[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlado
Forum Index » Profile for vlado » Messages posted by vlado
Multumesc tuturor , o sa ma informez pe net mai mult.
Pai, stiu ca e ambitios, proiectul ala, nu am gasit alt exemplu. Ideea ar fi ca as vrea sa am niste pietre, lemn, plante. Peste ceva timp o sa adaug si pesti, doar ca nu prea as vrea la inceput, mai intai as vrea sa invat cum sa ingrijesc apa si plantele, iar pe urma sa adaug pestii.
Pot incepe cu 1000 de lei si mai mult, dar vreau sa adun informatii, ca sa nu ma trezesc ca imi cumpar lucruri nefolositoare... sau mai grav sa le cumpar si sa nu stiu cum sa incep,aranjez sau ce sa fac cu ele.
Pai , acvariul nu prea vreau sa depaseasca 60L, bugetul sa zic ca nu ar fi o mare problema, dar nu vreau nici sa exagerez. Ceva modest m-ar incanta, nu ma intereseaza sa am cea mai noua aparatura sau cea mai scumpa . Utila si ok la pret. Mai ales ca o sa fie progresiv banuiesc, ca sa ajung la acvariul din poza atasata, sunt sigur ca trebuie timp.
Acesta ar fi scopul final al acvariului.
De ceva timp ma bate gandul sa imi fac un acvariu. Citind si vazand video-uri, sunt incepator in adevaratul sens al cuvantului si mi se pare greu si complex. Asa ca dupa ceva cercetari in care aveam mari planuri sa fac un ecosistem, am observat ca sunt foarte departe de asa ceva neavand cunostintele necesare. Fiind foarte milos cu ce este viu , am hotarat ca ar fi mult mai ok sa incep sa fac un acvariu doar cu plante naturale ca sa nu fac experimente pe pesti.
Doresc un acvariu de 50-60L. Asa ca ati fi foarte de folos sa imi spuneti exact ce imi trebuie in termeni cat mai simpli . Sunt din Bucuresti, in caz ca imi recomandati shop-uri.
Filtre, substrat...etc. De preferat sa imi recomandati niste plante nepretentioase ca sa imi fie mai usor. Pe viitor la fel o sa adaug niste pesti care nu sunt pretentiosi si posibil melci sau alte vietati daca intradevar isi au rolul lor in acvariu si se ajuta unii pe altii. In legatura cu pestii, nu m-ar deranja sa nu am multi ,oricum acvariul nu o sa fie foarte mare.
Pana acum am inteles ca sunt plante de prim plan,mijloc,fundal. Voi urma sfaturile si o sa pun si poze cu rezultatele cand va fi cazul. Nu vreau sa ma grabesc deloc, vreau sa iasa cat mai bine de la inceput sa nu ma chinui mai tarziu.
Plantele vreau sa acapareze oarecum acvariul(nu sa fie 3 smocuri in tot acvariul ).
Astept raspunsuri. Multumesc

Forum Index » Profile for vlado » Messages posted by vlado
Go to: