[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan
Forum Index » Profile for Dan » Messages posted by Dan
Daca ne arati si desenele cu Samson si Delilah cand erau mici te credem ca sunt facute de Ana !
dorin_st wrote:Mai am si eu 2 melci sa-i dau, i-am promis.
Din pacate stau prost rau cu timpul. Fetita ta le da nume la toti?

Sunt unii oameni care banuiesc ca ea este doar paravan ... Koala fiind de fapt mai sensibil decat pare la prima vedere, incearca sa-si pastreze imaginea de dur punand pe seama ei toate dulcegariile. Acum nu bag mana in foc pentru teoria asta, eu doar am auzit-o la radiooooo si am zis sa v-o impartasesc si voua in caz ca ascultati alt post in perioda aia !

Studiu de caz :
1)Samson si Delilah : de aici cine face putina aritmetica poate trage niste concluzii in ceea ce priveste teoria de mai sus
2) Rita si Carlos : mai putin evident, dar totusi demn de luat in seama
kirucd wrote:

3- Cot 90grade (Angle 90grade) de 25mm:http://fish.aquaristic.net/Angle-90.html" target="_blank" rel="nofollow"> http://fish.aquaristic.net/Angle-90.html
Intrebare: cum se conecteaza cu racordul "T"? Lipseste o piesa, un "manson" (sleeve)de genul acestuia: http://fish.aquaristic.net/PVC-Fittings-Sleeve.html

Asta e cotul, nu iti trebuie decat o bucata de teava de 25 pe care o lipesti in cot si in T, nu ai nevoie de altceva. Teava care face legatura intre cot si T poti sa nici nu o lipesti,
un ansamblu de la un OUT va sta complet sub apa si nu poate sa traga decat apa, iar ansamblul de la celalalt OUT ar trebui sa traga aer ca sa nu lucreze si acesta in mod full sifon. Pentru asta
ai doua variante, prima rasucesti cotul in sus in asa fel incat el va sta oblic fata de apa si va intra putina apa dar si aer, si a doua lasi cotul la fel ca la prima teava, cu gura in jos si dai o gaura
in capacul cu filet iar in acea gaura fixezi un tub de silicon,
etans, care trebuie sa aiba capatul celalalt putin deasupra nivelului normal al apei. In aceasta a doua varianta, daca din nefericire
ti se infunda prima teava, apa in display creste pina cand va acoperi capatul tubului de silicon, moment in care aceasta a doua teava de OUT va intra in full sifon si iti va trece un debit mult
mai mare de apa catre sump. La prima varianta cresterea nivelului apei va avea drept consecinta acoperirea completa a gurii cotului si astfel va trece in full sifon

o scurta completare, pentru o solutie civilizata 100% poti sa inlocuiesti inghesuirea tubului de silicon in gaura data cu folosirea unui fitting cu filet de 1/8 pe care sa-l prinzi cumva in capac (eventual cu gaura + 1 fillet facut pe gaura) sau lipit fittingul de capacul de pvc . Piesa, in varianta Aquamedic, se cheama Aquamedic fitting 90 6/4 x 1/8" si arata cam asa :
image exista si dreapta dar asta cu cot la 90 te-ar putea scapa de bucla firului de silicon .
M260 ? sau ce model?
Eu m-am jucat mai demult cu M260 si cu modelele mai mari si am fost multumit de ele. Acum depinde ce intelegi tu prin "buna de ceva".
Transportul prin posta nu prea este ce ai tu nevoie, dureaza vreo 3 zile, asa ca nu-ti ramane decat varianta curier rapid (dureaza 1 zi) sau mecanic tren-sofer microbuz (dureaza cateva ore in functie de distanta).
Incearca totusi sa gasesti si in Alba Iulia ceea ce cauti.
Succes!
koala wrote:Deja sunteti prea "sofisticati" pentru mine ... poze, schite, Splanuri?... ceva de vazut?

Sper ca deseara o sa-mi iau costumul de Walt Disney si Gustave Eiffel si sa ilustrez ultimele update-uri si idei
Am vrut sa spun ca as putea roti cu 90 grade si mobila si chillerul, astfel va avea liber in si fata si in spate iar cand privesti acvariul din fata se va vedea doar "laterala" mobilei.
ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca ar merge si in corpul mobilei rotit cu 90 grade fata de pozitia initiala, astfel ii din fata va fi super ok ... detalii, detalii
anyeay chillerul va fi cel mai probabil un Aquaemedic Titan 150 : 35x30(latime)x35(h)
Adrian_ wrote: Asta ar fi cea mai simpla si cea mai sigura solutie. Marea ei problema e de natura estetica, functional vorbind insa este ireprosabila .

Estetic vom incerca sa compensam prin lipsa totala (vizibila) a achipamentelor din acvariu
Adrian_ o sa dau mai multa atentie pregatirii incintei chillerului... daca nu iese cum as vrea il scot afara din incinta si gata.
alber wrote:
Dan wrote:Cu m601 poti folosi orice butelie reincarcabila. E greu de estimat cat o sa te tina o butelie, depinde in mare parte de consumul taude bioxid pentru acvariul tau. Daca stii cat te tine butelia de 500g, e usor de dedus cat te va tine cea de 5 kg.

Nu are nevoie si de un adaptor? Buteliile de 5 kg. au filetul ceva mai mare.

Filetul, in mod normal, este acelasi la toate buteliile reincarcabile. Adaptorul se foloseste pentru "adapta" intre sistemele pe reincarcabile si cele pentru unica folosinta. Eu unul asa stiu. E posibil sa existe si vreo butelie de 500g cu filet mai mic.
Cu m601 poti folosi orice butelie reincarcabila. E greu de estimat cat o sa te tina o butelie, depinde in mare parte de consumul taude bioxid pentru acvariul tau. Daca stii cat te tine butelia de 500g, e usor de dedus cat te va tine cea de 5 kg.
malawi_crys wrote:Salutare!

4- Flansa de 25-32 x1Zoll (Tank connector) : http://fish.aquaristic.net/Tank-connector.html
Intrebari:
- care este pozitia corecta de montare, partea filetata sub acvariu ,sau invers? se utilizeaza silicon in momentul montarii in acele gauri din fundul acvariului
- cum se conecteaza tubul PVC in partea de sus din acvariu? Mai trebuie vreun manson sau niplu?
- daca partea filetata vine sub acvariu, cum (cu ce)se realizeaza conexiunea cu urmatoarea piesa- robinetul- Este indicat sa pun o bucata de teava intre flansa si robinet sau merge direct?

Doar scurta observatie rapida, as dezvolta mai mult si la celelate probleme ale tale dar timpul nu-mi permite acum: tine cont de faptul ca o ziceai ca o sa-i dubleziz fundul, ai grija ca flansa sa fie destul de lunga
koala wrote:Cam la asta ma gandeam cand ziceam de background care sa mascheze fire si tevi...

gand la cand cu bucurie,
coltul ala ca un turn de cetate e intersant, numai ca in cazul MegaEdge nu va zi spatiu de pentru 1 sfert de turn, poate merge ceva ca in cazurile celalte cu un guguloi care sa piteasca pompa.

o sa facem toate alimentarile wireless
ma duc sa iau popcorn
kirucd wrote:Daca tot vrei sa te incadrezi in 1,4 metri parerea mea ar fi sa il faci 70x50x40. Eu as face latimea mai mare decat
inaltimea pentru a putea avea suficient spatiu de manevra. Overflowboxul poti sa il faci exterior, aplicat, si bean animal
merge si in varianta cu tevi de 1/2 fara nicio problema. Si bineinteles cu 2 Vortechuri MP10 iti faci treaba in mod elegant
si s-ar putea sa nu mai ai nevoie nici de chiller.

O zi buna,
Dragos

Ma tot gandesc ca n-or fi fost astia de la Fluval mai prostuti si au ales intamplator dimensiunile acestea, de aceea am incercat sa pastrez proportiile. Ideea cu suplimentarea inaltimii mi-a venit dupa cea am vazut un Fluval Edge de 46 litri

imageimage
Eu am aplicat un factor de multiplicare din 0,1 in 0,1 si mi-a rezultat tabelul de mai jos.
image

Am ales prima varianta pentru cas e potrivea cat de cat cu volumul pe care mi l-as fi dorit, iar pe a doua pentru ca avea lungimea pe care as fi vrut-o.
Intre timp zappand pe situri am gasit si situatia din fotografia de mai jos

image
Inclin sa cred ca o varianta mai inalta ar fi greu aranjat, si chiar si asa o data aranjata ar fi greu de iluminat. O exceptie ar putea fi un rockscape de a dreptul genial care sa valorifice cumva inaltimea acvariului si faptul ca lumina vine dintr-o arie redusa relativ la suprafata acvariului)
Asadar o sa incerc mai incolo sa vad cum ar arata in dimensiunile pomenite de Dragos si eventual o sa incerc si varianta 1,8 774 x 468 x 403,2
koala wrote:Ref. chiller si amplasarea lui in dulap:

- nu se poate pune pe o polita, fara sa aiba usa care sa il acopere?
- cum ar veni, sa stea sub acvariu... "la vedere".
- partea cu usi sa inceapa de sub el, doar in portiunea unde e sumpul.

Cam asa ceva ...

merge si asa pana la urma, eu preferam varianta cu chillerul jos, ca mai inalta fitrul si nu mai trebuia sa ma aplec pana la el atat de mult + posibilitatea de a face o sifonare cinstita din filtru, care nu mai cinstita nu e atunci cand filtru ca mortu' (aproape) la cel mai jos nivel al camerei

Oricum asta cu chillerul e rezolvabila lejer ... pompele alea ma omoara acum si lumina
Acvariul o sa fie mai mult ca sigur la noi la birou deci mereu o sa fie cineva ziua aici + ca n-or pica amandoua ventilatoarele in acelasi moment + ca pana la urma cand n-oi fi cu geana pe el, ii las usa deschisa.
In spate n-ar trebui sa fie nici o problema pentru ca oricum overflowul ala mai impinge acvariul de la perete in fata.
Mai am o problema care va deveni presanta cat de curand: inaltimea acvariului + inaltimea suportului ar trebui sa fie undeva pe la 140 cm ( ca sa se vada de sus + ca sa pot umbla in el fara scara) si chiar as vrea ca suportul sa-mi lase spatiu de backup pentru chiller.

Forum Index » Profile for Dan » Messages posted by Dan
Go to: