Salut . Azi a venit nepoata-mea cu un pestisor Betta pe care l-a luat gratis de la cineva (l-a adus într-o punga) , maica-sa zice ca nu vrea sa tina acvariu în casa ca creste umiditatea ,nepoata aproape plangea de mila pestelui (nu stiu de ce la luat dar fiind mica nu s-a gandit ce face cu el cand l-a luat ,taica-sau fetitei la care a fost are acvariu si probabil a vrut sa scape de acest peste deoarece din ce am mai citit pe net am vazut ca e agresiv cu alti pesti) deeeci... nici mie nu îmi placea sa vad nepotica ca o dadea in plans dar îmi era mila si de peste asa ca fug la petshop sa iau : 1 Sera Bettagran (mancare pentru Betta ,domnisoara de la petshop a zis ca e buna pt pestii Betta )
2 Punga pietris acvariu , desi era si colorat am luat din ala care nu era colorat (natural

) _de frica sa nu moara pestele de la vopseaua aia.
3 AquaSafe conditioner care trebuie sa pun in apa ca sa nu aiba clor si nu mai stiu ce.
4 Planta artificiala verde cu o piatra ca sa nu pluteasca .
Nu puteam sa tin pestele in punga asa ca am fugit în beci sa iau un borcan de 12 litri (e destul de mare),am vrut sa iau acvariu de la magazin dar avea doar cateva modele : niste acvarii rotunde care sunt mai mici de 1000 de ori decat borcanul meu si acuael ledy 60 pe care mi l-am pus in plan dar e 400 de lei si nu am vorbit cu sotia (ma da afara din casa)plus ca in apropiere nu am un Petshop care sa aiba pesti deci doar accesorii si ledy 60 are 54 de litri ,mi se pare cam mare pentru micutul peste beta ,are aparaturi :lumina, filtru , calorifer pentru acvariu sau cum ii zice ca nu imi vine si capac .
Ajuns acasa ,curat borcanul (doar cu apa ca am inteles ca omor pestele daca dau cu solutie de vase ),curat pietrisul (l-am spalat in vreo 18 ape pana cand a iesit apa cristalina),curat planta aia ,pun pietrisul,pun planta,pun apa,pun solutia AquaSafe . Am lasat ca un om destept

punga cu pestele in apa din borcan plutind vreo 20 de minute ,am pus apa din borcan in punga cate putin,cate putin si apoi am pus pestele (aclimatizare am citit ca se numeste ).
Pestele este un beta crownteil negru ,am cautat pe net info despre pestele Betta si mi-a dat tipuri de coada deci al meu e crownteil si e complet negru ,e mascul deoarece are coada foarte mare ,e foarte frumos .
I-am dat putina mancare ,a mancat cu placere ,acum se invarte prin borcan .
Langa borcan am pus un bec ca sa aiba lumina ziua mereu ca nu las lumina in camera aprinsa mereu pentru el , sotia a zis sa il punem in sufragerie (living) dar eu am zis sa il punem in dormitor ca sa ne mai vada sa nu se plictiseasca.
Ce sfaturi imi dati ?Ce am gresit ?
Sunt complet nou in asta cu pestii (nici nu am mai vazut pesti asa colorati pana acum,am vazut papagali si alte animale din astea aduse din alte tari exotice dar pesti colorati asa nu)
Orice sfat e binevenit ,vreau doar sa traiasca pestisorul .
Nepotica e fericita ca macar sta pestisorul la mine si nu vreau sa zica ca nu am avut grija de el ,vreau sa traiasca ca e foarte frumos.
Sfaturi va rog .Multumesc anticipat.