De la cei 3 Asolene Spixi de acum ceva vreme, am mai luat din Baia Mare de la cineva inca vreo 8 sau 10 Asolene Spixi, asa ca acum am destui...si am si pui de la ei....si tot depun si outze
Inca nu dau din ei, pana nu vad ca s mai multi, pentru ca la unii cochiliile nu sunt chiar ok, se erodeaza destul de tare.....o sa revin aici cu niste poze sa vedem poate ma ajuta cineva cu ce as putea face (in afara de calciu lactic care il adaug saptamanal 2 pastile la 45L apa, asta pe langa mineralele de Dennerle Sulawesi)
ocean wrote:Asa cum ti-am spus noaptea e un sfetnic si un prinzator de pesti super, cand sunt tepeni de somn, si de se sperie(simt plasa) nu inoata decat putin
Am revenit cu o filmare nou cu pestiucii din dotare, Altumii Rio Orinoco si Geophagus Sveni..... restul pestilor sunt asa pe langa, dar mai sunt acolo 3 rhodostomus, 1 blue acara (tre sa plece), 1 gibbiceps (tre sa plece), 3 ancistrus albino, multe Luri ascunse prin toate partile...multi cory, din care adolfoi, sterbai si black venezuela.....
Prea multi pesti, asa ca 2 altumi vor pleca la un coleg acvarist din Cluj, blue acara iar si gibbicepsul iar....doar sa am timp si nervi sa ii prind
marcusyon wrote:Pentru ca e boala grea, dupa ce am dat dihaniile alea, brusc s-a facut prea mult loc in acvariu.
Prin urmare am comandat 3 buc Cichlasoma carpinte de la nevertebrate la 4-5cm. Unu a crapat la transport, vedem daca scapa ceilalti 2 dupa ce i-am bagat in bazin
Fain asa, m am uitat pe net sa vad cum arata acesti pesti...sunt faini, dar cresc fff mari, se fac ditamai
Dimensiune: 25.4-35.6cm
Oricum tu ai loc unde sa ii tii....nu imi fac griji
Acvariul ecosfera in borcan de 3L a ajuns la 2 ani si 2 luni si este chiar ok.
Nu adaug mancare si nu am schimbat apa niciodata, este un ecosistem inchis.
Plantele cresc bine si repede, nu am tuns niciodata si nu am modificat nimic, va trebui sa mai scot din cele de suprafata sa ajunga lumina si la restul de jos.
Vietati sunt acolo ceva creveti red cherry, erau si crystal red dar nu stiu daca mai sunt acolo plus si melci Tylomelania si Ramshorn. O sa mai adaug ceva ramshorn cred ??
Acvariul arata bine. Chiar foarte bine, se vede ca ai experienta din trecut. Felicitari!
Singura chestie, la creveti nu prea ai ales ok sa ii amesteci pentru ca se vor corci si vor iesi puii urati, decolorati etc. Era bine daca alegeai rosu sau albastru sau galbe, adica doar o culoare de neocaridine
Eu zic sa mergi cu easy life pana le termini, dar apoi poti incerca Masterline.
Ca si carbon lichid eu zic ca easy carbo e cel mai bun momentan, dar nu sunt expert in plante de acvariu.
Este complicat sa fac asta cu impamantarea (cu toate ca pare f util)......in cazul meu, poate cand voi face lucrari electrice mai ample pe la acvariu si in apartament voi face.
Trebe sa vad cea mai aproape priza cu pamantare, e posibil ca priza sa fie fara impamantare...tocmai aia unde am eu legate toate chestiile de la acvariu.
De fapt, am alimentat de la o priza dintr-o camera alaturata cablul de la prelungitorul care merge la acvariu, dar nu mai stiu daca e cu impamantare sau nu.....o sa vad eu o data.
dan.pavelescu wrote:Daca in momentul in care se aprinde lumina creste brusc, inseamna ca e senzorul influentat de ceva electric.
Daca este treptata cresterea, habar n-am.