[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: archangel82
Forum Index » Profile for archangel82 » Messages posted by archangel82
astia de aici mi-au dat pret de 620 ron pt tetratec !!! exagerat...nu stiu ce furnizor au....dar pretul e mare si jbl nu pot aduce......
sau trag o fuga la mures ca acolo sigur gasesc desi baietii erau specializati pe eheim.
numai bine
am sa raman pe jbl chiar dc e putintel mai bun. sper sa n-am probleme cu el.
si au trecut ceva zile.......
din cele 3 magazine de prin zona.....unul nu mai aduce produse asa scumpe ca sa nu ia teapa .....si de la doua astept raspuns de ceva vreme.....
.....credca cel mai probabil dc intr-o saptamana nu primesc raspuns ma duc sa ii presez un pic
altfel, ma tenteaza foarte tare tetra din cauza ca gasesti pt el ce iti trebuie....ma refer garnitura/rotor/furtune si alte minunatii cu care sa iesi din belelele ce pot aparea pe cand la jbl inafara de bureti n-am gasit nimic pe la noi ca piese de schimb ca sa comand.......
ma mai gandesc......
sunt patit cu canistra de la sera si nu gasesc nicaieri ceea ce ma intereseaza..oricum..garantia poate ma va motiva sa ma mai gandesc in privinta jbl'ului! producatorul da 4 ani..astia ..nu stiu

apa cristal si numai bine!
dupa cate vezi tu pestii sunt inca mici......
in 250 L -net ii tin! consider suficient pt marimea actuala!
peste ceva timp voi decide cu ce voi ramane...as vrea sa mai gasesc si niste jack dempsey blue electric si posibil voi opta sa raman cu ei si cu cei 2 normali.....daca nu vad eu!
sunt constient ca nu vor incapea in acvariu peste un an ..asa ca stai linistit...raman cu care mi-s mai dragi!
am mai avut 2 astronotusi acum ceva ani buni intr'un acvariu de 200 pe care l'am dat unui vecin cu tot cu pesti cand am plecat in studentie ...si au crescut in jur de 25 cm fiecare .....
la revenire m'am reapucat...un acvariu mic..altul mai mare....si tot asa.......

oricum...intru in santier in vreo 2 saptamani .....si posibil ma taie capul sa mai fac un acvariu....mai mare decat asta pt noua sufragerie care va deveni goala....schimb si mobila.......
actualul acvariu..eu mi l'am facut....m-a ajutat putintel sotia cand l'am lipit si un prieten la carat...ca e tareeeee greu

ms de sfaturi..am sa caut ...
mai exact de pe ce site ai comandat mancarea?!..eu am vazut unul unde sunt prezentate produse de la hikari dar nu exista posibilitatea de comanda online doar info si contact.....

oricum....momentan vreau sa merg pe ce gasesc local....adica tetra sau sera!
salutare voua baieti
vreau sa mai variez si eu putintel mancarea si m-am gandit sa imi indrept atentia spre ceva mai de firma. la noi se gaseste doar mancare de la tetra si sera....si intr-un singur magazin. in restul..ca si in asta de altfel.. sunt de la troco si alte ieftinituri cu care s-au obisnuit ai mei dar totusi...n-au prea mare pofta.
azi mi'am cumparat o cutie de tetracichlid sticks si se pare ca nu le prea place....o iau in gura si o scuipa. (intradevar..e destul de maricica dar o rup in 2-3 bucatele....sper sa se obisnuiasca curand).
voi cei ati folosit cu success de la tetra sau sera?? ce recomandati pt ciclide?!!
tin sa precizez ca pestii ce ii am sunt
2 X octofasciatum (~10 cm)
3 X red tiger oscar (~5 cm)
3 X nigrofasciatum (~6 cm)
2X gold severum (~12 cm)

astept raspuns. mersi

Salut baieti. M-ar interesa un rotor pt un filtu extern Sera Serafil 1100. Elicea mi s-a crepat intr-o parte (nu stiu cum - am observat la ultima curatare) si nu stiu cat o sa mai reziste. E oki si "second" atata timp cat e intreaga. Daca aveti vreo pompa stricata si nu mai aveti ce faceti cu ea si rotorul e intact il accept.

Mersi mult si astept pm sau tel la 0744170064 - Paul cu un pret de la cel care poate sa imi vanda.

am atasat si o poza cu el.

http://akvarium24.hu/images/termekek/3332k_1500.jpg
Multumesc tuturor de sfaturi am sa merg mai mult ca sigur pe JBL Cristal Profi e1500! astept raspunsuri cu preturi din 3 locuri....sa vedem ce-a fi )!...
...si acum sa m-apuc de citit pe forum...vad ca am niste viermisori mici albi pe sticla si pestii se cam freaca de toate. de 2 ani si ceva de cand am facut acvariul n-am avut problema asta sa vedem cum o remediem....
habar n-am de unde i'am luat..
mersi pt sfaturi! tocmai mi'au terminat de ..depus nigro dupa ce s'au chinuit la ditamai groapa sub filtrul intern au depus pe filtru! as putea foarte usor sa scot toate icrele!! sunt 100+ pt prima depunere mai mult decat oki tinand cont de marimea parintilor 5 cm cu tot cu coada ...ma mai gandesc ce fac caci pe maine sigur nu mai sunt cu sanitarii prin zona......maine studiez piata din zona pt preturi filtre
posibil ma voi orienta si eu inspre acest JBL ..chiar am sa ma duc maine prin zona sa vad ce gasesc la cele 2 magazine din oras...... doar douaaa.....((...sigur n'au pe stoc dar sa vad la cat il aduc!
ca medii filtrante in cele 4 sertare ce recomandati?!!
am vazut ca nu va place carbonul.......e de preferat ceramica in locul lui!?
bun! si in caz ca totusi nu voi merge pe e1500 pt ca nu voi gasi sau nu voi avea banii necesari. sa merg pe tetratec?
m-am gandit si la el ..1500 l/h, pt acvarii pana in 600L, intradevar si-ar face treaba. 100 ron in plus nu e mare minune....dar se gasesc piese pt el in caz de ceva? nu are "calitatea" de a curge?! ms
Salutare voua!
Am un acvariu cu aprox 220 L apa in el..neplantat si cichlide americane in el
2 X Gold severum ~ 12 cm
4 x Thorichthys meeki - Firemouth ~ 5 cm
3 X Cichlasoma Nigrofasciatum ~ 5 cm fiecare
2 X Jack Dempsey (Archocentrus Octofasciatus) masculul de ~16 cm si femela de vreo 10 cm

si ceva sanitari
1 pleco - ~ 8 cm
1 ancistrus ~ 6 cm
2 synodontis eupterus ~ 12 cm

ar mai fi inca 4 sanitari dar vreau sa renunt la ei (2 platydoras costatus ~ 10 cm, 2X Agamyxis pectinifrons ~ 8 cm)

Posibil o sa spuneti ca sunt prea multi pesti...si poate asa e dar vreau sa renunt in primul rand la 4 sanitari si 2 meeki dupa ce se alege perechea.
care e intrebarea mea!
momentan am un filtru intern Aquael Fan 3 - 700L/h si unul extern Sera Serafil Precision 1100.
sincer, nu sunt multumit de filtrarea pe care o am!
acum am si ceva probleme cu canistra.. mi s-a crepat putin elicea si nu stiu zau cat mai tine si de o sapt si ceva tot intreb incoace-incolo si nu stiu daca o sa gasesc una noua pe undeva.
filtrul extern nu isi face treaba ( si inainte de incidentul cu elicea) asa cum as vrea eu.
comparand cu un tetra ex 1200 al unui prieten.....care e singurul lui filtru intr-un acvariu de aprox 180 L tot cu americani si sanitari, apa lui e cristal pe cand a mea e galbejita si destul de neclara)!
mediile filtrante din sera'ul meu sunt
sertar jos ceramica + burete cu pori mari
mijloc - bioballs + burete pori mari
sus - carbon+ burete fin + vata (a fost si in setupul fara carbune activ si ceramica in schimbul lui)

as vrea sa imi iau un alt filtru extern.....
as opta pt un tetratec ex 1200 mai ales ca se gasesc usor consumabile pt el in comparativ cu alte modele dar accept propunerile voastre....pt acest volum si pestii pe care ii am! am vazut destule minusuri cum ca ar curge! am avut si eu cu sera problema asta pana i-am schimbat garnitura ca era roasa toata....... si nu mai am chef de surprize.

curand am sa trec si la inima de vita si alte mancaruri mai "condimentate" si atunci chiar voi avea nevoie de filtrare mai buna.
nu stiu cat ma va tine actuala canistra si de aceea vreau sa ma orientez din timp pt una noua!..apropo......daca mi se ia curentul (si de intampla cam des peste noapte).la revenirea lui canistra face urat....suna ciudat si ii scade debitul.trebuie sa o scot din priza si sa ii dau drumul din nou ca sa merga cum trebuie! ? vi s-a mai intamplat la careva?! motive??

la ce filtre m-am gandit eu!
Tetratec EX 1200 - debit - 1200 l/h - indicat pentru acvarii cu volum - 200 - 500 litri - capacitate filtru - 12 litri

JBL CristalProfi e900 -debit: 900l/h - pana la 300 litri - Volumul filtrului este de 7,6 l.

Fluval 305 - debit 1000 l/h - pentru acvarii de pana la 300 litri

Eheim 2224 - debit 700l/h - pt acvarii pana in 250 L - capacitate filtru 3 litri ???

Resun EF-1600U - debit pompa 1600 l/ h - lampa UV incorporata - nu am gasit inca pt ce acvarii ar fi potrivit ..dar nici nu m-am straduit foarte mult - ce ziceti de asta? - pret bun....filtru cam no name

ordinea este cea a preferintelor mele.
ma intereseaza sa isi faca treaba bine...silentios cat de cat si sa se gaseasca piese in caz de ceva (sper sa nu fie cazul). care credeti ca ar fi cel mai bun dintre cele prezentate. .....? accept si alte propuneri fiable.
am reusit.....sa il aduc la normal ..ph 7 dar ghici!?
dupa doar 3 zile de lipsa schimburi apa a revenit la loc!! Ph 5.5!
nu stiu ce imi poate scadea ph'ul chiar asa de brusc.....credca voi schimba toata apa.......
culmea e ca pestii sunt super oki! vioi..mananca.......n'au treaba!!
dar nu'mi plac valorile primite.......
voi face in seara asta si o curatare a subrstratului...poate sunt ceva resturi p'acolo care influenteaza! ultima curatare am facut'o acum 3 saptamani!
mersi mult de sfaturi de aseara m-am apucat de schimburi de apa...aprox 30 litri....mai schimb si azi ....si in urmatoarele zile!
pestii se simteau excelent in ciuda ph'ului de aceea nu l'am mai verificat o vreme dar mai bine neutru decat asa acid! am sa imi spal si filtrul extern si sa ii schimb carbunii...ca deja a trecut ceva vreme!
numai bine
apa de la robinet are 7...deci e oki!!
......am testat cu solutie si mi'a dat 5 .....cu betisor minimul e 6.4 si mi'a iesit ceva mai galben decat culorile cu valori!
mersi de sfaturi am sa schimb urgent niste apa....pana se stabilizeaza
in primul rand Salut!
ce s-a intamplat!
am un acvariu de 300 L cu ciclide africane si cativa sanitari care-i vad doar seara in rest sunt ascunsi intr-o corabie
mi-a murit un peste......ciudat fapt tinand cont ca cu o zi inainte dadeau sa depuna...chiar au sapat groapa.....
ei bine ....dupa o zi dupa ce au tot dansat si s-au simtit bine revin acasa de la lucru si vad ca femela umbla aiurea....era muscata rau si credeam ca e masculul prea bataus si chiar a muscato pana a murit aproape....n'am mai rezistat sa o vad asa ca nu mai avea nici un echilibru si am separat'o pana a murit
....azi am facut un test la apa si surpriza! am ph'ul 5!!!...
am testat initial cu tetra ph .....si mi'a dat 5
......apoi am incercat cu un sera quick test ..si aceeasi valoare!

ce mai pot spune despre apa.....!..apa din acvariu e deja devreo 9 luni..fac schimb saptamanal de 30 l....
dupa testul sera quick test..am urmatoarele rezultate!
no3 intre 100 si 250 dar inclin inspre 250
no2 0
gh >16
kh 0
ph 6.4 ...pe testul asta dar ceva mai deschis decat culoarea de pe cutie..deci 5!

solutii pt redresarea situatiei?!
va multumesc
l'ai folosit vreodata in vreun acvariu ?..poate ma intereseaza pe mine dar nu stiu cum ar putea reactiona apa .....in contact cu el!..poate imi spui tu ! ms
si banuiesc ca incompatibilitatea .ciclizilor ar fi cu pestele cutit si acel labeo!..am mai vazut in ceva compatibility charturi ca nu le'ar place cory!!
...pe langa astea 3 specii ..consideri ca ar trebui sa renunt si la restul sanitarilor?! ms.....astept raspuns!
ms mult pt raspuns! ...noted!....
Salutare voua!
De 2 zile pestii mei au inceput sa se frece de ce apuca! ..acvariul a fost ciclat fortat cu nitrivec si aquatan (au trecut vreo 10 zile de cand am pus pestii)..pietrisul este nou ...doar plantele si filtrul din fostul setup (in care nu aveam problema asta)..si normal....pestii!!
Momentan am urcat temperatura cu 3 grade..si am pus niste sare neiodata si aseara niste sera costa med F..dar doar cate 1 picur la 10 L.
Din cele observate..pestii nu se mai freaca atat de mult de ce au in jur dar cei 2 cory si inca un ciclid au parca putin mancate inotatoarele!! dar nu de ceilalti pesti evident..ci de o boala ce am mai intalnito la ramirezzi....cand un parazit "manca" toate inotatoarele incet si sigur!!..(sper sa nu fie acea boala!)
de altfel...un alt ciclid este cam retras si nu vine la mancare si pe deasupra inoata."pe loc"!.....
...daca cineva are raspuns la problemele mele plz help!!...
Tin sa precizez ca apa e curata si n'am avut nici o probl pana acum 2 zile de cand am schimbat apa (stiu..n'a trecut mult de atunci )

Acvariul meu
105X50X55..din care aproximativ 230 L brut
Filtru inter Aquael Fan 3 - 700L/h
Sera serafil 1100 - extern
4 tuburi 18X Philips - 10 ore pe zi
Incalzitor 300 W - temperatura constanta 25 C

Substrat pietris
2 buturugi - nu mari

Pesti actuali
10 ciclizi micuti (2 Pseudotropheus Acei, 2 Iodotropheus Sprengerae, 4 auloncara, 2 lombardoi!) - sub 4 cm..
4 ancistrus
2 pleco
2 peste cutit
1 labeo bicolor
2 synodontis eupterus
2 cory
si 4 pomaceea
................

Plante
1 Anubia Nana
1 Echinodorus Bleheri
2 Echinodorus ozelot

Va multumesc anticipat!!....
ms de reply dar din pacate...nu este ce ma intereseaza pe mine! mai caut!..am vazut si pagina asta mai ieri !!..numai bine

Forum Index » Profile for archangel82 » Messages posted by archangel82
Go to: