[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maryusdv8
Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Foarte frumos... stiu ca ma tot repet, dar tu esti de vina .
Nici mie nu-mi place contrastul actual, insa astept sa vad cum va arata cand intregul substrat negru va fi acoperit de plante. Pana atunci, nisipul alb se va mai ingalbeni un pic (caut in continuare alt nisip pentru carare... recomandarea lui Dan este foarte buna, insa voi decide daca voi achizitiona Volcanit abia dupa ce vad cum se incadreaza in acvariul mare substratul ce deja il am: 12 kg Volcanit si 18 litri nisip vulcanic negru).

Am incercat un filtru intern Eheim Pick Up 45, dar face ca o rasnita... cel mai zgomotos filtru pe care l-am auzit vreodata.
Filtru cascada nu am incercat (am gasit doar in magazinele online).
Se vede ca ai muncit mult la el. Dintre toate variantele, asta imi place cel mai mult.
Si mie tot asa mi se pare, ca in partea din stanga ar mai intra ceva. Mai am pietre (ce le voi folosi, impreuna cu cele de aici, in bazinul mare) si voi adauga pentru o fotografie de final, dat fiind ca acum nu imi permite spatiul (deh, filtrul intern ocupa destul de mult).

Pietrele le-am primit cadou .

Filtrul n-a disparut, doar l-am scos cand am facut fotografia.

Cladophora o voi scoate (multumesc Petre pentru atentionare) cand va incepe sa se imprastie prin acvariu.

Aseara am turnat asfaltul (de proba... sau nu) si m-am jucat un pic cu setarile aparatului foto:

Multumesc.
Ma voi uita dupa noul Volcanit.

Volcanitul din acvariul de 126 l l-am scos, spalat, uscat si cernut pentru a scoate cat mai mult din nisipul de la AquaBasis (a fost sub Volcanit si n-am avut cum sa-l separ decat prin spalare si cernere). Ceea ce nu voi folosi in acvariul mare, arata asa (mi-ai dat o idee... poate-l voi folosi pentru carare) :
Am inceput cu HC Cuba, iar azi am adugat Cladophora (nu este intr-o stare prea grozava, dar sper sa isi revina). Probabil ca voi mai adauga cateva fire de Eleocharis parvula.

Fotografiile nu sunt prea grozave, intrucat lumina esta de la neonul Aquaflora. Voi schimba data viitoare.

Sunt in cautarea de nisip (pentru carare) care sa fie cat de cat apropiat la culoare de pietre. Daca nu gasesc ceva care sa imi convina, voi macina o piatra.
Acvariu 40x25x25 = 25 litri

Filtru Eheim Aquaball 130, cu un singur modul.

Iluminat: lampa DIY, la inceput cu 1 x 24 Giesemann Midday, schimbat dupa 2 saptamani cu 1 x 24 Giesemann Aquaflora.

Substrat: nisip vulcanic.

Decor: Dragon Stone.

Fertilizare: ProFito, Vimi - All in Red, Easy Carbo, CO2 - 1 bula la 3 secunde non - stop.

Nu am fost prea sigur ca va avea viata lunga acest acvariu (nici acum nu sunt ), data fiind experienta anterioara cu Red Jasper (fara poezie (CO2) viata e pustiu) si timpul scurt (credeam eu) de trecere de la acvariul de 126 litri la cel de 162 (inca nu am lampa... restul este pe pozitie si-asteapta startarea).

Acvariul a fost ciclat fara lumina si este startat de cca. 6 saptamani.

stefanp wrote:Deci daca tu bagi 1- ml de fosfati, la bazinul tau de 250 litri, vei adauga 0.2 ppm PO4.

Din viteza, ti-a scapat un zero... 10 ml vor adauga 0.2 ppm PO4.

Pentru bazinul de 100 l net adaugam saptamanal, la schimbul de apa, 10 ml Profito, apoi in ziua 2 K si Fe cate 4 ml, ziua 3 PO4 = 10 ml, ziua 4 = K si Fe cate 4 ml, ziua 5 = PO4 10 ml, ziua 6 K si Fe cate 2 ml.
NO3 am adaugat de 3 sau 4 ori in 7-8 luni.
stefanp wrote:
Te-as ajuta, dar din pacate acvariul ala nu mai exista de doi ani

Speram sa ai o fotografie - doua, neprezentate publicului larg .

Lucian wrote:Varianta 2

Multumesc Lucian, pe varianta asta voi merge.
Anca, Stefan, multumesc pentru mesaje.

Se pare ca trebuie sa mai astept pentru lampa 4 x 39 W de 90cm (intr-adevar, Stefan ai intuit bine, Hailea este lampa)... pe stoc au doar cu lungimea de 100 cm si nu stiu cat de estetic ar arata cu lampa un pic mai mare decat acvariul.

Am vazut fotografiile postate de Stefan cu lampa acvariului de 124 l (acvariu cu lungimea de 80 cm, iar lampa cu L = 90 cm), insa nu sunt prea concludente... o imagine de la nivelul lampii ar fi fost ideala .
S-a dat. Se poate inchide.
Multumesc
Imi place cum ai aranjat. Da impresia unei ape curgatoare. Poate ca daca ai mai pune ceva pietre in albia raului ar da si mai bine.
Pestele are aprox. 5 cm si se ridica de la mine: vis-à-vis Auchan Titan.
0723 411 765
Superba fotografie .
delta wrote:
maryusdv8 wrote:de multe ori chiar sub.
sub... ce?

Sub intensitatea luminoasa a acelor acvarii.
delta wrote:
doar din curiozitate: totusi nu-i (putin cam) prea multa luminozitate la (oricare din) variantele indicate de tine?

p.s. chiar si in eventualitatea ca ai intrerupator (sau intrerupatoare)

Zic ca nu este mult pentru un acvariu plantat. Daca vei face o comparatie cu acvariile de top (arunca o privire aici: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2014/index0d.html), vei vedea ca este p-acolo, de multe ori chiar sub.

Salutare,

Sunt in cautarea unei lampi sau doua pentru un acvariu (90x40x45)... am gasit variantele:
- 4 x 39W cu aprindere pe cabluri separate a cate 2 neoane (neon 1 si 2 pe un cablu, 3 si 4 pe celalalt cablu);
- 4 x 39W cu un singur cablu si intrerupator pentru cate 2 neoane (neon 2 si 3, respectiv 1 si 4);
- 2 x 39 W cu intrerupator pentru folosirea unui singur neon (in acest caz trebuie sa cumpar 2 lampi).

Care din cele 3 variante considerati ca ar fi de preferat pentru un acvariu plantat? (fara a lua in calcul producatorul).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Marius
Foarte frumos... ii da o nota aparte lumina din background.
Se vinde exact asa cum apare aici (filmat astazi): http://www.youtube.com/watch?v=UAr0VHlJkuk&feature=youtu.be

Acvariu Eheim 80x35x45 = 126 litri, cumparat in ianuarie 2014. Acvariul si capacul se prezinta in stare perfecta, fara nici o zgarietura.

Filtru intern Eheim Aquaball 130 - pus in functiune de 3 saptamani.

Iluminatul a fost imbunatatit si este compus din:
- 2 T8 x 18 W (1 Osram Floura + 1 Osram 830);
- 2 T5 x 24 W (1 Gisemann Aquaflora + 1 Osram 865).
Balastul pentru T5-uri este Osram 2 x 24-39 W.
Neoanele se aprind cate doua, pe cablu separat.

Standul este facut in ianuarie 2014 si se afla in stare perfecta.

Decor: roca vulcanica, pietris (2-4 mm) 10 kg, JBL Manado 7 litri.

Bonus: 5 pesti maturi, Endleri (4 M + 1 F) + 3 pui, 1 peste CAE (chinese algae eater), 2 T8-uri Philips 865, noi.

Pret: 750 lei

Marius
0723 411 765

Forum Index » Profile for maryusdv8 » Messages posted by maryusdv8
Go to: