[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pescar amator
Forum Index » Profile for pescar amator » Messages posted by pescar amator
multumesc pentru sfaturi !
Adevarul este ca mie imi place f. mult acvariul Juwell Rio 240 = mare (240 litri), bine intretinut. Dar am o retinere legat de siguranta, sa nu curga ! Daca pica pe la lipituri ( asa am inteles ca incepe dezastru , cu mici infiltratii pe la lipituri ) si sunt acasa = nu este chear o catastrofa. Dar daca sunt plecat prin lume si imi pica/susura vreo 1-2 saptamini atunci este o problema (inclusiv pentru pesti care vor trebui dotati cu masti cu apa pentru a putea supravietui in acvariul uscat = ceva de genul mastilor de oxigen pentru nefericitilor ocupanti ai unui avion) ! Bineinteles acest scenariu este posibil chear si cu unu nou . Probabilitatea de a se intampa este mai mica daca cumperi ceva de calitate/firma. Nu este obligatoriu reflectat de pret !
Deci :
1. Juwell 120 litri - de la mama lui cu dotari standard ( ca la masini = standad , fara optiuni ) mi se pare ideal pentru capacitatea de 120 litri , luind in considerare in special sursa de lumina cu care vie in dotare.
2. Acvariu de 200 litri de la hornbach consider ca este best of the best buy de pe piata din RO referindu-ne la capacitate/grosime sticla de 8mm/aproape de casa/firma buna/ si ce este cel mai important upgradurile care le poti face = versatil .
3. Juwell RIO 240 = Da = calitate,nu este un entrylevel , are lumina si pompa interna, dar este batran are 5 ani .
=========
Am fost incomplect in primul post al meu :
A1. Voi folosi pentru 2 si 3 Obligatoriu filtru extern : JBL CristalProfi e902 greenline = 7.6 litri capacitatea filtrului / 11w/h consum / cca 490 lei in romanica la usa ta / adica asta https://www.jbl.de/en/products/detail/8026/jbl-cristalprofi-e902-greenline sau Sera Fil Bioactive 250 +/- UV vezi varianta 250 https://www.sera.de/en/product/freshwater-aquarium/sera-fil-bioactive-external-filters/la cca 100 euro cel cu UV. Imi place mai mult Sera cum este construit , dar la buzunar este mai economic JBL si bine construit ( totusi dupa parerea mea este mai tare sera = vezi conectarea tavilor/estarelor intre ele).
A2. pamant si pietris de la Dennerle , JBL , Tetra= in aceasta ordine a preferintelor ,,,,, va fi cam la acelasi pret cu pompa ext , adica mi se pare cel mai scump lucru dintr-un acvariu
A3. Fertilizanti : Dennerle sau Seachem
A4. Plante/iarba/gazon : problema mare, de studiat.....
A5. Lemne, pietre, tranvese de cale ferata, sine de tren e.t.c. de viitor dupa ce stiu ce vreau
A5. Creveti obligatoriu Amano , Red Cherry =====> astept recomandari
A6. Pesti = = = 2-4-6-dominanti mai mari ( discus sau alta specie din amazon), iar pentru decor/placere un stol sau card sau grup de cca 10-20 pesti f. activi
Buna seara !
sunt nou pe forum si incerc sa aflu de ce am nevoie pentru a avea un f.f. frumos acvariu in sufragerie.
Deocamdata am probleme mari in achizitionarea acvariului. Mentionez ca voi avea unul de cel putin 100 litri, in functie de sfaturile dvs.
Am trei variante im achizitionarea acvariului ( restul se dezvolta dupa selectare) :
1. https://www.dehner.de/produkte/juwel-primo-110-led-aquarium-set-schwarz-X003063021/
2. https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-sticla-100-x-40-x-50-cm/3477416/produs.html
3. un acvariu SH vechime 5 ani Juwel Rio 240 ( il are fiul meu in germanica) = cam asta este, dar nu va luati dupa cum este aici ( Nu este fisurat sau zgiriat =perfect)
===============
Domnilor ce ma sfatuiti ?
de fapt problema mea in alegerea acvariului se rezuma la intrebarile :
1. un acvariu SH de 5 ani nu se va dezlipi si ma va inunda ( am parchetul din sufragerie) = daca are deja 5 ani vechime nu trebuie aruncat ?
2. hornbach vinde acvarii de calitate ?
3. iau Juwel ca are tot ?
===============
va multumesc !

Forum Index » Profile for pescar amator » Messages posted by pescar amator
Go to: