| Message |
|
|
Pai atunci sa bage doi betta si
Ar simboliza casatoria  .
Glumesc,
Eu ziceam de betta pentru ca ala chiar nu are neaparat nevoid de filtru
|
 |
|
|
|
decat sa ai un acvariu in care apa sa para ca e mlastina tulbure si urata. Mai bine asculti sfatul celor mai experimentati si incerci cu alte specii care sunt mai usor de crescut.
Parerea mea...
Eu ti-as spune sa pui un singur betta acolo. Ar fi mult mai ok.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa te abtii - este destul de populat acvariul tau si ramirezii sunt agresivi intre ei. Acvariul pare destul de mare incat sa tina 2 perechi darmi se pare ca ai destul pesti.
Este doar o opinie a mea...
|
 |
|
|
~ 500 lei o butelie de 5 litri am sunat eu acum  )
|
 |
|
|
|
Scapa de Pangasius si de Scalar au nevoie de spatii ff mari. Ai prea multi pesti.
Hotaratete cu ce ramai eu as propune gupy si atat
Agitatia de la tine din acvariu nu este naturala. Pestii sunt ff stresati si se ataca intre ei.
Asta este sfatul daca vrei sa faci asa ok daca nu iarasi ok. Si e cat se poate de serios
|
 |
|
|
|
din filmult vad ca ai un acvariu suprapopulat. Mai da din pesti. Sunt foarte agitati pestii tai...
|
 |
|
|
Ca varianta de iluminare - eu am cumparat un bec economic si l-am pus la o veioza veche care o aveam prin casa - nu Arata foarte bine dar isi face treba extraordinar la moss. - Cost 15 RON.
Adica avem niste muschi aruncat pe balcon intr-o galeata in plina iarna fara lumina  de vreo 3 luni, l-am pus in casa cu ceva fertilizare si lumina in doua saptamani si-a reveni foarte bine.
Cand fac rost de bani vreau sa-mi iau asa ceva http://www.nevertebrate.ro/Lampa-Aqua-Zonic.
Te asteptam cu poze.
|
 |
|
|
Tuburile tip pl le am intalnit de obicei la acvariile mai mici unde lungimea nu permitea tuburi lungi . PL urile sunt de fapt tuburi ca si celelalte numai ca sunt in forma de u ca sa zic asa .
Temperaturi de culoare am intalnit de la 3000k 6500k pana la 20000k . Problema cu ele este ca sunt cam greu da gasit fata de celelalte functie de temperatura de culoare dorita.
Variante ca t5 si t8 sunt reduse pt ca ar trebui sa fie foarte mici iar soclul este diferit.
Pai... nu e treaba u 0.5 w/ litru ?
|
 |
|
|
|
scuze de dublu post dar mi le-a afisat pe amundoua in acelasi timp - asta se poate sterge
|
 |
|
|
|
Tocmai vroiam sa-mi cumpar o lampa pentru un nano cu astfel de becuri, si exact problema asta mi-o puneam, unde gasesc bec de schimb.
lampa care vreau sa o cumpar are deja un bec de 6500k, 11 W cred ca e ok pentru un nano de 20 l
|
 |
|
|
|
eu. facut asa. am fiert buturuga cu sare bine. apoi am tinut.o in apa rece pana nu mai avut tanin. am pus si cateva pietre pe ea si cam in doua saptamani nu mai plutea si nu mai murdarea apa.apa la buturuga o schim am o data la dou trei zile. pe toata.
|
 |
|
|
|
Vita de vie e cea mai buna. Si mai poti incerca cu lemn de salcam.
|
 |
|
|
salut,
Multumesc pentru ajutor dar dupa ce i-am privit mai indelung mi-am dat seama ca defapt masculul nu are nimic, ci curata locul pentru o viitoare depunere a femelei.
Alarma gresita  )
Eram panicat de la episodul trecut.
Narcis, stiu ca albastru de metil si verde de malachit nu sunt antibiotice, eu am spus ca am pus antibiotic intre cele doua tratamente  .
Oricum, va multumesc incao data pentru interventie.
|
 |
|
|
Ramirezi sunt foare sensibili, asa ca ai grija cu ei.
Te vad entuziazmata asa de pasiune, aspiri zilnic... sa vedem cum o sa fi peste 6 luni
Bine ai venit !!!
|
 |
|
|
|
si opinia ta cu referire la ce are pestele este ... ?
Multumesc pentru interventie ...
|
 |
|
|
Masculul acum vreo doua saptamani l-am vazut ca s-a inegrit tot si statea apatic pe fundul bazinului.
L-am separat in alt bazit si l-am tratat cu antibiotic la 12 ore. In Prima apa am pus albastru de metil iar in ultima verde de la malachit (prima apa cea in care l-am mutat - ultima cea din care am inceput sa ii schimb apa fara sa mai pun meodicamente).
Pestele si-a revenit si e voios acum asa ca l-am mutat inapoi in bazin acum 3 zile. Acum il vad ca se freaca de nisip ca si cum ar incerca sa scape de ceva + insita sa se frece in yoca capului si a burtii aproape neincetat face asta.  . Nu vad puncte pe el. Maine plec si in concediu  sa vad cum il gasesc la intoarcere.
Ce parere aveti, ce sa aibe - gris sau parayiti ?
Ca si conditii am un bazin de 60 de l , un JBL e 901, plantat mediu si mai am 3 ancistrsi si doi cory.
|
 |
|
|
|
clar femela de gupy sau endler.
|
 |
|
|
|
daca nu le dai - da-mi un PM ca le vreau eu
|
 |
|
|
|
si eu am un JBL e 901 la un acvariu de 60 l - il tin cam la jumatate dat si e ff ok, nu ii deranjeaza cu nimic pe pesti.
Nu e ok sa atingi limita maxima a lui.
|
 |
|
|
|
da . tine pe loc minciogul si "fugareste-l" cu mana pana ajunge in proximitatea minciocului.
|
 |
|
|