[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Scuze ca dezgrop mortu' (vreau doar sa ii trag o profanare scurta)

Sunt in situatia cu 6L de Eheim substrat PRO super jegos/colmatat.

Nu ar putea fi curatat prin fierbere? (de mai multe ori)

Parca nu as face manevra cu soda caustica....

L.E: a fost clatit din abundenta cu apa de la robinet. (degeaba)

Pute' ca dracu si sta acum in congelator.
Multumesc de sugestii.

Alea cu radacini si scheipuri' .... (am fost rascolit de ceva emotii)

Am luat tratamentul zilnic, cu pastile de/anti' gonoree si au disparut emotiile.

Am schimbat bazinul de 160 brut cu Juwel 240 si arata la fel. (de urat/nasol)

Mai vine ceva verdeata+lemne si din bazinul de acasa, basca: Guppy

Va fi: dileala si ciorba.... (nu pun' poze)
Depozit de piatra, nu am.

Dar am un cunoscut care exploateaza o cariera de piatra. (cand ma vad cu el: dolari? , marci? .... A inceput "cariera" de antreprenor ca valutist in autogara)

Nu vreu' sa fac decorul doar din bolovani.

Piatra gasesc.... lemn: canci! (am fost la dilar'... o radacina decenta = 290 lei)

mm de radacina.... de trei sute, iau excavatorul si ma distrez in cautare de buturugi/radacini.

Sa dea buna maicuta ceva timp liber, ca sa pot cauta ceva lemne pe malul dunarii.

Abia acum am venit (uscat) in casa de la cabinet. (am inlocuit bazinul mic, cu Juwelu' 240)

Ca sa mai fac un post: dupa 20 de ore, se confirma manevra cu temperatura din dulap. (minim si maxim a fost: 27.9 - 28.5 in 20 ore)
Bine ai venit in minunata comunitate.

Vanzatoarea, are dreptate. (o singura scapare a avut: sa iti spuna ca daca traiesc o saptamana, esti norocos)

Ce le dai sa manance este chiar ultima grija acum.

Vezi asa ceva: https://www.petmagazin.ro/tetramin-granulat-250-ml/?gclid=Cj0KCQiAoNWOBhCwARIsAAiHnEjBDf8Jc1EfU0EAyfCyiyTV_HYHuV49tGA8cSAyD5FIgPw2hQCFrUYaAqJiEALw_wcB

Se gaseste peste tot si este in regula acum ca sunt mici. (daca treci saptamana cu ei in viata, se poate discuta si despre alta hrana)

Ce trebuie facut urgent:

1: Schimba jumatate din apa.

2: Pompa de aer si piatra de aer. (au nevoie neaparat)

se poate si este mai buna varianta cu un burete din asta cuplat la pompa de aer (in locul pietrei) https://www.pro-aquarium.ro/filtru-burete-acvariu-bio-sponge-l-round-bio-foam-i-146?utm_source=portal&utm_medium=web&utm_campaign=google_txt&gclid=Cj0KCQiAoNWOBhCwARIsAAiHnEiL9lmqgLe5FrbLOZK4ear1wbyn1VJVpCm-KjavwWC1xvhjb3pGNI0aAu7gEALw_wcB

3: Scoate substratul de pe fundul bazinului si lasa doar sticla pentru moment. (operatia se face cu pestii scosi din bazin)

Despre ciclare si alte necesitati, o sa mai scrie colegii.
La multi ani!

Temperatura se ridica sigur din canistre.

Am testat fara lumina 24 de ore si temperatura creste ziua ori noaptea cu un grad la 5 ore. (in marja 24-27.5C cat a fost lasata temperatura sa oscileze)

Controleru'/termometrul care masoara in bazin, este industrial. (alte 3 termometre diferite ca si constructie ori modalitate de masurare, releva aceeasi temperatura)

Acum, deductia logica: Nu pompele canistrelor, ridica temperatura!.

Dulapul pe care sta bazinul contine: alimentatoare si alte convertoare ori echipament electronic ce produce caldura.

Fiind inchis dulapu' normal ca apare o crestere a temperaturii in interior. (canistrele, este in dulap )

Ramane de executat doar o monitorizare a temperaturii din dulap' pe 24 ore ca sa confirm manevra. (canistrele stau la 28 de grade) Pam! Pam!

dan.pavelescu wrote:Toate ca toate, dar pana la Oltcit. A fost prima mea masina, prima dragoste, o stiu pana la ultima saiba

Am avut si eu... (a doua mana la mine) am pus boxeru' de 1300 in locul aluia mic.

L.E: cine plm mai regla inaltimea farurilor (din cabina) la vremea aia?
si oftopicu:
Year 1971: More than 100,000 EHEIM aquarium filters were in use worldwide.

Si Oltcitu' abia in 1981 a inceput sa se fabrice.....
Fadds wrote:Daca in 3 saptamani se colmateaza mediile de filtrare inseamna ca ai filtrare insuficienta.

Probabil ai nevoie de un sump.

In acest caz, un sump: nu rezolva chiar nimic.

Am oarece experienta minima cu sumpurile.....

Ca sa ridic cacutul dupe' fund catre BA, ar trebui "ceva" pompe pentru directionare si aspiratie frecventa a nisipului.

Acum cu trei sorburi de aspiratie si jumatate kilogram de melanoides, nu trebuie aspirat nisipul. (si vreau sa ramana asa. )

Pana la urma, cantitatea de cacut, este atrasa in canistre si asta se traduce: am filtrare. (ca se ajunge la supraplin in 2-3 luni, mi se rupe)

Dimensiunile animalelor, pot induce ideea ca se cacutesc mult.

Chiar si cu sump, tot spal buretii mai des.....
Are trei saptamani in bazinul mare.

A rulat cu Oscarii mici, de cand aveau 10-15Cm.

Oricum, mai putin de trei luni.

Debitul era bun... am desfacut canistra ca sa scot restul materialelor de acolo si sa las doar roca vulcanica.

La ce se intampla aici, chiar nu vad utila folosirea de substrat pro.
Bagamiash! (am presupus ca nu este fireasca manevra cu mutarea buretilor).....

Dau manie (jos) capacu dupe' canistra si scot buretii. (inca 5-6 Litrii da` roca vulcanica de spalat)...
l
Asa se vede din poze, dupe' 3 saptamani cu 2 Oscari mari si trei mici....

Canistra (2060) a rulat din 11 septembrie, (anu' trecut) cu ceva pesti mai mici...

Cei doi bureti, au fost pe fundul canistrei. (IN)

Acum, au fost pozitionati sus. (OUT)

Toata galeata/canistra, contine roca vulcanica si cei doi bureti, la iesire (acum)

Sunt curios, ce cacau' are deja canistra mica si neciclata.......

L.E terminarea propozitiei ori punctul: a fost intentionat(a).
image
image
image
image
image
image
La multi Ani!

Multumesc de indicatii.

Probabil ca Geophagus'ii o sa apara abia la primavara. (Vorbesc cu dilaru' si aflu' daca poate aduce mai repede.)

Am melci, incat nu ramane cacut pe nisip. (am si aspirat nisipul de cateva ori... nu am scos mai nimic)

O alta problema ciudata:

In camera cu borcanul, temperatura este intre 22-23C.

Borcanul ajunge si la 27.5C daca nu dau drumul la ventilatoare.

Am pus ventilatia pe fostul controler de incalzire si se mentine temperatura intre 24.5 si 25C.

Ciudatenia este ca iluminatul LED, nu are cum sa ridice atat de mult temperatura. (cred)

Pot face pompele din filtre manevra cu ridicarea temperaturii? (Eheim 2060 si 2080)

Trebuie instalat un Juwel 240 la pravalie.

De fapt, trebuie inlocuit cel de 160l brut, (100x40x40 cu Juvelu' de 121x41x55H cm. (flora si fauna se muta)

O idee despre bazinul mic:

Renunt la sumpul superior si "merg" pe doua Experience 150 cu prefiltre si 4L substrat PRO in canistre.

Ca tot nu am idei ori imaginatie:

Cum sa il fac si cu ce? (ce mai bag acolo? )
Bayek wrote:Pentru 54l nu e suficient Eheim Classic 250? Eu il am in 63l si daca e curatat bine plimba toate plantele din bazin. Eu nu folosesc spraybar, poate de asta. Si are 3l rezervorul pentru medii de filtrare. La filtrele Eheim trebuie sa iei separat robinetii de cuplu rapid, cate 2 seturi de robineti dubli, 60 lei bucata.

Ori se alege varianta Experience si nu mai trebuie cuple.

Poate un experience 150?

Chiar ajunge pentru 50-60l, basca: se regleaza debitul.

In opinia mea: (care nu sunt prieten cu buruienile) arata bine.

Si scalarii aia sunt misto. (de ai tai, de acasa, nu scriu ca sa nu poluez topicul )
La volumul ala, nu conteaza ce mediu are..... (in principiu: functioneaza)

Prosopul de hartie este mai eficient.
image

scuze de poluare: La foto, exista: direct link. (copiezi: Medium image (linked) BBcodes si faci "paste" direct in topic)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: