Salut,
Sunt nou pe acest forum si as avea nevoie de cateva sfaturi din partea voastra.
Probabil doar voi ma puteti ajuta, pentru ca "expertii" din petshop-uri sau din horbach nu m-au ajutat cu informatiile necesare si chiar as mai avea nevoie de o parere in plus.
Asadar, in 14 zile o sa fiu posesorul unui acvariu JUWEL RIO 240 de litri + MOBILIER + setul complet pe care il ofera firma juwel (filtru Bioflow + incalzitor s.a) si nu as vrea sa gresesc foarte mult

sau daca se poate chiar deloc.
Mentionez ca am de 1 an, acvariu de 60 de litri cu 2 scalari si vreo 6 neoni si pot spune ca nu am dat-o in "bara" pana acum dar presupun ca la cel de 240 de litri e putin mai complicat de intretinut.
Si as avea niste intrebari la care nu gasesc raspunsul si care mi-ar fi de foarte mare ajutor si anume:
1. Trebuie filtru extern + filtru uv? (Am gasit filtru extern JBL E 902 potrivit pentru capacitatea aceastui acvariu. Legat de filtru UV, pana acum nu am inteles cum s-ar monta la filtrul exterior sau care ar fi rolul lui exact)
2. Daca pun plante si doresc sa pun, imi trebuie instalatie de CO2 cu tuburi (daca da, sincer, as vrea sa stiu daca mai exista alternative ) si ma afecteza filtru uv?
3. La plante trebuie substrat fertil? Daca da, se pune prima data substratul fertil si apoi piata de 3-4mm?
4. In acvariul de 240 litri este prea mult, daca am in total sa zicem: 5-6 scalari, 5-6 neoni, 5-6 gurami si 2-3 sanitari?
5. Schimbul de apa se face la 1-2 saptamani cum il fac la acvariul care il acum de 60 de litri?
Orice alt sfat este foarte apreciat.
Multumesc mult.