[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Chrysk2
Forum Index » Profile for Chrysk2 » Messages posted by Chrysk2
Nu e ca si cum nu am ascultat , imi pasa de ei si nu vreau sa se intample nimic rau cu ei . Deaia am cumparat toate chestiile , plantele arata bine acum , dau radacini care se baga in substrat. Testele au fost ok.
Revin cu info si o alta problema pe care nu am gasit o nicaieri si daca sunteti binevoitori sa ma ajutati , am cautat si nu sunt sigur ce e ...
Aveti si testele mai jos , am o problema si nu am cum sa o rezolv , apa vine cu un PH ridicat , de aceea am comandat un ciot, citeam ca ajuta la reducerea PH-ului
amoniac 0
nitriti 0
si in poza pare ca sunt ceva nitriti , dar era mai mult spre galben
https://imgur.com/a/bI5iPrd

DAR adevarata problema e alta , astazi am vazut pe masul o pata alba ... am atasat pozele , nu inteleg ce e
E gris?
Nu se aseamana , el e foarte vioi , nu are nici o problema , nu il vad afectat.
Sa il mut singurel cateva zile si sa observ ce se intampla ?
Sau ce tratament sa aplic ?
Din cate am vazut au aparut si melci in acvariu , planta avand oua ... nu cred ca ma deranjeaza , daca sunt prea multi ii arunc )
Cred ca am ascultat fiecare stat ...
Am luat acel fitru ... Lampa , ciclare 1 luna si nu am aruncat pestii inauntru fara sa verific initial apa care a fost buna ...
Ok , daca deranjez eu ma retrag. Ma gandeam ca iubiti pestisori si ma puteti ajuta ...
Deasta am intrebat de fiecare data.
O sa ma documentez si o sa invat pe.propia piele.
E un petshop unde le face ...
In dimineata asta masculul era pe sus statea intr un colt .
L am scos , am schimbat apa in acvariu
Azi o sa dau comanda la kitul acela , daca trebuie si nu e in parametri buni o sa incerc sa il refac. Vreau sa fie ok ...
Femela e destul de activa ...

Sunt al naibi de nervos ... Timp si ei tot patesc cate ceva , toti cred ca ati trecut prin asta ;(

Le: am.dat comanda la testele alea . Din ce vad oamenii sunt multumiti .
Am luat si un mic lemn pentru anubias ...
Sper sa fie ok in curand. Daca aveti niste ideii sa ma ajutati si pe mine. In viitor csnd cad pesti muribunzi care ar fi tratamentul ?
Sare , metil?
Cam asta citeam ...
Multumesc
Aceea femela a murit ... avea o pata alba pe o parte a corpului ... ceilalti 2 sunt sanatosi" , nu vad nimic aiurea. Am pus apa intr -un vas si dim voi face un schimb de apa de 20 % , astept sa imi vina si pompa sa pot curata si substrat .
Ce spuneti de acest kit? e precis ?
https://www.amazon.co.uk/API-Aquarium-Freshwater-Master-800-Piece/dp/B000255NCI/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1540757487&sr=8-1-fkmr0&keywords=API+TEST+KIT+Individual+Aquarium+Water+Test+Kit

Vreau sa il iau si sa testez chiar eu , nu mai vreau sa pierd pesti , nu sunt multi si pun suflet ).

Am buretele cu care a venit filtru intr o parte si bio intr o alta parte ... Celalalt filteu e.tot acolo.
Am verificat apa inainte de a pune filtru nou si a fost totul bine . Am fost aici si mi a verificat ...amoniac 0 si toate celelalte in norme bune.
Apoi cand am venit acasa a venit filtru, l am spalat putin si apoi l am setat , pus inauntru etc.
Azi am fost la pets si am luat 3 guppy ( stiu ca se inmultesc etc ... Daca vor face pui ii donez tot timpul.
Prietena mea voia dinaatia ( i au placut )
Am ajuns acasa i am lasat in punga i am bagat in acvariu dupa amestec de apa etc.
Acum spre seara vad ca una din femele sta doar pe fundul apei pe substrat . Ceialati doi inoata , dar se mai retrag si ei .
Se poate decicla acvariu cand pui filtru nou ?
Am fost putin prea rapid ?
Ma gandeam ca daca testele sunt ok se pot pune pesti ;(
Mersi
Astept un raspuns rapid sa stiu ce am gresit. Daca e, o iau de la 0 cu tot si voi fi si mai implicat
De anubias am luat azi ... Nu stiam ca nu sta sub substrat ... Am vazut o mica bucatica de lemn la shop. O sa merg maine ...
Azi a venit filtru ... Merg sa il iau , dper sa nu fie galagios ...
Am nevoie sa pun si bureti inauntru pentru filtrarea chimica si medii pt biologica. Plantele au lumina Setata la 3.5h dimineata si seara . De 3 zile nu vad nimic schimbat ... Sper sa fie bine ,am mai pus si mancarica .
Azi voi lua o monstra de apa si o duc la test, apoi voi stii ce sa va spun exact.
Vreau sa mai bag o planta , gen anubias .
Cineva spunea aici ca e cam fin pietrisul , cred ca are dreptate ...
Revin cu un edit dupa ce aduc filtru ...
O sa il setez in paralel cu celalalt pana isi face bacteriile.
Am dat comanda la aceea lampa, am.luat niste medii pe care le voi pune in filtru ...
Si as vrea sa iau si ceva pentru testat apa , dar nu scump , as vrea sa stiu cand sa pun pestii sa nu pateasca ceva ;)
Am gasit ceva la vreo 5 lire , 4 testari ... Sunt de ajuns momentan ...
Despre acele medii , le pun si le tot schimb la o anumita perioada de timp. Asa am citit
Sunt de ajuns pestii care ii am ,momentan sunt ingrijorat de plante si ciclare. Daca pun pestii in acvariu si mor , mor si eu ( ma omoara prietena ) haha
Am gasit asta de mai jos , e led si are 11w , pentru mine e ok ca vine cu suport spatiul nu fiind prea mare. E bun? Sau recomandati altu , gasiti altu pt mine aici? Mersi
Citeam de "media" pentru filtru si o sa iau cred primul recomandat de tine azi , dar as vrea sa le iau impreuna toate.
O sa schimb plantele , pun altele cand voi avea lumina si de substrat cred ca voi adauga si putin mai mare.

Asa am aflat sa fie 2-4 mm , cred ca e cam atat, e si mai mare si mai mic , as vrea sa se prinda si sa nu tot iasa afara in viitor cand voi curata acvariu

O sa ma apuc de citit ...
Am avut acvariu cand am fost mic , atunci nu aveam filtru , nu aveam nimic decat aceasta planta fara substrat etc , doar schimbam apa (mama mai exact) si nu erau atatea, toti au trait fericiti pana la donare )

O sa caut sa vad ce si cum , dar o sa va intreb inca pentru ca e altcumva cand cineva care are iti spune ...

Nu mai pot edita pentru raspuns.

Ok , nu stiam lucru asta , sper sa nu fiu un ghimpe ) . Vreau doar ce e bine pentru ei si nu vreau sa ii tin tot in acel bol .
O sa caut pe ebay si sa vad cum sa il prind si cum fac ...

Nu iasa afara din radacina , substratul pot sa zic ca e destul pentru zona unde sunt plantele , am facut in asa fel incat sa fie mai mult acolo , dar e peste tot.

In timpul ciclarii trebuie facuta schimbarea de apa ? 20-30% , pentru ca nu vad nimic care sa afecteze ...
Mersi !!!

LE: O sa ma uit chiar acum de toate si sa cumpar
Despre pesti nici nu ma gandeam sa bag foarte multi , am 3 acum sunt de ajuns , vedem in viitor.
au lumina de afara in fiecare zi cateva ore ...
Ar trebui sa fie continua ?
Nu e de la filtru care "sufla" exact in ele? Sa le "deterioreze" ?
As vrea sa fie ok si sa nu arunc pestisorii apoi sa moara .
Sa cumpar alte plante mai ok si sa le schimb pe astea?

si despre lampa o sa caut pe ebay sunt in UK acum ...
am setat acvariu de o saptamana , dar parca nu imi place cum arata plantele mele planta*
sunt cam albicioase.
E ceva ce ar trebui sa pun apa?
am pus un pietris mai mic plus ala 250gr mai marisor , nu am vrut sa il arunc. Am mai pus mancarica de pesti inauntru ... nu multa , mai pun etc.
https://www.ebay.co.uk/itm/10kg-Natural-Colour-Silica-Sand-Medium-Grain-Suitable-for-Aquariums-/122547053015
E ok asta?
Si un filtru care sa fie mai bun si nu galagios ?
Multumesc
Nu am raspuns pentru ca nu am avut timp fiind in concediu si am zis ca o sa il fac cand ma intorc.
Eu sunt in Uk acum , as putea lua nisip doar de pe ebay , ce am vazut aici unde stau eu era foarte scump si colorat ...
Acvariu nu e cel mai "tare" ... Are un capacel de plastic transparent , deci nu e extraordinar. Lumina nu ...
Cum pot sa tin apa cat mai curata ?
Salut , mersi de raspuns. Am doi molly , si acum cu acvariu asta voiam.un total de 6 pestisori. Sper ca nu e mult
Filtru mi se pare ori.stricat ori habar n am ;)).e galagios tare de asta voiam pompa de aer.
Azi cand am venit acasa am simtit un miros mai neplacut din apa, am aruncat o toata si voi face sambata un nou set-up cu ajutorul vostru.
Va trebui sa iau msi mult pietris si nu stiu despre planta ...
Cum sa incep set-up ul? Trebuie sa pun ceva in apa? Cand filtru era in apa parca arunca toata mizeria in toate directiile si tragea putin ... Buretele urat mirositor ,totusi ...
Ceva start nu prea bun ;))
Incepator
O sa incerc sa adaug poza , acum imi spune fisier prea mare
Salut , am 3 pestisori si acum 2 zile am luat un acvariu ... Prietena mea dupa 1 zi s a gandit sa ii bage in acvariu nou , ceea ce nu cred ca e ok si i am scos afara. Am citit despre ciclare si o sa aatept 2 saptamani.
Problemele mele ...
Am filtru intern venit cu acvariu... Nu stiu exact unde ar trebui pozitionat , daca il pun in asa fel incat sa faca si bule deasupra apei e foarte galagios si nu imi place deloc .
Daca il pun in apa de tot e ok , nu se aude nimic , dar nu face bule,doar filtreaza ( e o problema ? )
Mi se pare putin prea puternic , adica impinge plantele si tot pe acolo ;)). E ok asa ?
Mai e chestia de pompa de aer ... Imi puteti spune va rog ce face? Ajuta la oxigenare? E de decor ?
Daca am filtru asta si e pozitionat de tot in apa vor fi ok pestii?
Am si plante ... Chiar imi doresc sa fie ok si am nevoie de ajutorul vostru fiind incepator.

Multumesc.

Forum Index » Profile for Chrysk2 » Messages posted by Chrysk2
Go to: