[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bettared
Forum Index » Profile for Bettared » Messages posted by Bettared

Mi-am cumparat o radacina pentru planta mea...am inteles ca trebuie sa o tin in apa cateva zile inainte sa o pun in acvariu.

Stie cineva cate zile mai exact?
Apa se adauga cand sunt pestii in acvariu sau trebuie sa-i pun intr-un vas separat?
Inca o intrebare ...dupa ce schimb apa ..trebuie sa pun ceva in apa..vreo solutie?
koala wrote:
Bettared wrote:... Mi-am mai cumparat astazi inca 5 pestisori neon..in total 6 pesti + Betta. ...

Ai facut greseli de la inceput si pana la sfarsit. Era bine sa astepti cu achizitiile.
- Ciclarea dureaza 3-4 saptamani, iar procesul presupune dezvoltarea unor colonii de bacterii "benefice" care se stabilesc pe suprafetele solide. Deci, NU in apa! Apa NU se cicleaza niciodata1
- In cazul tau, vreme de 3 saptamani ar trebui sa schimbi zilnic cate 5-6 litri apa... iei 3 sticle de-alea de 2 litri si le umpli azi cu apa... le lasi fara dop, ca sa iasa clorul... maine, sunt "bune" de folosit. Si tot asa.

@Sakitumi: Te rog sa deschizi un topic personal, pentru acvariul vostru... referitor la "ce pesti sunt astia?", sa stii ca o poza face cat o mie de cuvinte.

Stiu ca am facut greseli Mari. Incerc sa le rezolv cu sfaturile de la voi
E cam agitat Betta si nu stiu de ce?! Am impresia ca nu-i place ceva...se plimba mai mult pe marginea acvariului si parca se ridica si mai des la suprafata..

E posibil sa fie un inceput la boala Gris?( din cate am mai citit si uitandu-ma mai bine la el parca are un unct alb pe codita)
Buna ziua,

Va puteti uita aici si sa identificati dupa poza fiecare pestisor..

https://www.toateanimalele.ro/pesti/

ok. multumesc mult pentru sfat!!

Mi-am mai cumparat astazi inca 5 pestisori neon..in total 6 pesti + Betta. Este ok pentru un acvariu de 20 l sau sunt prea multi pestisori?
Daca am acum 7 pesti e ok sa mai cumpar plante?
Inca o intrebare : Cam in cat timp se cicleaza apa? In 2 saptamani?

Multumessc!

Buna ziua,

Am cateva zile de cand mi-am achizitionat un acvariu de 20 l unde pe langa acesta mi-am luat un filtru si un incalzitor (stiu ca-mi trebuie si termometru si cu pompa de aer) + un pestisor Betta si inca 3 pestisor neon , 2 dintre ei au ramas fara un ochi din cauza pestisorului Betta..in scurt din au murit. ( stiu ca trebuia sa cumpar minim 6 din cate am citit).
Ulterior m-am informat mai bine si trebuia sa fac ciclarea acvariului...dar acum vreau sa stiu ce am de facut in continuare ca sa nu-mi moara Betta. Mi- Ar fi de mare ajutor cateva sfaturi...

Atasez si o fotografie cu acvariul

Forum Index » Profile for Bettared » Messages posted by Bettared
Go to: