[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: R4du
Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Pune si tu ceva poze cu el, ca nu prea ne putem da seama dupa cuvinte. E posibil sa fi sarit din acel bol(betta mai fac dinastea) si s-a lovit. Eu am patit cu o black molly, a sarit din acvariu si la fel, si-a rupt buza inferioara. A murit la o saptamana. Nu mai manca, era stresata. Ai rija mare de el. Stima
Buna seara. Ca sa nu mai poluez forumul cu topicuri inutile, o sa pun o intrebare tot aici.
Azi am luat, din necunostinta, inele ceramice de la tetra. CR 500ml. Eram in cautare de Siporax mini de la Sera si am cautat in toata Craiova si nu am gasit. Din intamplare am dat de aceste inele de la tetra si am crezut ca fac cam aceeasi treaba, ajuta la filtrarea biologica, casa pt bacterii. Bineinteles ca vanzatorul mi-a zis ca sunt la fel de bune ca siporaxul. Cand am ajuns acasa si am cautat pe net am vazut in mare ca aceste inele sunt de fapt pt filtrarea grosiera(mecanica). Deci am comis-o.
Acum intrebarea mea este: au vreo treaba cu filtrarea biologica sau nu aceste inele. Daca le pun in filtru intern in acvariu, ajuta bacteriile sau nu?
Si o alta intrebare adresata persoanelor din Craiova, daca sunt pe forum: unde gasesc sera siporax mini in Craiova?

@floriancj. Elodeea densa seamana cu aia mica de o am, dar bacopa, cu ce am vazut din pozele de pe net nu seamana cu ce am eu.

Stima
Salut. Parerea mea e ca mai bine faci totul incet si bine, fara caliceala la bani, decat toate in graba si fara rost. Gandeste-te ce ar fi daca, sa zicem, intr-o zi se rupe masa aia din varii motive si se duce dracu tot? Ai dat o poala de bani degeaba, asa dai tot aceeasi poala de bani plus inca ceva, dar stii ca stai linistit si tu, si investitia ta.
Tu faci cum crezi, dar gandeste-te de 2 ori.
Multa bafta cu proiectul.
Stima si ape limpezi.
app cu plantele din poze ma puteti ajuta?? cum se numesc?
aaaaaa. pai deaia am.
il las si un an nu e problema...numai sa nu se intinda dracovenia....
am si o groaza de Molly ca inmultesc pe fiecare luna...dar nu stiu cum sa ii bag la carasei, am 20grade in acvariul mic..
deci nu ramane decat sa astept sa moara alga))
multumesc pt sftauri la amandoi.
stima si ape limpezi.
pai acvariul acesta e provizoriu...dupa paste vreau sa fac unul de 60x30x35 sa stea pana se fac mai mari si duaia ii mut in cel de 200l.
13l sunt ce le ramane lor.
ok deci ca sa scap de alge trebuie:
- sa dau portii mici de hrana de max 2 ori pe zi.
- schimb de 1l pe zi si 3l la sf de saptamana
- lumina 8h/zi, 4 dimineata si 4 seara
- schimbat bec cu unul mai mic...cu toate ca are el 11w dar a pierdut mult din intensitate
- schimbat buretele din filtru hang on care il am cu....?? mini siporax e bun??

ALTCEVA CE SA FAC CA SA SCAP MAI REPEDE DE ALGA ASTA???
Buna ziua.
am facut de 3 saptamani un acvariu mic pt 2 pui de caras. am in el cateva plante si unele au pe ele aceasta alga maro inchis. cum scap de ea?
Acvariu aprox 13 litri
Ilumitat: lampa DIY cu bec no name economic de 11w
Filtru: cascada 350l/h umplut cu burete, pompa aer cu burete bio foam baby
Substrat: pietris granulatie 2-4mm si 2 pietre mari
2 carasei mici care au acum cca 3-4 cm
Plante: 4 modele dar nu stiu nici una din ele cum se numeste - daca ma puteti ajuta cu denumirea lor as fi frumos.
program iluminare: 12-13 ore/zi
hrana pesti: granule terta 2-3 ori pe zi, portii mici. si foarte rar ceva castravete/dovlecel pt carasi, dar le dau dimineata si seara scot ce ramane
fara co2, fertilizanti sau alte treburi....
apa o schimb odata pe saptamana in proportie de 30% cu apa lasata la declorinat in jur de 5-6 zile(sau chiar mai mult pt ca am la pastrat in jur de 110l de apa)

acvariul a fost inceput acum aproape 4 saptamani si de 1 saptamana si putin a inceput sa apara aceasta alga pe plante. s-a lungit pe mai multe frunze si nu stiu ce sa ii fac.

ce ma sfatuiti?

poze cu alga si cu plantele: https://www.dropbox.com/sh/033ic3rkeu1hjkv/jYStF0GBD_
Felicitari. Puii stau cu mama doar pe perioada fatarii, adica 30min-2ore max. Trebuie sa ai fatatoare dinaia de plastic sau acvariu maternitate. Se pune femela naste si o scoti. Puii se lasa o zi fara mancare si dupa se hranesc cu artemia proaspat eclozata sau infuzori. Eu spre ex nubam artemii si nici infuzii cu ou nu fac ca sa strica apa rpd daca nu stii cum sa dai. Eu le dau ceva creveti mici congelati si o mancare rosie praf. Pana sa ii pui in acvariu comunitar poate dura si 3 luni, depinde de cum ii intretii(o intretinere buna si hrana adecvata ii ajuta la o crestere rapida). Ei se pun in comunitar cand ajung la dimensiunea de 2-2,5cm.
Daca mai ai nelamuriri te asteptam cu intrebari.
Bafta si ape limpezi.
Da. Asta chiat ca e una din cele mai bune initiative. Imi pare rau ca nu va pot ajuta cu nimic(financiar sunt blocat rau de tot iar cu aparatele enumerate nici atat). O sa urmaresc cu interes evolutia lucrurilor. O zi cat mai buna si ape limpezi va doresc. Stima

P.S. da, cu siguranta ar trebui facut sticky, pt ca e de mare interes acest experiment.
Pai pune o poza...asa nu avem cum sa ne dam seama....
O singura observatie am la ce a zis @Avansatul...manado nu e substrat fertil. Este substrat inert.pt plantat se pune, daca mergi pe gama jbl, substrat fertil Aquabasis plus 2-3 cm si peste se pune jbl manado 3-4 cm. Substratul se pune in cadere, ca sa dea senzatia de adancime in acvariu. Ce inseamna in cadere, adica in fata sa aiba cca 4cm grosime si urca spre spate progresiv pana la 7_8cm.
Multa bafta cu acvariul. Ape limpezi si pesti sanatosi. Stima
Betta este un peste solitar, ca sa zic asa. Daca pui o femela/2 in 15l, le va alerga si le va bate pana le omoara. Daca pui 2 masculi se vor bate pana moare cel mai slab. Masculul betta se tine singur. Doar la imperechere se pune o femela cu el, dar si atunci exista niste metode si criterii, nu pe ureche
Daca vrei sa iei pereche in scopul inmultirii, atunci faci un acvariu compartimentat in 2 si ii pui separat, cu mentiunea ca peretele despartitor sa fie opac si ei sa nu se vada zi de zi.
Sunt pe gogu diferite metode de ai tine si sfaturi de imperechere. Dar NICIODATA NU PUI MASCUL + MASCUL/FEMELA in acelasi acvariu. Se lasa cu decese si e pacat.
Daca mai ai intrebari......
Stima

P.s. scuzati greselile, scriu de pe telefon. Stima
pana sa ne dai detalii despre acvariu....scoate pestele intr-un acvariu carantina, cat mai repede....incearca sa pui apa din acvariul comunitar in cantitate mai mare si la aceeasi temperatura, ca sa nu grabesti "boala"pestelui..
da-ne detalii despre acvariu, hrana, apa(parametrii si temperatura), varsta pestelui.
ape limpezi.
am inteles. multumesc frumos pt sfaturi.

o zi buna la toti. stima
@kazaku @tmarchelov multumesc mult pt sfaturi.
am scos incalzitorul din priza si am lasat acvariul la temperatura camerei, momentan e constant pe 22 de grade si se pare ca sunt ok...cam speriosi ce-i drept, dar mananca bine, cerceteaza tot acvariul si "mananca" substratul
@Avansatul. pai nici nu prea ma intereseaza plantele atata timp cat pestii sunt bine. imi plac foarte mult, iar plante genul care le am, le cumpar cu 3lei chita, deci sa aiba ei stomac pt cate plante dinacelea le pot aduce
@faye. momentan le dau granule tetra si fulgi aquael si le-am dat putine cipsuri cu spirulina, tot tetra. Cum e cu castravetii, dolveceii si salata/spanacul?
trebuiesc fierte ceva, sau le dau asa cum sunt(bine maruntite nu intregi)?

Multumesc inca odata pt sfaturi...stima si ape limpezi
Nu ma poate ajuta nimeni??

e cam urgenta treaba ca deja ii am in casa...asa ca astept cu nerabdare(cred ca si ei) sfaturile voastre.
stima si ape limpezi.
Buna ziua. saptamana asta a fost una cu probleme pt mine. Aveam un Betta Splendens Red Crowntail superb. M-a gandit sa ii iau o fetita sa faca pui si sa ii inmultesc. Dar ghinionul a fost ca femela a fost bolnava si eu ca un "inteligent"(era totusi din sursa sigura si nu m-am asteptat la probleme, am luat de multe ori pesti de la acelasi prieten) am pus-o direct cu el in acvariu(acvariu dinacela compartimentat). 4 zile ea nu a mancat nimic si a devenit "leguma". am dus-o inapoi la proprietar. dupa 6 zile si al meu a inceput cu aceleasi simptome si pe 1 aprilie(ironic nu?) l-am gasit mort. imi pare rau de el de mor, dar nah...raul e facut.
POZE CU RAPOSATU SI CONSOARTA: https://www.dropbox.com/sh/g0s9h8bkn2r527k/vdSYMouDKh

In fine.... Azi am fost la un alt prieten si am plecat de la el cu 2 carasei mici, 2cm respectiv 2.5 cm. cei din pozele de mai jos. acum problema este ca nu stiu mai nimic despre ei si din ce am citit + ce am vb cu prietenul acesta al meu(care nu prea e el acvaristul lui peste) nu am inteles nimic.....

asa ca rugamintea mea este daca se poate cineva experimentat in aceasta specie sa ma lamureasca si pe mine despre ei...temperatura, alimentatie, etc...

Momentan detin pt ei:
- acvariu cam mic 15l(dar peste o saptamana aveam in plan sa imi fac unu de 56l - 54x30x35 - asa ca o sa ii pun acolo), incalzitor 50w resun, pompa aer cu burete biofoam baby, filtru cascada sunsun hbl_302 de 350l/h, lampa diy cu bec economic 15w.

P.S. app, ce rasa sunt? carasei de care?
Poze cu nebunii mei...

https://www.dropbox.com/sh/alxyjk1bft24mbx/1pzmPh1xTE

Nu mai lua nici un peste, stai linistita ca nubde singuratate moare el. Oricum raportul m/f este de un mascul la 3 femele, asa ca daca tu mai iei decat o pestoaica, nu faci nimic altceva decat sa o omori cu manuta ta. O sa o streseze cu avansurile pana la epuizare. Asa ca mai bine cauta sa il dai cuiva care pote sa il tina cum trebuie.
Legat de acvariu nu te descuraja. Colegii ti-au dat sfaturile care trebuie ca sa ajungi la un acvariu sanatos, chiar daca e ceva care tie ti se pare inutil, sa stii ca nu e asa. Toate se leaga si nimic nu se ocoleste. Citeste pe forum tottul despre inceputul unui acvariu si urmeaza cu strictete pasii. In timp o sa vezi ca o sa le descoperi singura intelesul si o sa fie o rutina usoara, dar "orice drum de 2000km incepe cu primul pas".
Multa bafta.
eu folosesc bidoane de 6l de la apa plata....nu se decanteaza total, dar tot nu e ca direct de la chiuveta.
o lasi cam 5 zile si inainte sa bagi apa o aerezi vreo ora doua...eu am o pompa de aer mare care are impartit furtunul principal in 10. si aerez 10 bidoane cu o seara inainte.
legat de problema pestilor nu stiu nimic ca nu am avut ciclide, dar daca o fac toti, eu zic ca e ceva legat de paraziti....am patit-o si eu cu ai mei si s-a rezolvat cu parakill.
bafta cu ei. stima
Cuvintele plaesc in fata acestei frumuseti. Sincere felicitari pt sistem. M-ai lasat,
....fara cuvinte.

Imi plac la nebunie aceste acvarii marine, dar bugetul meu este sub limitele admise de acest tip de acvaristica.
App. Un acvariu marin de 100l cu ceva "nemo" si anemone la cat m-ar ajunge cu tot si toate cele necesare?

Forum Index » Profile for R4du » Messages posted by R4du
Go to: