Acvariu 70X40X40 facut de mine anul trecut in aprilie:
Bazinul propriu zis
- Sticla taiata la un atelier de termopane (6 mm) - 56 RON
- Silicon Dow Corning 881 - 25,36 RON
- Banda de zugrav - 7 RON
- Pistol silicon - 10 RON
- White spirit - 7 RON
- Folie autocolanta albastra - 34 RON
Iluminare
- Bobina 36w T8 (1 buc) - 16,5 RON
- Bobina 18w T8 (2 buc) - 29 RON
- Startere (4 buc) - 8 RON
- Osram Fluora (2 buc) - 42 RON
- Philips 865 (1 buc) - 9 RON
- Philips 965 (1 buc) - 13,5 RON
- Alte (cablu, cleme pt fixarea tuburilor, conectori, suruburi, stekere, samd) - aprox 50 RON
Stand
- Teava patrata 25x25mm (9 m) - 43 RON
- Picior (4 buc) - 8 RON
- PAL (pentru polite) - 61 RON
- Izopren 8 mm - 14,39 RON
Scheletul din teava a fost confectionat de un coleg de serviciu gratis
Standul l-am imbracat in lemn masiv gratis (soacra care lucreaza la o fabrica de mobila

)
Capacul e din lemn masiv la pachet cu standul din aceeasi sursa.
Echipament
- Filtru Tetratec EX700 - 310 RON
- Incalzitorul il aveam
Substrat
- JBL Proflora Start 200 - 57,25 RON
- Pietris balastiera cernut la fata locului - 5 RON (bacsis paznicului)
Cam astea ar fi... S-ar putea sa fi omis ceva dar care nu schimba cu mult cifrele. Dupa cum vezi, am economisit mult la mobilier. Am mers pe T8 din cauza ca e mai ieftin la inceput, tuburile se gasesc mai usor si dimensiunea e potrivita (60 cm la 70 cm lungimea bazinului). In timp insa, varianta T5 e mai eficienta din cauza longevitatii tuburilor si a calitatii luminii. Sa stii ca nu e chiar asa de greu sa lipesti un bazin. Sigur, e mai bine sa lucrezi cu cineva care a mai facut acvarii inainte. Bazinul meu a fost primul pe care l-am lipit. Mana a doua a fost taica meu cu exact aceeasi experienta in domeniu. De iesit a iesit foarte rezonabil si, cel mai important, tine. Cauta pe internet cum se lipeste un bazin si da-i drumul.
Dupa ce iti faci acvariul si iti revii financiar, iti spun cat costa o instalatie de CO2 cu butelie
Daca ai intrebari, voi fi bucuros sa te ajut. Spor la treaba!