Imi plac foarte mult discusii, dar pana cand am sa pun discusi in acvariu, vreau sa il ciclez bine.
Am sa folosesc pentru inceput ciclide africane. Am sa il mai echipez cu doua filtre cristal prof 1501 ( 1.400l/h), un incalzitor de 300 W, pentru ca apa este de izvor, nu e din retea si e foarte rece iar temperatura camerei unde sta acvariul nu are mai mult de 20 grade vara. Iarna ajunge si la 6 grade.
Eu am calculat cam 100 l/ saptamana, 15 l/ zi.
Am vazut ca exista pompe de substrat, de ridicat mizeria.
Fac fata daca am pietre multe in acvariu?
Scopul meu este ca acvariul sa il curat odata la 3 luni cand curat si buretii de la filtre.
In rest totul automat. Sper sa reusesc sa fac un echilibru.
Multumesc pentru sfaturi. Am rearanjat acvariul. Zilele urmatoare am sa scot ce inseamna plasticele din acvariu. Le-am lasat mai mult pentru ca imi este drag de un peste care si-a facut culcusul in ele.
Ave?i vreo idee dac? la acest acvariu cu Ciclide mai trebuie pus? o pomp? de aer? În prezent am o pomp? de aer pe pentru perdeaua de aer si face foarte mult zgomot.
Am un filtru extern cristal profesional e 902, 940l/h. Am în?eles c? acest filtru face si oxigenarea apei.
Vreau sa ?tiu dac? pe timpul nop?ii ( 23:00 - 8:00 ) pot s? opresc pompa de aer.
Acum ca am strans mai multa experienta mi-am instalat un nou acvariu de 240 L si am anumite nedumeriri.
Am cumparat un filtru Cristal Profi E 902.
Este bine cum am pus filtrul? Trebuie bagat in apa sau tasnitoare la suprafata bazinului? Pentru oxigenul pestelui mai trebuie pus si furtunul cu bule de aer? Sunt incepator e prima data cand instalez un acvariu.
De data asta nu mai fac cum am facu cu cel de 54 L. Am sa il las fara pesti timp de o luna de zile. In timpul asta introduc anumite substante.
toti pestii pe care ii am sunt mici de maxim 1 cm. Doi dintre ei i-am dus inapoi pentru ca se bateau. I-am inlocuit cu o "meduza" sa zic asa. o sa va zic diseara ce am mai exact ca am sa ma uit pe bon
Mi-am cumparat un acvariu de 54 de litri, ca a fost la reducere. De la inceput va spun ca nu am mai avut niciodata acvariu implicit pesti. Nici nu m-am documentat inainte sa cumpar acvariu, pur si simplu a fost o chestie de moment: zis si facut.
Mi-am cumparat acest kit de acvariu care a venit cu: - filtru intern debit 380 l/h
- capac cu sistem iluminare 1 lamp? x 24w
La sfatuirea vanzatorului am mai cumparat: - AQUAEL INCALZITOR GOLD 300 W
- TETRATEC POMPA APS 100
- TETRATEC MINCIOC
- TETRA TEST O2
- TETRA EASY BALANCE 250 ML
- Nisip plus strat plante
Si inca cateva substante pe care nu mi le amintesc acum dar cand voi ajunge acasa am sa va spun despre ce este vorba
Tot atunci am mai cumparat si pesti din familia Cichlidae + 2 pesti sanitari, unul alb si unul negru. In total am 10 pesti.
Am ajuns acasa cu acvariu si cu pestii. Am bagat acvariu in cada l-am spalat bine, l-am pus pe masa si am inceput sa il construiesc. Am pus 2 saci de nisip pentru plante apoi acel pietris, cred eu ca este artificial. Bineinteles am spalat bine pietrisul inainte de al introduce in acvariu.
Am montat accesoriile:
- filtru apa care este un filtru submersibil trage apa de jos in sus,
- filtrul de aer cu un furtun in spatele acvariului,
- incalzirea acvariului plus am lipit si un termometru pe acvariu.
Am introdus apa in acvariu pana cand l-am umplut. Am pus 3 solutii in apa din acvariu pe care m-au sfatuit cei de la magazin sa le cumpar.
Am dat drumul la filtre, absolut la tot.
Am setat temperatura acvariului 27 de grade.
Am lasat asa acvariu aproximativ 40 de minute, dupa care am introdus punga cu pesti in acvariu ca sa se obisnuiasca cu apa. De frica ca o sa ramana pestii fara oxigen peste 30 de minute le-am dat drumul in acvariu ( 1h 30m de cand am pus apa in acvariu).
Acum incep problemele:
La 2 zile dupa ce am umblat in acvariu ca sa pun 3 plante apa a devenit tulbure.
La sfatul altui vanzator din mall de unde am cumparat pestii am introdus anumite solutii pentru cristalizarea apei dar la 2 zile dupa ce am introdus apa este incontinuare tulbure.