[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Revenind la topic: nescaiva Geophagusi' ?

Am "cateva" sute de melci...(si sute de pui ~2mm) Dar o solutie suplimentara de afanat nisipul, nu strica.

Ceva recomandari? (asa: de ziua lu' ala micu)
De aia se agita astia cand apar in decor? (si sunt atenti sus)

Trebu' sa fac rost de toale roz.
Desi nu vreau sa scriu....

NU, natura extrage frunza.

Natura este doar un acvariu infinit. (in masura in care pestii se pot adapta acestui acvariu)

Asa ca: nu conteaza contaminarea unei frunze putrezite, in ansamblul din natura.

Modul in care este perceputa si asociata natura, translatata la un acvariu.... (de aici si: paradigma)

(pentru cunoscatori: exista paradigma anormala? )

restul: este sanatate si sarbatori fericite.
Pai in natura, bilele eheim si matrixu', sunt peste tot in apa...

Asa ca: natura nu trebuie sa scoata frunza din (propria) natura.

Ce dracu/cacat? (referitor la paradigma) Pestele din bazin, se plimba, doar in casa/habitatul oferit de acvarist: dintr-o camera in alta.....

Pestele din natura, poate parasi: casa/cartierul/orasul. (sa scriu putin... deja sunt la doza 8 si nu vreau sa pacatuiesc text)
Off topic: 700 kile dalea` si 70 kile de alte alea...

Ia cititi tovarasi acilea: (ce si cum, referitor la stocuri)

image

Si amaratu care avea zahar pentru ceva tuica de corcoduse: (ce mm avea atata ulei, nu stiu)

image

O sa le dau nescaiva dildouri' si bile anale, sa se rezolve in mod natural. (as fi scris)

Dar nu scriu....

LE: si strapoane'
Aha! sa curga puietul..... (sa se propage' specia)
1: Burete si apa din bazin.

2: Prosoape de hartie si frecau corespunzator.

Asta doar la 2-3 luni cand este prea jegos bazinul pe exterior.
Tunze, este o "treaba sigura". (stii ce primesti.)

Totusi... nici jebao nu este de cacut. (a transportat si melci prin ea)

Am o pompa de "3000" cu controller care chiar nu face zgomot si are un an jumate la mine de rulare continuua, basca ceva 1-2 ani anteriori...

Controleru' ala chinezesc, chiar este fiabil si face treaba buna ca si pompa, dealtfel... (functia de "feed" este interesanta)

Nu am verificat preturile ca si diferenta... (oricum, imi trebuie si mie o pompa conforma cu nevoile tale)

Daca alegi: tunze, sunt curios de feed-back.

O reducere a nitritiilor:

image

Aia mici, au inceput sa riposteze la atacurile "lu aia mari". (deja au castigat 40% din bazin)

Aia mari, tot freaca o placa de gresie.......

Am citit si eu mai devreme: "alea" 700Kg de piatra si 70 kile da' lemn...... (este cariera acolo?... angro' ilegal? )

Ce bine ca suntem in democratie...
Este un melc comunitar.

Nu dauneaza cu nimic. (consuma alge si excesul de hrana/mizerie ori "mazga" aia alba de pe lemne)

Se inmultesc repede daca exista conditii de "trai bun". (papica)

Exista solutii de tinut sub control daca sunt prea multi. (acum: nu sunt)
Nu este motiv de multumire.

Pluteste Plop pe Dunare....
Off !

Se pare ca incepe distractia minora: Un JD, se tot freaca de nisip cu teasta/capul. (lateral/pe aceeasi parte)

Presupun ca il deranjeaza ceva. (nu se vede nimic, fizic)

Izolez' animalul si il las la observatie?

Bag saptamanal in bazin: Voogle - Easy Life/doza mica. (dar si bazinul, are o saptamana: Duminica, pa' 19)

LE. Mai am in casa doar bazinul cu Guppy/100+.... Daca il bag acolo pe JD, banuiesc ca se vindeca natural... sa nu scriu despre aportul de proteina

Nu as recomanda Plop.

Este foarte slab ca densitate (mai mic de 500Kg/M3) si se deformeaza/dilata prea mult in apa.

Nu mai zic ca: probabil, va pluti permanent.
Ce ar fi de zis? (sunt treaz si tot nu gasesc cuvinte potrivite de scris.)

Frumosi sunt toti.

Dar jaguaru' ala curios....
Vede ochiu' lu asta cu bazinu, ca: este mai potoliti pestii.

Video: https://youtu.be/-Nhjtq_zqrg

Plm ca nu sunt in stare sa citesc cum masa si decedatii ei, se posteaza un linc da' iutub....

Acuma din video, se vede ca sunt trei tevi de absorbtie.... (a dat "buna maicuta" si un 2080 sa ajute bietele fapturi ale domnului)

__________________________________________________________________________________________

Si demonstratia de funny:

Traducere: "buna maicuta" este masa lu Isus, (figura celebra in randul credinciosilor) ala' de se taie porcii de ziua lui.

Exista si o carte, bazata in mare masura pe ce si cum a facut baietu' la viata lui.... (folosita in biserici si de catre preacuviosii ori preacinstitii: preoti/parinti/duhovnici ori slujiori ai domnului)

Spoiler: A creeat pesti si vin (dala de baut in gura) pentru sarmani, sa aiba si gura lor ceva de bagat in ea' ... (Cartea cu aventuri: Biblia ori Testamentu' vechi/nou... plm, optiuni si preferinte)
Da! chiar arata bine. (de aia: poza de ansamblu)

Adaos la plante, nu stiu si nu scriu.

Pentru apa de schimb: Seachem Prime.

Practic doar se duc (aia mari) cu "gurita" deschisa catre cei mici si ii baga in colt.

Nu ii alearga sa ii "arda", doar ii ghideaza catre colt si ii lasa in pace.

Nu incearca sa ii muste... pare ca doar le arata cine este jupanu'.

Chiar ii lasa sa manance.
Foarte aiurea faza cu aia mici....

Ieri toata ziua au stat acolo si azi, tot asa.

Ma duc maine la dunare sa caut ceva lemne.

Cu melcii, mai apuca cate unul in gura dar il arunca inapoi. (au cochilia foarte tare)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: