Salutare voua!
Am un acvariu cu aprox 220 L apa in el..neplantat si cichlide americane in el
2 X Gold severum ~ 12 cm
4 x Thorichthys meeki - Firemouth ~ 5 cm
3 X Cichlasoma Nigrofasciatum ~ 5 cm fiecare
2 X Jack Dempsey (Archocentrus Octofasciatus) masculul de ~16 cm si femela de vreo 10 cm
si ceva sanitari
1 pleco - ~ 8 cm
1 ancistrus ~ 6 cm
2 synodontis eupterus ~ 12 cm
ar mai fi inca 4 sanitari dar vreau sa renunt la ei (2 platydoras costatus ~ 10 cm, 2X Agamyxis pectinifrons ~ 8 cm)
Posibil o sa spuneti ca sunt prea multi pesti...si poate asa e dar vreau sa renunt in primul rand la 4 sanitari si 2 meeki dupa ce se alege perechea.
care e intrebarea mea!
momentan am un filtru intern Aquael Fan 3 - 700L/h si unul extern Sera Serafil Precision 1100.
sincer, nu sunt multumit de filtrarea pe care o am!
acum am si ceva probleme cu canistra.. mi s-a crepat putin elicea si nu stiu zau cat mai tine si de o sapt si ceva tot intreb incoace-incolo si nu stiu daca o sa gasesc una noua pe undeva.
filtrul extern nu isi face treaba ( si inainte de incidentul cu elicea) asa cum as vrea eu.
comparand cu un tetra ex 1200 al unui prieten.....care e singurul lui filtru intr-un acvariu de aprox 180 L tot cu americani si sanitari, apa lui e cristal pe cand a mea e galbejita si destul de neclara

)!
mediile filtrante din sera'ul meu sunt
sertar jos ceramica + burete cu pori mari
mijloc - bioballs + burete pori mari
sus - carbon+ burete fin + vata (a fost si in setupul fara carbune activ si ceramica in schimbul lui)
as vrea sa imi iau un alt filtru extern.....
as opta pt un
tetratec ex 1200 mai ales ca se gasesc usor consumabile pt el in comparativ cu alte modele dar accept propunerile voastre....pt acest volum si pestii pe care ii am! am vazut destule minusuri cum ca ar curge! am avut si eu cu sera problema asta pana i-am schimbat garnitura ca era roasa toata.......

si nu mai am chef de surprize.
curand am sa trec si la inima de vita si alte mancaruri mai "condimentate" si atunci chiar voi avea nevoie de filtrare mai buna.
nu stiu cat ma va tine actuala canistra si de aceea vreau sa ma orientez din timp pt una noua!..apropo......daca mi se ia curentul (si de intampla cam des peste noapte).la revenirea lui canistra face urat....suna ciudat si ii scade debitul.trebuie sa o scot din priza si sa ii dau drumul din nou ca sa merga cum trebuie! ? vi s-a mai intamplat la careva?! motive??
la ce filtre m-am gandit eu!
Tetratec EX 1200 - debit - 1200 l/h - indicat pentru acvarii cu volum - 200 - 500 litri -
capacitate filtru - 12 litri
JBL CristalProfi e900 -debit: 900l/h - pana la 300 litri -
Volumul filtrului este de 7,6 l.
Fluval 305 - debit 1000 l/h - pentru acvarii de pana la 300 litri
Eheim 2224 - debit 700l/h - pt acvarii pana in 250 L -
capacitate filtru 3 litri ???
Resun EF-1600U - debit pompa 1600 l/ h - lampa UV incorporata - nu am gasit inca pt ce acvarii ar fi potrivit ..dar nici nu m-am straduit foarte mult - ce ziceti de asta? - pret bun....filtru cam no name
ordinea este cea a preferintelor mele.
ma intereseaza sa isi faca treaba bine...silentios cat de cat si sa se gaseasca piese in caz de ceva (sper sa nu fie cazul). care credeti ca ar fi cel mai bun dintre cele prezentate. .....? accept si alte propuneri fiable.