Message |
|
EduardB wrote:Consonanta cromatica, cu alb: buleste ansamblul expus.  (a se citi: nu merge alb)
am inteles?
Trebuie, ceva mai inchis.
Tot la nisipul bej de la Hornbach raman....studiaza putin mediul natural al oscarilor si vezi unde traiesc (recunosc ca nu am studiat acest aspect). Uite un copy paste de pe Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Oscar_(fish)
Distribution and habitat
A. ocellatus is native to Brazil, Colombia, Ecuador, Guyana, French Guiana, Suriname, Peru, and Venezuela, and occurs in the Amazon River basin, along the Amazon, Içá, Negro, Solimões, and Ucayali River systems, and also in the Approuague and Oyapock River drainages.[1][2] In its natural environment, the species typically occurs in slow-moving white-water habitats, and has been observed sheltering under submerged branches.[5] Feral populations also occur in China,[11] northern Australia,[12] and Florida, USA[13] as a byproduct of the ornamental fish trade. The species is limited in its distribution by its intolerance of cooler water temperatures, the lower lethal limit for the species is 12.9 °C (55.22 °F).[14]
|
 |
|
EduardB wrote:Chiar nu stiu acum daca se potriveste bine nisipul alb...... (as prefera dar cred ca este prea mare contrastul)
O sa fac neste' poze si pun la jurnal.
Poate o vedere de ansamblu ar conduce la o idee mai buna despre culoarea nisipului.
Eduard, eu am propus nisip bej...mie mi se pare ca e mai ok si adecvat pt oscari.
Nisipul alb se potriveste mai mult pt ciclide africane, asta din ce stiu eu
|
 |
|
|
 |
|
Frumos e, dupa ce vor creste pestisorii alta va fi treaba, si ii vom si vedea mai bine
De ce le lasi lumina asa redusa?
|
 |
|
Daca nu gasesti in Bucuresti, iti recomand un crescator din Cluj de unde imi iau eu tot timpul neonii, mie imi plac mai mult neonii rosii...sunt superbi!  Bine acum mai am doar cativa ca m-au lasat cred scalarii sau geophagusii fara ei
Ma gandesc ca vei regasi in Bucuresti
Uite, la Cluj, Cimpian Iosif, dar nu stiu daca trimite: https://www.facebook.com/campian.iosif.5
Eu ii luam direct de acasa de la el.
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Mai nea, v-a facut prostu ala site pentru poze, sa le putem vedea mari in toata splendoarea lor.
Urca acolo si copy paste la codul BB medium linked
https://img.plici.ro/
CORECT! Si mari felicitari si apreciere pentru acest site, sincer!
|
 |
|
Eu asta l-as pune...da mai mult spre Amazon, etc...zona sud americana: https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-de-acvariu-Beige-10KG/3882894/produs.html
Daca refac acvariul mare cu scalari si geophagus de asta o sa iau :-D
Nu te teme ca nu ti l trage filtrul...pui burete pe IN si gata...si eventual pui IN ul mai sus putin si gata.
|
 |
|
Inainte cu cativa ani nici eu nu faceam nimic...doar le clateam putin la robine....si apoi le bagam in acvariu.
Acum, sunt putin mai precaut si cand aduc plante noi, le pun intr-o galeata cu apa si pun putin clor clasic....le las asa cateva minute (max 15 20min) apoi le mai las cateva zile in acea galeata cu apa de la robinet, dar fara clor....Acum sincer nu stiu daca am adus boli sau melci sau alte magarii facand asa......  dar sper ca nu!
|
 |
|
92fox wrote:Salut! Sunt frumosi melcisorii! Inca putitica rabdare ca o sa vina si puii!
Eu am luat 2 bucati de tylomelania yellow acum vre-o 2 ani de zile de "incercare" si fara sa vreau i-am nimerit pereche iar acum am acvariul plin de ei!
Nu sunt chiar asa de dificil de inmultit!
Mersi de incurajare. Chiar ca ai fost super norocos.....
Asa am inceput si eu cu 3 bucati (proveniti de la Tropheus) si se pare ca o perioada lunga (chiar 1 an sau mai mult) nu am avut puiuti....apoi acum de 1-2 luni am mai luat 3 bucati de la Seba Shrimp....
Acum astept....astept....si iar astept........
Tu ce parametrii ai la apa?
|
 |
|
Am masurat acum prin geam cu ruleta 3 dintre ei si au 5cm
Va tin la curent cand vin puiutii
|
 |
|
Si eu zic ca au peste 5cm...sincer nu am stat sa i masor.....eu asa zic ca ar trebui sa apara puii
|
 |
|
|
 |
|
narcis wrote:Pare a fi theia aia necunoscuta.
Da, cred ca asta e!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:te pupa unchiu Pave
Si eu!
|
 |
|
|
 |
|
narcis wrote:Sigur poti lasa mai mica temperatura si la betta. Tylomelania rezista lejer. Eu tin tylomelania fara incalzitor cam la 22-23.
In rest, numai de bine. Foarte misto bucephalandre, crevetii super.
Mersi Narcis! Eu din ce am citit Tylo au nevoie de minim 26 27.....si betta la fel.
Oricum e ok si pt plante asa....merg bine...nu e stress. Iar pt Red Cherry iar este bine
|
 |
|
|
 |
|
Bayek wrote:Ce bine le merge, arata super, felicitari!
Ce temperatura ai in acvariile de creveti? Eu ii tin intre 22-22,5 grade.
Multumesc!
Pai, am cam asa temperaturile.
La Crystal RED PRL am acum 23 24...vara creste la 26-27. Nu am incalzitor.
La Blue Dream am tot cam asa 23 24....vara iarasi 26-27. Nu am incalzitor.
La Red Cherry si betta si altii am 27 (pt betta si tylomelania) dar red cherry rezista f ok.
|
 |
|
92fox wrote:Arata minunat! Imi place ca ai reusit sa le mentii sub forma de tufe, in felul acesta iese in evidenta splendoarea lor minunata!
Felicitarii!!! Cam cate specii diferite ai?
Multumesc mult! Am incercat sa le mentin in tufe...arata fain asa.
Cred ca am 4-5 specii diferite...nu stiu sigur, dar 4 am minim
|
 |
|