Message |
|
Buna ziua! As dori niste recomandari in privinta unui incalzitor de un acvariu de 10 litri!
|
 |
|
Adriana.palea wrote:Buna ziua! Azi cand am vrut sa mut pestele intr-un nou acvariu am observat ca are o mica g?urica in coada, dar usor vizibila. Pestele nu avea nimic in bol pana acum, doar niste pietricele de plastic. Deci slabe sanse sa fi provocat ele g?urica. Care ar putea si cauza? Si daca este un inceput de boala sa imi spuneti ce boala si un remediu pentru a rezolva din timp ca sa nu se agraveze. Va mul?umesc!
Si mai e o problema de cand l-am mutat in acvariu. Pestele se infoaie cand sta aproape de peretii acvariului. Cred ca imaginea lui se reflecta in acvariu si crede ca este un adversar. Ce pot face in privin?a asta?
|
 |
|
Florin82 wrote:Cred ca este vorba de gris. Ce apa folosesti? Da mai multe detalii. Ai spus ca l-ai mutat intr-un acvariu din bol. Cati litri are acvariu?
Acvariul are 10 litri. Folosesc apa plata usor incalzita. Asa mi s-a sugerat de la petshop.
|
 |
|
Buna ziua! Azi cand am vrut sa mut pestele intr-un nou acvariu am observat ca are o mica g?urica in coada, dar usor vizibila. Pestele nu avea nimic in bol pana acum, doar niste pietricele de plastic. Deci slabe sanse sa fi provocat ele g?urica. Care ar putea si cauza? Si daca este un inceput de boala sa imi spuneti ce boala si un remediu pentru a rezolva din timp ca sa nu se agraveze. Va mul?umesc!
|
 |
|
koala wrote:
Adriana.palea wrote:Pe langa pietris, as vrea sa pun decora?iuni din m?tase. Am inteles ca in cele din plastic se agata aripioarele pe?telui
Pune-i niste nisip si niste plante de suprafata... e suficient.
Mul?umesc pentru sfat!
|
 |
|
ccdumitrescu wrote:Si mai va adaug niste pietris acvariu inert , 4 litri,deajuns pt un acvariu de 10 litri
Pe langa pietris, as vrea sa pun decora?iuni din m?tase. Am inteles ca in cele din plastic se agata aripioarele pe?telui
|
 |
|
koala wrote:Bun venit pe forum, Adriana!
- pestisorul tau este foarte frumos si, daca ai grija de el, o sa te incante in continuare.
- el face parte din familia Anabantidae... nu este foarte pretentios.
- uite, aici gasesti multe informatii despre ei: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/5.page
Ca recomandari generale:
- incearca sa dai bazinului un aer "natural"... fara sticle colorate, fara plastice... cauta sa imiti natura, atat cat se poate.
- este un peste timid si eu nu l-as asocia cu altii... masculii se bat intre ei, deci sa nu ii iei "un prieten".
- hraneste-l putin, o data pe zi... la 2-3 zile, schimba apa. Apa "de schimb" este bine sa fie tinuta cel putin 24 de ore, la "aerisit".
In rest, daca o sa vrei sa inveti cate ceva despre acvaristica, aici suntem.
Mul?umesc frumos! ??
|
 |
|
Adriana.palea wrote:Pestele este momentan chinuit din cauza faptului ca l-am primit cadou. Persoana respectiva nu stie prea multe detalii despre el, iar vânz?toarea de la pet Shop i-a sugerat acest bol. Eu nu stau foarte aproape de un oras de unde pot cumpara un acvariu, dar este pl?nuit? mutarea micului prieten in ceva mai spa?ios si mai frumos maine! Mul?umesc pentru încurajare.
a
|
 |
|
Pestele este momentan chinuit din cauza faptului ca l-am primit cadou. Persoana respectiva nu stie prea multe detalii despre el, iar vânz?toarea de la pet Shop i-a sugerat acest bol. Eu nu stau foarte aproape de un oras de unde pot cumpara un acvariu, dar este pl?nuit? mutarea micului prieten in ceva mai spa?ios si mai frumos maine! Mul?umesc pentru încurajare.
|
 |
|
Salutare! Am nevoie de ajutor in privin?a pe?telui meu! Au aparut aceste bule si pe net am citit ca ar fi vorba despre imperechere. Doresc sa stiu daca este asa sau nu. Si cum voi schimba apa pestelui cu acele bule?
|
 |
|
Cozmastie , am schimbat toat? apa
|
 |
|
Buna seara! Sunt încep?toare in ceea ce prive?te de?inerea unui prieten acvatic. Am primit un peste Betta cadou, iar ieri i-am schimbat apa. Totu?i, apa azi e putin tulbure si miroase. Care ar putea fi cauza si este necesar sa o schimb? ?in sa Men?ionez ca pe?ti?orul meu nu este intr-un acvariu, ci intr-un bol si evident ca filtru nu am. Daca ati putea sa imi dati sugestii si in privin?a unui acvariu mai mare si un filtru. Va mul?umesc!
|
 |
|
Buna ziua! Am primit ieri cadou un peste betta cu un bol, mâncare si pietricele ca si decora?iuni. ?in sa m?rturisesc ca azi i-am schimbat apa, îns? nu am mai p?strat si din cea de la pet-shop. UPS! Dupa ce am schimbat apa, i-am pus mâncare si o scuipa. Dupa câteva ore, i-am pus din nou mâncare, îns? de data aceasta, micul meu pe?ti?or a mancat-o. In micul lui bol, i-am pus si o oglinda si pare mai fericit. Este indicat sa las oglinda acolo definitiv sau sa o scot?
P.S: voi schimba bolul cu un acvariu de 10 litri si niste decora?iuni mai vesele si poate ii voi mai cumpara un prieten daca observ ca ma descurc. (Recomand?ri de prieteni pentru micul meu betta, va rog!)
|
 |
|