Sakitumi wrote:Buna ziua,
Ma bucur ca v-am gasit! Ce este drept, tarziu. Pentru ca deja am achizitionat un acvariu micut si 2 pestisori. Albanezul nu stia engleza, eu nu prea descurc albaneza vorbita repede si asa am ajuns sa-i duc Maiei 2 pestisori despre care nu stiu nimic. Unul este micut 1,5 cm, galben cu dungi de tigru fine iar celalalt este gri de 2 cm cu 2 puncte mari pe fiecare parte.
Cel mare este violent si il alearga pe tigrisor prin acvariu.
Bineinteles ca acvariul este mic, de 6 litri. Are un filtru prin corpul lui, rudimentar, cu 2 bureti prin care apa circula. Apoi nenea crescatorul mi-a mai bagat in sacosa si o pompa de oxigen, mica, cu 2 trepte.
Nu am declorinat apa, nu am incalzit-o, si uite asa in primele zile pestii mei erau la diagonala, stresati, nu mancau, parca mereu suparati.
Abia dupa ce am citit cateva articole de pe acvariu.ro am inteles unde gresisem. Multumesc pentru ca existati, pestii si Maia va multumesc si ei!
Mi-am desoperit prin sfaturile voastre o noua pasiune. Sigur, odata ce ajung in tara am sa achizitionez un acvariu mai mare (40l minim) si am sa incerc sa-l dotez cu cele necesare pentru a creste pesti sanatosi.
Intrebarile mele sunt: Ce rase de pesti avem? Asta daca puteti deslusi din descriere. Oare cresc mai mari de atat? Tinand seama de volumul mic, de cate ori trebuie sa le schimb apa?
Am descoperit pe cel "mare" care este Three Spot Blue Gourami in limba engleza. Este destul de agresiv cu cel galben, care pare sa fie un bibanus?!
Apa deja este tulbure in acvariu si ei nu mai sunt la fel de activi ca ieri...