[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
... vezi ca te-a cautat si n-a reusit sa dea de tine ... ai PM cu telefonul lui ...

later edit : ... am inteles ca s-a rezolvat cu bine, asa ca inchid topicul ... berea o astept cu drag ... de la amandoi ...
... vezi ca fr0ggy cauta femela de oscar ... am sa vorbesc astazi cu el ...
Magda wrote:
razvan wrote:fernet,..

Uite...recunosc ca asta nu stiu ce reprezinta

... o oareshcare bautura spirtoasa ...
... oarecum off topic, da' e pacat de bietu' animal ... ar trebui sa o iei inapoi de la respectiva persoana, si apoi sa o duci [ pe broscuta, evident ] la un petshop ... poate primesti la schimb ceva mancare pentru pesti ... cel putin ajunge undeva unde are sanse sa traiasca ...
on topic : ... un bazin "normal" nu tre' sa miroasa nicicum, chiar neciclat fiind ... e ceva in neregula acolo ...

off topic : ... "La multi ani !", vere Batra' ...
cristinucu wrote:Am fost acolo

... ai intrebat ceva si ti s-a raspuns, insa replicile de genul celei de mai sus ma indeamna la inchiderea topicului ...

topic closed
... unu la mana : ... Dalles are dreptate, lemnu' ala "maroneste" apa chiar daca-l fierbi, asa ca n-are rost sa te complici, ca nu e nimic toxic sau in neregula cu el ...

... doi la mana : ... tu ai scalari si neoni, asa ca apa aia [ usor acida si galbuie de tanin ] e chiar indicata pentru ei ...
... vezi la Muzeul Grigore Antipa ... este o expozitie de pesti exotici care dureaza pana pe 15 ianuarie ... n-am fost sa vad, asa ca nu-ti pot da amanunte ...
... eu as fi "legat" Anubiasu' ala mai jos, mai spre baza lemnului [ asta ca sa evit umbrirea excesiva a bazinului atunci cand frunzele noi or sa deie buzna ] ... in rest, numa' de bine ...
... o buna perioada de timp [ nu pot preciza acum cat anume ] am sa lipsesc de pe forum ...

@ciprian_sb : ... nu renunta ! ... foloseste, cu precadere, apa rece ... probabil ai "deciclat" bazinul la ultima "spalatura generala" ... se rezolva intr-o saptamana, doua ...

@fr0ggy : ... asa cum am spus deja, cine doreste pui, va primi ... insa, nu renunta la ideea de a gasi o femela matura pentru cei doi flacai ai tai ... parca vad ca maine-poimaine vine tave si "se plange" ca i s-au ales perechile ... si ca are doua-trei femele "de dat" ... ce te faci atunci ? ...
... ramele pot fi date pestilor imediat dupa recoltare ... cu 2 amendamente :

- pamantul din intestinul lor poate fi "infestat" cu chimicale [ depinde de locul recoltarii ] ...
- pamantul din intestinul lor favorizeaza cresterea necontrolata a algelor din bazin ...

... ramele "elimina" complet intestinul cam in 2-3 zile ...
fr0ggy wrote:...
am facut 2 poze la oscari ...
pentru mine arata la fel papilele.. koala.. tu ce zici ?...

... pai koala zice sa pui frumusel mana si sa cauti o fata buna pentru baietii aia doi ai tai ... dupa parerea mea, acolo sunt doi masculi ... papila genitala a femelei nu apare decat in preziua depunerii icrelor si ramane vizibila inca 2-3 zile dup'aia ... deci, daca pestii nu-ti depun azi-maine, inseamna ca am avut dreptate ...
... in sfarsit a dat Domnu' [ pardon, a binevoit Ra sa-ti permita ] sa pui si tu ceva poze dddaaa la scarofag* ? ... ca de un an ne tot rugam de tine ! ... nefiind tomna' un fan al bazinelor plantate, nu poci sa zic nimic de aranjamentul "verdeturilor", da' cateva observatii tot am :

- buturuga nu este pusa in evidenta, mai ai putin si-o ascunzi dddaaa tot ... esti suparat pppaaa ea ?
- eu as fi "bagat" niste crengi, care sa intre in apa de sus in jos si care sa faca "umbre" ... asa cum se vede acum, lumina e mult prea "uniforma" [ stiu, le trebuie plantelor, da' tot prea "la fel" este, peste tot ] ...
- imi place indrazneala aia : discusi + scalari [ cum 'reaku sa mai sustinem noi ca nu merge combinatia asta, cand toti incepatorii or sa te arate cu deshtu' intins ] ...
- imi displac gouramii aia [ leeri ? ], parca sunt din alt film ...
- partea din stanga a bazinului "nu se pupa" cu partea dreapta [ mi se pare un alt stil ] ... se pare ca si pestii au aceeasi parere, uite-i ca stau toti in dreapta ...

... poate ca ar fi util sa faci un mic "remember" al istoriei sarcofagului - sunt multi useri noi care nu stiu despre ce vorbim aici, iar forumul vechi este tai-tai din pacate ... nici amanunte insignifiante ca filtrarea, iluminarea, asezarea in spatiu, etc, nu ar fi ceva "de lepadat" pe apa Sambetei :brosu:&:bnegru: ...

PostScriptum : [ specialmente pentru prietenul nostru mg_cmt ]

* = sarcofag = Sicriu monumental facut din piatra sau din alt material dur ( impodobit cu ornamente artistice ) - lat. sarcophagus
ciprian_sb wrote:Am inteles ca se face un tratament cu Metronidazol... E cumva ok asta postat de Froggy?

... pai, daca pun la socoteala faptu' ca e scris de mine [vezi topicul despre astronotusi, pe la inceput ], as zice ca e OK tratamentu' ala ... si repeta-l de 2 ori, sa fie clara treaba ...
... nu este de la rame, sa fii sigur de asta [ ramele nu au paraziti pe care sa-i transmita pestilor ] ... probabil ca pestii aia au fost hraniti cu tubifex inainte sa ajunga la tine ...
... aha, ai citit bine ... asa e, la guppy e bine sa nu fie frati, la betta poa' sa fie frati, da' vezi sa nu cumva sa fie surori, iar la scalari ai de grija la verisoarele de gradu' II, ca astea ie cele mai pacatoase ... gouramii au depasit mentalitatile astea, asa ca n-au interdictie la nimic, viva la revolucion ! ...

PS : ... este de dorit ca masculul sa aiba alta ascendenta decat femela ... astfel se evita consangvinitatea si scad sansele ca pestii rezultati [ in urma unor asemenea inmultiri ] sa aiba tare genetice ...
... n-am de ce sa ma supar , tu sa fii sanatos, ca astia fac pui sigur ... stai linistit ca sunt pereche, m-am uitat la pozelele alea si asa par a fi, o femela si un mascul ... daca "deschideai gura" iti faceam eu cadou o pereche de nigro, am la serviciu 4 masculi si 7 femele [ toti albinosi ] ...
MARELE ALB wrote:
Sandu wrote:Scoate Rama aia ca te traznesc
Cam asa ceva vroiam sa-i zic si io da' n-am avut curaj . ...

... normal ca n-ai avutara curaj ... sau nu mai stii cine e Rama ? ...
krishna, krishna, hare, hare , hare rama, ram, rama , hare, hare ;)

adaugat de razvan ;)

PS : ... hehe, razvane, in loc sa chicotesti, mai bine ai pune mana sa maschezi casoleta aia ...
... din pacate acvariul tau este prea mic pentru a face experimente de genul celui de mai sus ... acolo incape decent numai o pereche de scalari + cativa corydoras + 1 ancistrus ...

... agresivitatea pestilor creste invers proportional cu marimea acvariului si asta nu este un lucru negociabil ! ... acest aspect este valabil pentru toate speciile de animale si este conditionat genetic [ lupta pentru spatiul vital ] ...

... la colega noastra alina_g pestii convietuiesc oarecum fericiti [ nu tre' sa scapi din vedere faptul ca bazinul ei are 400 de litri ] insa la tine n-o sa fie aceeasi situatie ...
... cat despre motanul tau si instinctele sale "amortite", ia inchide-l cateva zile intr-o cutie meschina, impreuna cu soricelul ala ... ai sa vezi ca, de nervi, are sa-l "ia in gheare", dupa care, ce surpriza placuta , o sa-l haleasca ... garantat ! ...
Sandu wrote:
koala wrote:... deci tanara pereche Thomas & Delilah este viabila [ masculul este fertil ] ...

sa te tii acum ce-o sa fie pa™ ei si pa™ stapan
Pune ma un afis d`ala cu DO NOT DISTURB!

... dupa ce le-am luat icrele au ramas oleaca nedumeriti , apoi au "purces" iarasi la jocuri erotice ... deja au dat nisipul de-o parte si au ajuns la sticla de fund a acvariului ... ce face rama din om, pardon, din astronotus ! ...
... cat despre afisu' ala, n-au nevoie ! ... oricum sunt ca doi indragostiti, singuri intr-un apartament gol, doar ei si dragostea lor ...
... apa acida ... e "contagioasa", asa ca schimba repede niste apa in bazinu' ala ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: