[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vlad1211
Forum Index » Profile for Vlad1211 » Messages posted by Vlad1211
Salut. Eu am un Eheim 250 la un acvariu de 110 litri suprapopulat cu carasi. Face fata fara probleme, cu un litru de siporax, vata perlon si bureti, curatat la 3-4 saptamani. Ca zgomot se aude numai daca ma apropii cu urechea de el. Debitul e bun, filtrul e aproape de acvariu, furtunul de out are maxim 50cm .. insa probleme am cu furtunele, dupa o saptamana sunt murdare si reduc vizibil debitul. Merge si acum de un an si ceva, impecabil.
.
.
Salut. De curând am trecut de la un acvariu de 120 litri cu carasi la unul de 220 litri brut (100*40*55), pe care vreau s? îl populez cu ciclide, cât mai mici ?i cât mai multe. Pentru filtrare am un Eheim 2213 plin cu siporax ?i un tetra ex 1200 cu inele ceramice, spartura de lava ?i ni?te bioballs. Ambele au prefiltre sunsun. Standul este diy, din rectangulara, îmbr?cat în pal. Am f?cut ?i o rama la acvariu pentru a se potrivi cu standul, urmeaz? ?i un capac din geam sau plexi. Acum sunt în perioada de ciclare...mai a?tept dou?-trei s?pt?mâni ?i îl populez. Ce p?rere ave?i? Eu nu sunt mul?umit de curen?i, am pus ni?te mâncare ?i în partea de sub out-uri, nu prea aveam mi?care, s? se duc? u?or spre in. M? gândesc s? pun out urile pe aceea?i parte cu in.
Stiu ca filtrul este mic, ori iau altul mai mare dupa ce fac acvariul si standul, ori fac sump. Pestii vor fi, in principiu, neoni.
Salut! De un an si ceva detin un acvariu de 120l cu carasi, la care vreau sa renunt. Vreau sa trec la un acvariu plantat, insa nu cunosc prea multe legat de plantele de acvariu (tot citesc aici pe forum, legat de crestere si intretinere). Maine ma duc sa comand un acvariu si oscilez intre dimensiunile urmatoare: 85x35x45, 85x45x45, 90x35x45 (sticla va avea 10mm grosime). Alte dimensiuni nu se incadreaza in locul unde va sta (eu o prefer pe prima). Standul acvariului ori il fac eu, ori poate gasesc ceva..de asta ma ocup dupa ce vine acvariul. Ca filtru am un Eheim classic 2213 (440lph), pe care il voi inlocui in viitor cu un sump cu overflow din pvc. Intrebarile mele sunt legate de co2 si lumina... Plantele vor fi ceva usor de intretinut, cel putin pana invat mai multe despre latura asta a acvaristicii.. Pentru co2 pot folosi un amestec facut in casa, sau mai bine iau o butelie mica? Voi achizitiona numarator de bule si ce mai trebuie. Capacul va fi diy, nu m-am decis inca ce materiale sa folosesc. Am tot citit legat de lumina, si nu stiu ce ar fi mai ok dintre neoane (T5 sau T8) si leduri. Sunt nelamurit legat de temperatura de culoare, daca are vreo relevanta sau e dupa gust. Ce am inteles ca e important ar fi indicele CRI, eficacitatea luminoasa lumen/watt si puterea. Pestii vor fi, probabil, neoni. Ce pareri/sugestii aveti ?
Am trecut deja la un acvariu de 120 litri. Pe caras era un fel de mâzg? atunci când l-am scos, pe tot corpul lui.
Da, asa l-am g?sit.
Salut! De câteva luni de?in un acvariu de 50-60 litri, in care am avut sanitari, guppy, zebre, xipho ?i carasii din poze. In final am r?mas cu sanitarii si carasii. De cam doua s?pt?mâni pe coada carasului alb am început sa observ schimb?ri, au ap?rut ni?te vene mici, care au continuat sa apar? pana ieri, când ii s-a înro?it coada de tot. Ambii carasi erau vioi, activi, mâncau. Ieri diminea?? au mâncat amândoi ?i dup? au fost "ciuda?i", cum este acum cel auriu. Azi diminea?? când m-am trezit l-am g?sit pe cel alb cu burta in sus. Cel?lalt nu mai m?nânc?, înoat? doar in locul ala din poza. Am pompa de aer si filtru care merg in permanen??, neon, incalzitor. Temperatura sta constant la 24 grade. Schimburile de apa le fac s?pt?mânal cu apa de la robinet, care vine din pu?, apa dura, fara clor, l?sat? cel pu?in 24 ore. Am pus asear? metifish, de acolo ?i culoarea albastr? a apei. Nu am f?cut nici un fel de test al apei. Eu pân? joi sunt plecat ?i nu am ce sa le fac, decât dup? ce ma întorc. Nu am f?cut nici un schimb de apa masiv, doar 15-20%. Nu am g?sit ceva similar pe net, poate nu am ?tiut cum sa caut. Ce p?reri ave?i? Care ar putea fi cauza? Precizez ca mi-au mai murit si din celelalte specii subit,

Forum Index » Profile for Vlad1211 » Messages posted by Vlad1211
Go to: