sa te astepti la cine stie ce venituri dintr-o asemenea afacere. Explicatii de genul "romanul e carpaci" si "ii place sa-si faca cu mana lui" au ca substrat exact puterea scazuta de cumparare.
Mai e o problema, un asemenea gen de expozitie se adreseaza firmelor/contractorilor (banuiesc, n-am fost la Interzoo, dar am fost la alte targuri/expozitii si cam asta e mecanismul). Cate pet-shopuri sunt in Bucuresti? Le numeri pe degetele de la o mana. Ma refer la cele care chiar au ceva contracte cu distribuitorii si cate ceva marfa de calitate, nu la sutele de buticuri cu mancare pentru caini si pisici.
QED. La ce bun Interzoo in Romania? Expozitie? Pai, produsele alea le poti vedea si pe net si daca chiar le vrei faci pe dracu'n patru si ti le comanzi. Mult mai bucuros as fi ca cei cativa importatori de la noi sa se duca la Nurnberg si sa aduca si la noi, adica sa contracteze, cate ceva din ce li se pare lor de calitate.(sunt convins ca si acolo gasesti multe produse useless sau de calitate indoielnica)
Problema cu Romania este situatia ei socio-economica, si nu mentalitatea oamenilor. Credeti ca vecinul de la 3, care isi repara in fiecare duminica Dacia 1100, nu si-ar lua VW daca ar avea bani? Chiar credeti ca lui ii place sa stea 3 ore intins sub masina? La fel e si cu acvaristica... Toata stima pentru cei care neavand bani de nustiuce filtru performant isi fac singuri un wet/dry. La fel am toata stima si pentru cei care fac orice efort financiar sa-si ia un acvariu marin de 2500E. Ambii au acelasi hobby si conteaza mai putin modul in care si-l satisfac.
|
 |
|
cardamine lyrata sau popular chinese ivy o cheama pe cea subtire.
|
 |
|
ti-am dat detalii pe pm. Ca sa nu fiu acuzat de reclama.
|
 |
|
Am eu, toate cele 3 variante: gravel cleaner cu aspiratie prin caderea apei(clasic), cu baterie si cu saculet(sau cu furtun catre galeata) si varianta cu aer de la vibrator.
De primul sunt cel mai multumit. Celelalte doua sunt destul de greu de folosit si nu au rezultate spectaculoase. Ala cu baterie, nu are suficienta forta si doar agita un pic particulele, plus ca din saculetul ala se reintoarce suficienta murdarie in apa. La varianta cu aer de la vibrator e destul de complicat sa reglezi puterea astfel incat sa nu-ti traga tot pietrisul si nici sa nu fie prea slab jetul; e incomod la manuire(are o cutie in varf prin care apa se reintoarce in bazin); la fel ca la ala cu baterii, scapa particule de mizerie din buretelul din cutie.
Sfatul meu, cel clasic e cel mai ieftin si cel mai bun. Celelalte doua sunt gadgeturi pentru lenesi (ca mine) dar nu sunt mai bune (sau nu intr-atat incat sa-si justifice banii)
|
 |
|
Edited by betta: Eu am incercat dar... stie cineva si alt loc in care pot gasi agassizi sau ramirezi? As vrea sa le iau cate o pereche vaduvelor mele.
|
 |
|
Faceti o mare confuzie, broscuta pe care o doreste omul e Red-eyed-tree(sau leaf) frog, pe numele ei stiintific, Agalychnis callidryas. Nu e otravitoare sub nici o forma, nici in captivitate si nici in mediul natural si face parte din familia Hylidae si nu Dendrobatidae. A fost aleasa ca simbol al luptei impotriva distrugerii padurilor tropicale, datorita fetei ei de maimutica, aproape umana.
Si eu am in plan sa-mi fac un terariu in care sa-mi aduc asa ceva(pret aprox 40E) dar am vazut pe un alt site pretul la mormoloci de asa ceva, 4 E
|
 |
|
Am vazut amphyosemion australe la petshopul din Cora, sper sa nu spun prostii, 15000 bucata, parca.
Nu stiu daca va intereseaza, dar am zis sa va spun, ca tot se plangea Batracianus ca are nevoie de sange proaspat.
|
 |
|
tenelusul nu arata in nici un caz ca un gazon. Oricat de des l-as planta, tot arata ca o grupare de tufe. Am si eu vreo cateva fire si ma gandesc sa-l scot, s-a facut rosu-maro de la prea multa lumina.
Acum incerc sa fac aspectul de gazon cu micranthemum si acicularis (pana la urma mi-am luat de la Cora, "dai un ban dar... stii ca nu-l mai ai"  ). Lilaeopsis nu am gasit, ce e drept nici nu prea am cautat, ca sunt multumit de cum se extinde si arata micranthemum-ul si astept sa vad daca merge acicularisul.
|
 |
|
johnny6600 wrote:
Ah si ar mai fi o chestie , adica o planta , aceea tip gazon care n-am idee cum se numeste si de care am intrebat in Obor si mi-a zis omu ca nu aduce ca e scumpa si nu se cumpara.
Mai este si Eleocharis acicularis care arata asa. Detalii despre ea la tropica.com. Eu am gasit plante de la tropica, cam tot ce vrei, la petshopul din Cora. Au si Eleocharis acicularis acolo, dar atentie ca-s cam scumpe. Ex. Eleocharis acicularis costa 200.000 un ghivecel cu vreo 5 cm patrati de "gazon".
|
 |
|
Am vazut o pereche la pet shop-ul de pe Selari acum vreo saptamana. Habar n-am cat costa, dar erau mari(aprox. 20 cm) si superfrumosi.
Incearca acolo, in caz ca mai vrei sa ti-i iei mari.
|
 |
|